Kövér szerint a világ …

Kövér Nertárs már többször bebizonyította, hogy nem szabad őt egyedül hagyni. Amint ugyanis meglazul fölötte a Vezérlő Elme befolyása, rögtön hülyeségeket kezd beszélni. Ezt tette tegnap is, rövid időn belül sokadjára!

Én szóltam, én megmondtam: nem csak Ovitéznek meg Tündérgyurcsynak merültek le itt az akkujai, hanem Bajuszkirálynak is. Sőt, benne már nem csak az összes vezeték van szétégve, de a biztosítékok is rég kiolvadtak. Éppen ezért, ha már a Vezérnek meg a “Jobbkéz“-nek feltétlen szükségük van egy generálra, akkor talán nem Káder Janót kellene külföldre küldeni, Dulifulit pedig itthon hagyni, hanem pont fordítva! Kövérben ugyanis már nem maradt annyi működőképes alkatrész, hogy az elmebaját leplezni tudná.

A Mi Lackónk állapotja pedig szinte napról napra romlik. Míg jó hete, a Magyar Hírlapnak adott interjúban képes volt nevükön nevezni az ellenségeket (személyek, szervezetek, országok), addig a tegnapi tévéműsorban már csak homályos, de annál sötétebb és riasztóbb képet tudott adni a Magyarország és személyesen az Örökös MiniElnök ellen ármánykodó összeesküvőkről.

Pedig volt ám neki segítsége is, Niemandsovszky “riporter” úr személyében. Az alázatos közszolgálatiság eme szobra bár egyszer sem zavarta meg Lackót (így nem is bonyolódhatott bele a nyilatkozatában hemzsegő önelletmondásokba), mégis csupán annyira  tellt neki, hogy kifejtse: a világban “…olyan nehezen megfogható és megnevezhető pénzügyi és politikai körök” léteznek, “…amik nemcsak hazánkat, hanem a nemzetállamokat akarják tönkre tenni“. Ezen körök “ügynökei irányították nyolc éven át” Magyarországot is, akiktől csak “az utolsó pillanatban történt” kormányváltással lehetett megvédeni az embereket. Szerinte az elmúlt évek, hónapok eseményeiből “…világosan bontakozik ki, hogy a politikai elit elvesztette az ellenőrzését a gazdasági élet azon szereplői felett, akik nem az értékteremtéshez értenek” (értsd: a bankok!), majd hozzátette, hogy “…a jövő kérdése az, hogy vissza tudjuk-e szerezni a saját életünk feletti ellenőrzést“. Nos, ezt a célt szolgálja az Orbán-kormány szabadságharca, amelynek egyes intézkedései bizony alaposan rátapostak ezen körök tyúkszemeire, akik éppen ezért döntöttek úgy, hogy puccsot kísérelnek meg ellene. Ámde ezt véggigondolatlanul, pancser módra csinálták (hiszen szerinte még jelölt sem volt Orbán helyére), így ennek, valamint “…az embereknek, a szerencsének és a kormányzás minőségének köszönhető“, hogy Orbán az ország miniszterelnöke maradhatott.

No, álljunk már meg itt most egy polgári szóra! Ha Kövér előtt a tévéstúdióban egy valódi újságíró ül és nem csak egy obersovszky-típusú mikrofonállvány, akkor bizonnyal megmagyaráztatta volna a házelnökkel azt, hogy ha a politika “elveszítette az ellenőrzést” ezen körök fölött, s az csupán még csak “a jövő kérdése”, hogy sikerül-e ezt visszaszerezni, akkor a magyar kormány mégis hogy az ördögbe tudta megvédeni magát az állítólagos puccsal szemben? De Untersovszky nem kockáztatta meg sem ezt az önelletmondásra rámutató kérdést (sem pedig az állását), mivel tisztában van azzal, hogy őt nem ezért alkalmazzák, a “Köz” szolgálatát pedig csak abban az esetben láthatja el, ha “Gép“-ről van szó! Így aztán Laci Bá’ zavartalanul csillogtathatta tovább zavaros elméjének gyöngyszemeit.

