Ez nem vicc!

Elképesztő hírt olvastam a nepszava.hu mai (aug. 4.) kiadásában “Vagyonadót követelnek maguknak a gazdagok” címmel! A szememnek nem akartam hinni, pedig ez nem vicc! … Hát persze, hogy nem az, hiszen Németországról van szó!

Mielőtt még bárki hozsannázni kezdene, hogy “Na ja! Hát ilyen a német gazdagoknak a társadalom és az állam iránt érzett felelőssége!“, szeretném megjegyezni: a Zöldek (Die Grüne) kezdeményezését felkaroló civil mozgalommal sem a német gazdagok jelentős része, sem pedig a kormány nem ért egyet. De lássuk a hír legfontosabb részeit!

Soha nem látott nagyságú a német állami adósság és soha ennyi és ilyen gazdag polgára sem volt a Német Szövetségi Köztársaságnak, mint most. Az ország adóssága 2042 milliárd euró, míg a polgárok 10 000 milliárdnyi vagyonnal büszkélkedhetnek. Mégpedig annak köszönhetően, hogy egyre többen vannak a milliomosok, akik évről évre gazdagabbak. A 80 milliós országban 345 ezer milliomos háztartást tartanak nyilván, ami az Egyesült Államok, Japán, Kína és Nagy Britannia után a legnagyobb szám a világon, hajszállal megelőzve a svájciakat. (…)
Nem véletlen, hogy a gazdasági és államadósság-válság idején ismét fellángolt a vita a vagyonadó újbóli bevezetéséről, a nagy jövedelmek progresszívebb megadóztatásáról, a jövedelmeknek a tehetősektől a kevésbé módosakhoz történő állami átirányításáról. (…)
A parlamenti pártok közül a Zöldek vetették fel a szükségességét annak, hogy a válság terheiből az eddiginél többet hárítsanak át a gazdagokra, még inkább a nagyon gazdagokra. (…) Azt javasolják, hogy egy új vagyonadó kivetésével szólítsák a kasszához a nagyon jó módban élőket, és az ő segítségükkel csökkentsék az államadósságot.
Természetesen a kormányon lévő, és elsősorban a német nagytőkét és nagypolgárságot képviselő pártszövetség, a CDU-CSU koalíció vehemensen elutasít mindenféle adót, amivel a gazdagok vagyonát, vagy jövedelmeit nyirbálnák meg. Az ottani politikusok szerint az államadósságot a költségvetés kiadási oldalának konzekvens megkurtításával kell csökkenteni. “Úgy, ahogyan azt az elmúlt években is tette a kormány“.
A kiadási oldal megnyirbálása azonban elsősorban a szegényeket érinti kedvezőtlenül, állapítja meg egy társadalmi szervezet, amely a meglepő “Gazdagok a vagyonadó bevezetéséért” mozgalom nevet viseli. Vagyis azokat a tehetős németeket tömöríti, akik úgy látják, igaza van azoknak, akik szerint a jómódúaknak az eddiginél nagyobb mértékben kellene hozzájárulniuk a szociális állam fenntartásához, és jobban ki kellene venni a részüket a gazdasági válság terheinek viseléséből. (…) “Az államnak pénzre van szüksége, az egyik napról a másik napra élőknél már nincs több, így mi maradtunk” – állítja Peter Vollmer milliomos, a vagyonadó mellett kampányoló gazdagok mozgalmának egyik kezdeményezője. (…) Azt javasolja, hogy minden gazdag fizessen 10 százalék vagyonadót, az 500 ezer eurónál nagyobb vagyona után. Számításai szerint ez mintegy 150 milliárd bevételt jelentene a német államkasszának. A milliomos ehhez hozzáteszi: “…a legnagyobb szerepe a politikusoknak van abban, hogy mi ilyen gazdagok lettünk. Korábban a legmagasabb adósávban 56 százalékos adót fizettem. Most is ugyanebben a sávban adózok, de az állam a jövedelmeimnek csak a 42 százalékát veszi el. Ez azt jelenti, hogy ma lényegesen kevesebbet fizetek be a közös kasszába, mint korábban, amitől a vagyonom az eddiginél is gyorsabban nő.

Tyűha és Ajvé! Ezek szerint a Szeretett Vezető mégsem volt annyira begombázva, amikor a “Nyugat hanyatlásáról” értekezett Puncipüspök barátjával összedőlve a “Tusványos“-on?! Ezek szerint csak egy lityinyi “házit” ivott rá a szokásoshoz képest feleannyi antidepresszánsára, amikor olyasmiket vartyogott  két deci között (glutty-glutty … áááhhh! … brrr!), hogy lassan “minket követ az egész Unió“?! Hát ez azért megnyugtató (… egy pillanat! … nyelek most én is egy kupicányi adómentest, hogy jobban tudjam követni a “központi gondolat(?)menetet“, azaz a “Vezérfonál“-t! … hukkk!), különöst az, hogy azért van még legalább egy dolog, amiben egyetértés mutatkozik a Szegény Merkel, meg a Mi Fél(?)ázsiai Vityu Kánunk között! … ha már az “Egyéb” (alkotmányosság, jogbiztonság, demokrácia és egyéb pimf ) dolgokban annyira nem tudnak egyezni! … Nicht war, Kanzlerin?

