Szarkofágot Orbánnak!

Állítólag ma kezdi meg kiérdemelt szabadságát a Magyar Beteg. Hát, legfőbb ideje … mondhatom!

A helyzet az, hogy erős fenntartásaim vannak a miniszterelnöki kommunikációs lótuszkaktuszok ezügyben tett bejelentéseivel kapcsolatosan (Most megint az a szöveg, hogy Felcsúton fog családilag nyaralgatni, de hogy pontosan hol – a “Vityillóban“-e, avagy a “Nyári Palotá“-ban, arra az atlatszo.hu oknyomozója, Ferenczi Krisztina sem kapott választ!). Ugyanez a Havasi Bertalan már két héttel ezelőtt is ezt mondta, aztán láthattuk mi lett a vége: Vikus Kán “eddigi pályafutásának leghosszabb” szabija alatt végighaknizta az összes “szövetségesét”, s néha naponta többször is képes volt irgalmatlan ostobaságokat elősercinteni a “lemerült aksijá”-ból.

Őszintén szólva marhára elegem volt már a hapsiból annak ellenére, hogy két hét alatt több poszt-témát szolgáltatott (pont, amikor én tényleg szabin voltam!), mint máskor két hónap alatt. Kezdte ugye azzal, hogy a Hobbykeresztény-antidemokrata Pénzpártnál megaszonta, hogy alpinistákként egymáshoz kötözve lógunk a szakadék falán. Osztán Parragh p.társ magánkamarájánál elköltött párezer milliárdot a magyarországi bankok felének virtuális visszavásárlására, a “Fidelitas” nevű, nyikhaj karrieristák peteneveldéjében leleplezte az ellenforradalmárokat, a megvadult Skála Kópé kritikáira reagálva pedig “lefélázsiaizta” a zembereket … csakhogy a legemlékezetesebbeket említsem.

Méghogy “legemlékezetesebbek“! Hiszen az se’ volt semmi, hogy a bírák kényszer-nyugdíjaztatása ügyében elküldte a Jó Büdösbe a  Tákolmánybíróságot (“A rendszer marad … bazzeg!“), a Nemzeti Bank totálhülye tranzakciós adóztatása ügyében az éppen akkor itt tartózkodó IMF/EU/EKB-triót, s vigyorogva vallotta be: erősen kancsal, unorthodox gazdaságpolitikája nem csak arra jó, hogy megoldja az enélkül nem is létező problémákat, hanem még arra is, hogy úgy havi 12-14 milliárdot dobjunk ki miatta teljesen fölöslegesen az ablakon … meg hogy 5390 milliárdot szivattyúzzanak ki tök’ fölöslegesen az így letoprongyosított nemzetgazdaságból!

Az akkumerült pasasban azért volt még kellő energia ahhoz is, hogy külföldön is bebizonyítsa: parvenüsége és idiotizmusa nem csupán a honi ellenlábasainak karaktergyilkolászós kitalációja, hanem maga a szomorú valóság. A németországi Regensburgban példának okáért azzal okozott csimbókos botrányt, hogy mint a “Palotajáték sztárvendége” hagyta, hogy a hozzá hasonlóan elképesztően ostoba Gloria von Thurn und Taxis hercegnő felállva megünnepeltesse a jelen lévő 3000 emberrel őt, mint “a népét szabadságba(!) vezető” kormányfőt!  A vendégseregben számos német politikus is jelen volt, akik aztán felháborodottan kérték ki maguknak azt az inzultust, hogy “egy Európa-szerte kiközösített embert ilyen megtiszteltetésben részesítsek“! Múlt szombaton pedig Erdélyben, a “tusványosi szabadegyetemen” küldte szabadságra az eszét, s egyéb ostobaságok mellett nem csak beleugatott a Román belpolitikába (Puncipüspök haverja szekundálása mellett), de még azt is simán bevallotta, hogy ő tényleg egy fasiszta államot építget Magyarországon!

De azért ne legyünk igazságtalanok hozzá, hiszen csinált ő ezalatt jót is! Példának okáért kormányhatározattal tette lapátra Budai Zugügyvéd urat az elszámoltatási biztosi funkciójából. Selmeczi Gabriellára (miután kifogyott alóla a “megvédendő” nyugdíjvagyon) még ennyi energiát sem vesztegetett az egyébként is lemerült akkujából: egyszerűen töröltette a kormánybiztosok névsorából! … “Sic transit Gabriella!” … hehehe! … megérdemelte!

Egyik barátom szerint az Hektorral az egyik legfőbb baj, hogy a “telepét” nem pihenéssel, hanem sámángombák rágcsálásával töltögeti föl, s mindezt megfejeli még azzal is, hogy literszám issza a “házit” az antidepresszánsaira. Én azonban ezzel nem teljesen értenék egyet.

