No comment 21.

Az alábbi jegyzet a nepszava.hu-n jelent meg. Kár, hogy én nem tudok ilyen jókat írni! Egyébként: no comment.

Remekül halad …

…mármint a nemzeti konzultáció. Tegnapi hír, hogy akkkora bődületes a siker, hogy már – erős túlzással – majdnem tíz százaléknyian visszaküldték a kérdőíveket.
Akár így, akár úgy, üdvözlendő, hogy a miniszterelnök kinyilvánította: a magyar nép hülye.
Nem kicsit, nagyon!

Ha vicceset akarnék írni, nem kell távolabb mennem – bármekkora a távolság a rációtól – Havasi Bertalan pótszijjártónál. Ez a derék ember kijelentette: “a hét elején átlépte a 600 ezret az új nemzeti konzultáció visszaküldött kérdőíveinek száma. Értékelésük szerint a miniszterelnök által kezdeményezett új nemzeti konzultáció remekül halad. Most kicsit hosszabb a kérdőív és talán több időt, beszélgetést, gondolkodást igényel a benne foglalt fontos kérdések eldöntése, időarányosan mégis többen válaszoltak, mint az eddigi konzultációkon.”
Ne tessék nevetni! Ezt ők komolyan gondolják…

Nem, nem arról van szó, hogy drága kormányfőnk ország-világ előtt lehülyézte a magyar nemzetet! Dehogy! Végtére is egy okos hazafi végtelenig képes azon tűnődni, hogy elég támogatást kapnak-e a diákok vagy éppen le kéne őket taszajtani a Tajgetoszról… Nehéz is hebrencs választ adni erre: “Vannak, akik szerint a magyar kormánynak kiemelten támogatnia kellene a nők, különösen a kisgyermekes anyukák munkába állását. Mások szerint erre nincs szükség, a kisgyermekes anyuka inkább maradjon otthon a gyermekével”. Magam is hetek óta töprengek ezen.
Meg, hogy kik lehetnek ezek a mások…
“Vannak, akik szerint a kormánynak a válság idején is meg kell védenie a nyugdíjak vásárlóértékét. Mások szerint erre nincs lehetőség.”.

Kik a mások???
Vélem: a nemzetközi banktőke, meg minden olyasmi ami a “nemzetközi zsidó” fedőneve.
Most ne ragadjunk le ott, hogy ez a konzumáció sem nem nemzeti, sem nem épeszű, és a legkevésbé sem konzultáció. Régen nem az, mert ma már senkit nem hoz lázba, ha az kormányfő legbutább fotóját levélre applikálják, és elköltenek rá egymilliárdot.

“Vannak, akik szerint a gyermekes családok szocpol támogatását ki kellene terjeszteni új személyautó vásárlására is. Mások szerint nem kell tovább támogatni a családokat.”
Gurrá, gurrá, mondaná az orosz, hogy újabb hitelcsapdába kergetnék a családokat, akik “vannak”, míg mások szerint ez nem…
“Vannak, akik szerint a kormánynak a válság idején is meg kell védenie a nyugdíjak vásárlóértékét. Mások szerint erre nincs lehetőség.” Vannak, akik úgy vélik, tokkal-vonóval ellopták a magánnyugdíjakat. Mások meg az Orbán-hívők.
Végtelenül sokat gondolkodom, mit válaszoljak Orbán Viktor bácsinak, a hatalomba belevénült despotának… Viszont megkérdezném azt is, hogy miért rúgta ki a “remekül haladó” konzultáció államtitkárát. Meg még azt is, hogy, a népszámlálás nevű kötelező konzultáció eredményét ugyan mikor hozza nyilvánosságra végre…? Mert pusztán annyit kihirdetni, hogy a mi népünk még a legostobább kérdésre sem képes azonnali választ adni, azon soká agyal, morfondírozik, családilag konzultál, és más agyrém – nos ez azért kevés a kormányzáshoz…
Mert mi van, ha végre valóban kiderül: a mi népünk magas ívben tojik Orbán bácsi ostoba, de drága levelezésére?
Semmi! Sajnos!

Veress Jenő / Népszava
Reklámok

3 hozzászólás on “No comment 21.”

  1. Fehér Klára szerint:

    Ma nagyvonalú hangulatban vagyok, fogadjuk el ezt a 600 ezer visszaküldött kérdőívet. Igaz, hogy nincs 3 napja annak, hogy 300 valahány ezerről szólt a fáma, de sebaj! 8 millióból a 600 ezer már sikernek számít Abszurdisztánban? Máshol ez maga a kudarc…

  2. Barina szerint:

    A mai helyzetet figyelembe véve, amennyiben az állt volna csak egy népszavazási kérdőíven, hogy eltiltsuk-e örökre az összes eddigi politikusunkat a közélettől, vagy sem, abban az estben lehetett volna nagyobb részvételre számítani. Legalább 6 millióan biztosan visszaküldték volna az “igen” bejelölésével a kérdőíveket…. Ki hisz már ezeknek? Talán megtudjuk hamarosan, hányan küldték vissza kitöltve, hányan hisznek még a narancsos mesékben, hány agyhalottuk és lekötelezettük van – maradt még? A Fidesz nyomdaipari érdekeltségei biztosan jól jártak megint. Kubatov pozitív listáin szereplő emberek száma egyre csökken, da a negatív listások száma sem nő, csak a semlegeseké. Ezektől a semlegessé vált emberektől, egyenlőre nem kell féljen Kubatov úr, mert nincs hiteles alternatívájuk egyenlőre.

  3. emigrant szerint:

    Miért kellene ezeknek bármit elhinnünk? Ki tudja ellenőrizni, hogy 600, vagy 600 ezer? Meg, hogy miket válaszoltak a zemberek? (Vajon mit?) És, ha azt válaszolták, hogy az anyuka maradjon otthon, akkor olyan törvényt hoznak, hogy nem dolgozhat, plusz bezárják a bölcsődéket, óvodákat? Ki gondolhatja komolyan, hogy egy ilyen népszavaztatás alapján lehet politikát kialakítani? Mi lenne így a kisebbségi érdekekkel? Agyrém, parasztvakítás, náci kormány náci módszere. De valahogy még felfoghatatlanul primitív is, amiért én kérek elnézést minden nem teljesen agyhalott magyar állampolgár nevében.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s