Mert ugye Minálunk, a válságot kezelni “sokkal jobban tudó Kelet-EurópaMint(h)a Államában már régóta az az alapfelállás, hogy a túlzott államadósságot úgy elimináljuk, hogy az “egységes és igazságos” módon csökkentett szja-val (plusz az a kicsike áfa-emelés!) agyonadóztatjuk az egyébként is alapvetően lusta, mindenféle munkavállalói jogok(?)ért, meg szabadságokért(!), meg – horribile dictu! – túlóra-kifizetésekért ácsingózó, de bezzeg dógozni nem akaró Jurtaszagúakat, a Magyar Mandarinokat (kicsik is, savanyúak is, de a Mieink! … Mi tartjuk őket!) meg ugyanezzel az eszközzel tavaly cca. 500, idén meg úgy 630 Mlrd. forinttal tömünk meg. A vagyonadót meg úgy vezettük be, hogy egyrészt az Ólbéli, közpénztápon sajátnevelt/tartott disznóink , akarom mondani: polgármestereink rúgják önmagukat tökön nekifutásból, másrészt úgy, hogy az Mari néni félig összedőlt, többtíz(20!) négyzetméteres Nyári (konyha)Palotájára még vonatkozzon, de a mindmáig hamis ingatlan-nyílvántartással rendelkező, párszáz(über 400!) négyzetméteres budai Vityivityillóra már ne!

Szóval hanyatlik és dekadens ez a Nyugat! Tuti! Hiszen míg Odakint, a túlzott jólétbe, meg a multicégeken keresztül történő kelet-európaiak kizsákmányolásába teljesen belegárgyult milliomosok/milliárdosok egy része többletadót követel magának, addig ilyesmi, ebben a kelet-európai Mint(h)a Kaganátusban egyszerűen elképzelhetetlen! Hiszen itt mindenki tudja, hogy “ami jár, az jár“: Shittplaginak pl. az élethosszig tartó appanázs, a Csányidemjánsimicskáknak pedig a közpénz, de szakadásig! … Nekünk meg a pofánk, de csak addig, amíg Viktor ki nem adja az ukázt a neki beosztott Jóistennek, aki ennek következtében nem adja meg a lehetőséget arra, hogy ne kölljön egy, a “demokráciától eltérő” társadalmi rendszert a NERvezető Testvérnek kényszerűen bevezetnie! /: Jut eszembe! Ezért a szövegért melyik “ellenzéki párt”, avagy “jogvédő mozgalom” jelentette fel a Kagánt? – aki tud ilyesmiről, az írja meg nekem! … Megértem és elhiszem, hogy kurva meleg van, s ilyenkor mindenki – a télen is bágyadt ellenzéki politikus is – ízzadva pihizik, no de azt Ők is tudhatnák, hogy “Amíg a Társadalom alszik, addig Viktordarmol dolgozik!“, kipurgálva belőlünk az utolsó forintjainkat, meg a maradék szabadságjogainkat is!:/

Szóval hanyatló és dekadens a Nyugat! Hisz’ nekik olyan még csak eszükbe sem jut, hogy törökökkel és azeriekkel vásároltassanak minimum 9-10 százalékos kamatra államkötvényeket! Ezek ui. vannak olyan ostobák, hogy sokszoros túljegyzéssel NULLA SZÁZALÉKOS KAMATOZÁSÚ (tehát negatív hozamú!) állampapírokat áruljanak (a Hülyék!), s azokat ráadásul még meg is veszik (a Méghülyébbek!). Arról pedig már el ne feledkezzünk, hogy vannak olyan déli EU-tagállamok, akik meg az IMF-től kapnak 3,75%-os hitelt (az Istenverte Marhák!)!

Hát ezek még azok az idióták, akik nem követik az orbánmatolcsyzmust! Pedig ezen módszerrel milyen jól meg tudnák oldani azokat a válságokat, melyek enélkül még csak létre sem jöttek volna!

… és ezt …

szendamondja!

(PS.: Ugyan már megint benyeltem egy kupica Házi Adómentest, de még mindíg nem olvastam azt a hírt, miszerint a magyar milliárdosok követelnek Vityukántól magasabb adókat. Ha netán ilyesmit találnék a neten, az azt jelenti, hogy abba kell hagynom – egy egész életre! – a szeszelést! Ugyanezt javaslom “Másoknak” is! … csak nem ugyanezen okokból kifolyólag … hűha! … kifolyt, mert felborítottam! … Látja Gyurcsány! Ez is a Maga hibája! … grrrr! … 😉 )

Reklámok

2 hozzászólás on “Ez nem vicc!”

  1. kekec szerint:

    szendam, a legnagyobb baj, hogy ez rosszabb lesz, mint yen-ben eladósodni: (gyengébbeknek: ahhoz képest a svájci frank alig hullámzott) Sokkal nagyobb az árfolyam-kockázat, tehát nem “csak” a kamatszintet kell figyelembe venni. Mert sajna előre látható, hogy a felfelé szárnyaló török gazdaság és az olajvagyonnal rendelkező azerbajdzsán pénze nem fog romlani a forinthoz képest. SŐT!
    Még az a szerencse, hogy szakértők szerint csak “párszáz millió” euró nagyságrendben sikerülhet kibocsátani a magyar kötvényeket egy ilyen rizikós piacon.

  2. kekec szerint:

    Egyébként a címadással rám hoztad a frászt, ezen a néven fut ugyanis a Hitgyüli egyik nemzetközi projektje


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s