Szerintem Viktorban a reaktor olvadt le, s így már bő évtizede köpködi ki a magyar közélet és társadalom légterébe súlyosan mérgező elmélet-izotópjait, melyek hatására futótűz-szerűen terjed a zemberek között az agyrák!

Éppen ezért a csernobilihez hasonló eljárást javaslom az ő esetében is: sokméteres vastagságú vasbeton szarkofágba zárni, míg ki nem alszik alatta a fasiszta diktatúra pokoltüze! Évtizedekig fog tartani …

… és ezt …

szendamondja!


22 hozzászólás on “Szarkofágot Orbánnak!”

 1. emigrant szerint:

  Kedves Szendam! Vannak, akik úgy gondolják, hogy orbánnál ma már egyértelműek a súlyos elmebaj tünetei. Én ezekkel értek egyet, ha már konzultálni kell róla. Csak félénken közbevetném, hogy vajon Mussolininek hány normális megnyilvánulása volt. Hitler kinézett egy pillanatra is normálisnak? Kadhafi nem volt nyilvánvalóan elmerokkant? Vagy Sztálin, vagy akár a Kárpátok Géniusza? Egy hosszúlejáratú diktátornál a nyilvános elmebaj nem probléma, hanem érdem, sőt egyenesen alapkövetelmény. A hívek a tényleg radioaktivitáshoz hasonlóan szétsugárzó (csak sokkal pusztítóbb) irracionalizmustól megrészegülnek – számukra ez éltető forrás -, míg a normális, a világot tényszerűen látni és racionálisan felfogni akarók megbénulnak. A demokráciából diktatúrába való békés átmenet, melynek most is tanúi vagyunk maga is őrület. Nem jó senkinek, csak a pusztulásba vezet, racionális elme nem tesz ilyen irányú lépéseket. Orbán tehát embernek bolond, de diktátornak teljesen normális. Tetteit, mondatait eszerint nem a józan és racionális gondolkodáshoz kell hasonlítani, hanem a hasonszőrű elmeroggyantakéval, függetlenül attól, hogy konkrétan zárt intézetben, vagy államok élén tartózkodnak. Orbán megnyilvánulásait tehát nem a Churchill, vagy akár Merkel féle államférfiak és államnők mércéjével kell mérni, hanem szigorúan csak a Mussolinival, Sztálinnal, Chavezzel, és az intézetekben élő Napóleonok sorával szabad összevetni. Ez viszont nem a politológia, hanem a pszichiátria eszközeit igényli. Én nem értek egyikhez se, de úgy érzem, hogy orbán minél bolondabb, annál alkalmasabb diktátornak, annál kevesebb esélyt ad saját demokratikus eltávolíthatóságára. Pszichiáter még nem váltott le diktátort, és ez sajnos esetünkben sem fog bekövetkezni. Pesszimizmusom azt súgja, hogy az úton végig kell menni, a diktátorok tündöklése és bukása minden fázisát végig kell szenvednünk, a társadalom végzetes meghasonlásán át egészen a vezér fizikai megsemmisüléséig. És nem jön a csősz, hogy hamarabb véget vessen a játéknak.

 2. asher alexander szerint:

  valahol egy kibli-cajtungban,mar olvastam volt a kovetkezo Benito Orban-i igazan elmenydus nyilatkozatot!!
  der Fuhrer,; -“legnagyobb peldakepem a tortenelembol Benito Mussolini!”-(a nagy olasz demokrata!sic!)-
  no most akkor mar jeleztem aziranyu ohajom hogy “remelhetoleg mielobb ugy is vegzi orbanfuhrer mint a nagy peldakep,-(fejjel lefele fuggesztve)-!!
  no kerem ez a szabi mostan eppen ennek megvalositasara kituno alkalom!! nemdebar uraim???!!
  amit ma megtehetsz ne halaszd holnapra!!-mondja a kozmondas!!

 3. asher alexander szerint:

  nalunk-(vagy csak nalam??)-van egy olyan mondas is-(aranyszabaj erteku!!!)-
  -“akit ma megverhetsz……………verd meg holnap is”-

  • szendam szerint:

   Kedves “Asher”!
   Megtenném én is, naponta akár többször is, de sajnos őrzik! … mondjuk nem a diliházban, ahová való lenne!
   Üdv! szendam

   • asher alexander szerint:

    no hat kerem valahogy oda kellene hatni-(jo erosen!!)-hogy mielobb kapjon a szeretettvezer egy orokostag beutalot az ujranyitott lipotmezei “toabbkepzobe”!!!

 4. emigrant szerint:

  Megismétlem hozzászólásom legfontosabb mondatát: “Pszichiáter még nem váltott le diktátort, és ez sajnos esetünkben sem fog.bekövetkezni.” Fordítva viszont gyakran megtörténik – teszem hozzá. Az “odahatásban” bízni hasonlóan irracionális vágyálom, mint az eltolcsyzmus sikerességében. Hasztalan időtöltés, kedves asher alexander!