Mert volt ám tovább is, melynek során kiderült: mecsoda különbség van Kövér és az IMF között! Laci bácsi ugyanis folytatva a gyöngyfűzést kijelentette: olyan baromi sikeres a magyar gazdaságpolitika, hogy az “államháztartás számait mindenhol irígykedve nézik“. Éppen ezért az IMF-nek semmiféle komoly követelése nem lehet, s ha netán mégis ilyesmire vetemedne, majd felteszik neki a kérdést: “álljon meg a világ, ki az úr ebben az országban?“. Ami pedig a Nyírő-újratemetést, meg az erdélyi politikai kampányba való beavatkozását illeti kijelentette, hogy Romániának nincs jogi lehetősége a nyilas író újraelkaparását megakadályozni, az pedig “…a mi szabadságunk része … hogy elmehetünk-e Székelyudvarhelyre a saját véreink közé, elmondhatjuk-e a véleményünket a román belpolitikáról“.

A mikrofonállvány persze ekkor sem vette magának a fáradtságot a hemzsegő önelletmondásokra való rámutatásra. Mert ugye ha annyira jó ez a honi gazdaságpolitika, akkor mi az ördögért köll nekünk kölcsön az IMF-től, s ha már mégis kérünk, akkor miért ne lehetnének feltételei a hitelnek? Ha pedig a Valutaalapnak “ki az úr ebben az országban”-alapon nincs joga “elmondani a véleményét” a mi belügyeink egyes szegmenseiről, akkor ugyanez az elv miért nem vonatkozik a románokra is, miért “a mi szabadságunk része” az, hogy magyar politikusok beavatkozhatnak az ottani választásokba, s miért nem része a román szabadságnak meghatározni: engednek-e a saját területükön eltemettetni egy általuk háborús bűnösnek tekintett illetőt, avagy sem?

Micsoda zűrzavar! Egyrészt a sikeres politika okán épülő és boldog ország ábrázolása, másrészről pedig a mindenütt ott leselkedő és ármánykodó, megfoghatatlan pénzügyi fantomok, az őket belföldön kiszolgáló strigák, szellemi hajléktalanok, nemzetellenes ügynökök (kiktől még nem sikerült visszaszerezni a hatalmat!) hadairól alkotott apokalipszis! Ilyen Kövér, aki az egyik legfőbb közjogi méltóság, s ilyen szerinte a világ, amelynek magyarázatához már nem politológus, hanem pszichiáter kell!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

7 hozzászólás on “Kövér szerint a világ …”

 1. asher alexander szerint:

  ezt a “lacko”-t egy ketrecbe zarva az allatkertben kellene mutogatni mint kulonleges fajtat!!
  egy tablan kene jelezni,;-“Homo-(egyre habilisabb)-Habilis”-!!!
  -(de persze a -“Homo Lipotmezeicus”- is talalo jelzo lenne!!

  • szendam szerint:

   Kedves “A.A.”!
   Én már nagyon sok postomban leírtam, hogy történelmi bűn volt bezárni a Lipótmezőt. Ennek ugyanis az lett a következménye, hogy az ápoltak kiszabadultak a “normálisak” közé, s a szoros orvosi felügyelet, illetve a rendszeres gyógyszerezés hiányában nem csak szaporodni kezdtek, de egyfajta speciális vírusként terjeszteni is beteg elméjük abnormális elméleteit. A következmény a mai magyarországi helyzet, tehát az, hogy a kirívóan akkut és idült esetek a “Sárgaház” helyett a T.Házban gyűltek össze! Ma pedig már ott tartunk, hogy ami anno “normális”-nak számított, az ma a “beteges” és ami anno “beteges”-nek számított, az ma a “normális”.
   Van egy bölcs mondás: az hogy ki számít őrültnek, csakis a létszám dönti el!
   Sőt, mindehhez mellékelek még egy jó viccet is (talán emlékszel még rá):
   Mi a különbség a Szent Ember és az Őrült között? Nos az, hogy a Szent azt hiszi, hogy Isten szól hozzá. Az őrült pedig válaszol is! 🙂
   Üdv! szendam