  • asher alexander szerint:

   emigrant!!
   ne legyel mar te olyan biztos az “odahatas” sikertelensegeben!!
   odahatas es “odahatas” kozt van nemi kulombseg!!nemde??
   vagy fel se tunt mi??

   • emigrant szerint:

    “különbség” Mégis mire tetszik gondolni? Esetleg imára? Tartom magam az állításomhoz. Orbánt többféleképpen le lehet győzni, pl. politikai választások utáni – köztörvényes bűnöző lévén – bírósági eljárással, fizikai erőszakkal, de speciel pszichiáterrel nem. Annyira nem pszichopata ugyanis, hogy ne lenne felelős a tetteiért és bíróság előtt ne volna felelősségre vonható. Nem létezik ilyen odahatás. Kivéve a Batman szériában a gothami elmegyógyintézetet. Sajnálom, bár ne volna igazam!

   • szendam szerint:

    Kedves “emigrant”!
    Olvastad Te már Asher egyéb kommentjeit is?
    Nos? … 🙄
    Üdv! szendam

   • szendam szerint:

    Kedves “Asher”!
    Teljesen fölöslegesen vitatkozol “emigrant”-tal, ugyanis MINDKETTEN UGYANRRÓL ÍRTOK, EGYMÁSSAL EGYETÉRTVE!
    Csakhogy van egy kis probléma, amit már nem először tapasztalok Nálad: gyakran nem érted, amit leírunk! Gondolom ez a nem rendszeresen gyakorolt nyelv “feledett tudásából” származik, így nem is csinálok/csináltam “ügyet” belőle (Ha most megsértődsz, hát megharaplak!)! Emlékezz csak vissza: “kekec” és én összesen négy viszontkommentben magyaráztuk el Neked a “pirézek”-et, mire megértetted a közvéleménykutató intézetek szándékát!
    Szóval kissé figyelmesebben és meggondoltabban: saját “elvtársaddal” veszekedni/összeveszni? … Butaság!
    Baráti üdvözlettel: szendam

   • asher alexander szerint:

    szendam!
    -“elvtarsaddal veszekedni/osszeveszni….”-
    ojjvaaaaajjjjj!!nekem nincsen elvtarsam -(meg idezojelben sem!!)-
    amugy meg nem veszekedek en senkivel sem ossze-sem vissza!!
    a “magyar nyelv” gyakorlasa?na ja abba lehet valami!!ugye itten a blogodon kivul sokszor nem van modomban beszni magyart senkivel!!a legtobbet ugy meg 44-ben a gettoban beszeltem utoljara!!
    a lagerban abban a kommandoban ahol en rabszolgamunkas voltam,nem volt sok magyar!!azok se beszeltek velem mert ok nem voltak zsidok mint en!!

 5. gondolkodo szerint:

  Szarkofágot neki? Helyeslem, de mi az a “kofág”?
  .
  Ha már a csernobili hasonlatnál tartunk, nem szabad elfelejteni, hogy a szarkofág csak fél megoldás, hiszen (az emberi hülyeség okozta “baleset” miatt) nem csupán a reaktor és közvetlen környezete veszélyes, nem véletlenül akkora, amekkora a tiltott zóna!
  Orbán “mentális robbanásának” veszélye sem iktatható ki egyetlen szarkofággal.Már túl sok a mentális sugárfertőzött, akik mind-mind tovább viszik a fertőzést! – sajnos, nem csupán a félműveltek (akik olvasni tudnak, de értelmezni nem), hanem a “kiművelt emberfők” között is.
  Gondolok erre:
  Történészek vitája Horthy Miklós politikai szerepvállalásáról
  http://www.stop.hu/belfold/torteneszek-vitaja-horthy-miklos-politikai-szerepvallalasarol/1070005/?
  Én ezt is a “mentális robbanás” kisugárzó fertőzésének tartom.
  (Mivel nem ez a fő téma, nem másolom át hsz-emet, 06:21-nél az érdeklődő megtalálja. Felhívom a figyelmetek JANEKPAPA [09:17] hsz-ére, ami a fertőzés komolyságát illusztrálja!)
  Vissza kéne hozni a cserépszavazás intézményét, aminek eredménye lehet felmagasztalás (nem a Kövér félére gondolok!) és számüzetés is.
  Orbán száműzetése esetén, bárkié legyen is az új s@gg, aki székébe ül, a sok nyaló nagy valószinüséggel átpártolna ahhoz.
  Sokaknak nem az a lényeg kié, hanem engedje nyalni!