 2. Barina szerint:

  A diktatúrák idején, a diktátorok kedvenc eszköze volt a külső és belső ellenség vizionálásával történő hecckampány, amit mindig terror követett. Ezzel mindig el lehetett terelni a figyelmet a valós bajokról és le lehetett számolni az ellenfelekkel. Biztosan emlékeztek még pl. a „Köztünk van az ellenség” plakátra. Az ellenség mindig az lett, aki a diktátornak nem tetszett. Orbán nyitásként 100%-os lojalitást kért a közintézmények vezetőitől és dolgozóitól. Aki nem állt be a sorba, az repült. Oberzoknyi beállt és a „Ha nyalsz, akkor szárnyalsz. Ha nem nyalsz, akkor repülsz!” mentén ténykedik azóta is. Szakmailag nulla szintre züllött, erkölcsileg meg a nulla alá. Sok új információt hallottunk a napokbanLacánktól , még a baloldaliaknak is súgott, utalva a tisztességes baloldaliak Gy-hez való hozzáállásra. Tisztességes baloldaliként osztom Laca vélemyényét, de ki is egészíteném rögtön azzal, a tisztességes jobboldaliaknak sem szabadna többet Orbán vezérkarára szavazniuk, beleértve a Lacára szavazást is. A Laca – Oberzoknyi páros felejthetetlent alkotott az agyhalottak számára, akár újabb békemenetet is indíthattak volna másnap. Ezek a „szabadságharcosok” előbb vagy utóbb, remélhetőleg tényleg a szabadságukért fognak harcolni, mivel a következő új kormánynak első feladata kellene legyen, ezen szabadságharcosok rabosítása….

  • szendam szerint:

   Kedves “Barina”!
   Hát már hogyne emlékeznénk a “Diktátorok Recepteskönyve” legelső bekezdésére. Csakhogy az a helyzet, hogy ez a kaja csak addig volt megetethető a Jónéppel, amíg a diktatúrák kizárólagos hatalmat tudtak gyakorolni a hírforrások fölött. Ez ma már lehetetlen. Ugyanakkor a honi diktatúrák – rövid időszakoktól eltekintve – mindíg is trehányak voltak, az Orbanista pedig már eleve így is kezdte.
   Osztán: aki ismeri a magyar történelmet, az tudja, hogy minden egyes parancsuralom a Nép Üres Hasán esett keresztül és ráadásul pofára. Rákosi is csak négy évig bírta (a haverjai pedig további háromig), pedig nekik még Recskük meg ÁVÓ-juk is volt, néminemű megszálló hadsereggel egyetemben. Viktornak ilyesmik nem állnak rendelkezésére, pláne nem egy kívülről támogató Nagyhatalom, ugyanakkor a Nép Hasát alig másfél esztendő múlva ürítette ki.
   Nem is tudom, hol olvastam: az Orbán-rendszer felfogásában és módszereiben megrekedt valahol a XIX. sz. vége és a XX. közepe között. Ergo: próbálkozásai ugyan baromi sokba’ lesz nekünk (már is az), de eleve sikertelenségre ítéltetett. Na ja, ha egy hülye hülyéktől vesz tanácsot és hülyéknek parancsol …?
   Üdv! szendam

 3. farcsika67 szerint:

  Hitler azért lett öngyilkos mert nem akarta, hogy a háború után állatként hurcolják körbe egy ketrecben. mert sztálin kéjsóváran tett volna ennek eleget. nem így történt. de a történelem barmai ilyen sorsot érdemelnek. ezt az elmeháborodott társaságot is állatkertben kellene mutogatni mint a nemzet ellen elkövetett bűnök kitervelőit és végrehajtóit. persze tudjuk , a bűn csak a gazdasági hatalmuk megerősítését szolgálja, mindent ennek rendelnek alá. őket csak egy erős gazdasági hatalom repíthetné ki az űrbe, de ilyen nincs. aki van, annak megtették azt a szívességet, hogy érdekük legyen kiállni mellettük. baj van, gyerekek, baj van.
  JÓK A CIKKEID, CSAK EGYRE JOBBAN NYOMASZT A NÉP TEHETETLENSÉGE.

  • szendam szerint:

   Szevasz “farcsika”!
   Hát hol az ördögben bújkáltál eddig? Éppen tegnap este gondoltam Rád megállapítva: baromi régen kommenteltél már!
   Ami a Hitler-párhuzamot illeti, az szerintem jogtalan. Adolf vegetárius volt, Ovi húsevő; Adolf spártaian élt, Ovi pompa- és kényelemkedvelő, valamint hedonista; Adolf imádta Wagnert, Ovi beszédmondáson kívül még életében nem járt operába; Adolfnak HITE volt és elsősorban önmagának hazudott, Ovi nem hisz semmiben és MINDENKINEK hazudik; Adolf a bukást elkerülendő öngyilkos lett, Ovi csak menekülni fog!
   Üdv! szendam

  • bonhomme szerint:

   Ami az illeti, volt egy ilyen thriller: Hozd el nekem Hitlert! (The Berkut).
   Az pontosan erről szólt.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s