  • szendam szerint:

   Kedves “gondolkodo”!
   Szerintem bőven elég egy Sugárzóan Beteg Elmét soksokméter vastag vasbeton szarkofágba zárni, … persze a követőivel egyetemben!
   Nicht war?
   Egyébként (szokás szerint) egyetértek! 🙂
   Üdv! szendam

  • szendam szerint:

   Kedves “gondolkodo”!
   Akkor ezt a “szarkofág”-ot vedd egy összetett névszónak. Eszerint “szar” az egész Orbán-rendszer (annak Mame és Lukjaival, Olig és Archáival egyetemben!). A “kof” (értsd a rövidítést:”kofa”) azokra vonatkozó rövidítés, akik politikai megélhetésükért, azaz “ócsóért”, mint “őstermelők” árulják nemcsak a jövőnket, de a jelenünket és a múltunkat is. Az “ág” mindössze azt akarja jelölni, hogy ezt az egész tevékenyésegüket egyfajta “Állami Gazdaság” (ág) formájában végzik: állami vagyonból, állami fizetésért és állami felelősség mellett.
   Így már érthető a “szarkofág”?
   Egyébként az Orbán-izotópok társadalmi légkörbe való kijutásához talán még a soksokméter vastag (politikai)vasbeton-réteg is kevés lehet … tekintettel a politikai idiótákkal szemben a Táradalom élő szervezete által szakmányban ki nem választott “antitestek” legteljesebb hiányára! Véleményem – úgy en-bloc – a Társadalomról ezért: 👿 !
   Üdv! szendam
   Ps.: Már megint “elkövettem” egy posztot arról, hogy szerintem hogyan jutottunk IDÁIG! Hogy az a jó, büdös QA az összes “Popsibuksi”-nak … meg nekem is, hogy hagytam!

 6. kekec szerint:

  szendam
  a “fág” szórész másik értelme: (wiki)
  “Bakteriofágnak (a ‘bacteria’ és a görög φᾰγεῖν phagein „enni” szavakból) nevezzük a baktériumokat fertőzni képes vírusokat. Gyakran röviden csak fágként említik őket.”
  A fertőző betegségek leküzdésére alkalmazott egyik módszer ezek bevetése.
  Lévén Orbán egész rendszere úgy szar, ahogy van, ennek fertőzésére/leküzdésére alkalmas fágok a szar ko fágok, ahol a k.o. a knock out. Ilyen fágnak tartom Bartust és a hozzád hasonló bloggereket,, elv-társakat és olv-társakat.. Reméljük, hogy a K.O. is hamar bekövetkezik!

 7. kekec szerint:

  asher alexander
  pedig azt hittem olvtárs (értsd: olvasó-társ), hogy elv-társak vagyunk, és elkötelezettek a demokrácia, a humánum és egyáltalán az emberhez méltó nézetek, mint elvek mellett.
  Nem kell rögtön felkapni a vizet!

  • asher alexander szerint:

   kekec!
   irasod olvasva azt a “vizet” te kaptad fel!!
   ahhoz nagyon nagy dolognak kell tortennie hogy en vizet kapjak fel!!-(elotte felkapok sok-sok minden mast persze!!)-
   “elv” tarsaim sajnos ma mar nem elnek!!oket elgazositottak birkenauban!!

 8. emigrant szerint:

  Természetesen nem akartam senkit megsérteni. Elnézést kérek asher alexandertől is. Mindössze arra hívtam fel a figyelmet, hogy maradjunk a valóság és a reális lehetőségek talaján. A diktatúra megítélését tekintve nem hiszem, hogy nézetkülönbség lenne köztünk, Különben nem írnánk ide.

  • asher alexander szerint:

   emigrant!
   no akkor Mazal Tov Gadol!!-(megiscsak egyetertunk)-
   a magam szereny reszerol megemlegednek azzal a felemelo latvannyal is,ami tortent a nagy peldakeppel,a nagy Olasz Demokrataval es becses kurvajaval,Carlita Petacci-ra es Benito Mussolini-ra gondolok-(fotokon lattam)-Milanoban,fejjel lefele felfuggesztve,egy benzinkut elott a lampavasra!!
   elmondanam az Oktogon lampavasain mar fuggtek egyes azt kierdemlo meltosagok 4–ban!!

 9. kekec szerint:

  asher alexander
  Én is láttam azt a fotót, de ott egymás mellett 4 nem túl magas faoszlop állt (tán 200-.250 cm)
  és arra lógatták fel őket, nem a lámpavasakra. Azok túl távol állnak egymástól.
  http://www.google.hu/search?q=sz%C3%A1lasi+kiv%C3%A9gz%C3%A9se&hl=hu&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=lroaUJyJFe-P4gTW1IHIDw&ved=0CFAQsAQ&biw=1152&bih=773

 10. Geyza szerint:

  Miért?
  Fakofág már nem is jó neki ?


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s