No comment 19.

Hát, nem vagyok egy Bolgár György-kaliberű újságíró, csak egy mezei blogger. Éppen ezért nem is vagyok képes olyan jót írni, mint ami ma az Ő tollából megjelent a 168ora.hu-n!

 

A gyűlölet nélküli ember

 
Valljuk be, kevesen vagyunk olyan fából faragva, mint Kövér László. Gyarlók vagyunk, néha elfut bennünket a rosszindulat, netán a gyűlölet, embertársainkat olyankor a pokolba kívánnánk, hogy vinné el őket a gyehenna, a Fidesz nevű népcsoportot pedig visszaküldenénk oda, ahonnan jött, csak azért, hogy önző módon mi egy kicsit jobban érezhessük magunkat.

 
Ellenben itt van az Országgyűlés elnöke, aki a cseppet sem szélsőséges, sőt lényegében szél és határ nélküli Magyar Hírlapnak nyilatkozva odacsördített egyet Elie Wieselnek, amiért képes volt visszaküldeni magas magyar kitüntetését, ráadásul közben a világ demokráciáinak utat mutató Fidesz-kormányzatot is bírálattal merte illetni. Mint mondta, „ami pedig a Nobel-békedíj tulajdonosát illeti, vele ellentétben az én számat soha semmilyen népcsoport vonatkozásában nem hagyta el olyan mondat, hogy a lelkemben helyet kell hagyni a gyűlöletnek”.

Hogy ennek a Wieselnek a lelkében hol a gyűlöletre kijelölt hely, azt nem tudom, egyet viszont tudok, nevezetesen azt, hogy a holokauszt-túlélő Wiesel egész életműve arról szól: szálljunk szembe mindenféle gyűlölettel. Az elmúlt évtizedekben folyamatosan arról írt és beszélt, hogy a gyűlölet az emberi kapcsolatok megrontója. Emlékezni az emberi tragédiákra kötelesség, de a gyűlölet fennmaradása az egész emberiség veresége, egy interjúban pedig kifejezetten kitért arra, hogy saját megélt szenvedései ellenére képtelen a gyűlöletre. Az 1958-ban megjelent Éjszaka című könyvében ugyan lehet találni olyan mondatot, hogy az elhurcolt zsidó fiú meggyűlölte a magyar csendőröket, de a tehetetlen, halálra ítélt áldozat akár még gyűlölhet is.

Nem úgy, mint a Fidesz zászlóvivője, akinek ajkát soha nem hagyta el… lásd mint fent. Hát akkor lessük meg közelebbről azt az ajkat. És keressük elő a híres „köteles” beszédet, amely a 2002-es választási kampányban hangzott el, imigyen: „Szóval egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet meg egy viszonylag erős gerendát és szöget, és kössük föl magunkat. Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják sulykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elöl jó példával. És ha ők már mind végeztek, akkor meg mi mégiscsak gondolkodjunk el azon, hogy hátha nélkülük többre mennénk.” Magyarán: akasszák föl magukat. Ami nem gyűlölet, csak jó tanács.

Mint ahogy abban sincs semmi gyűlölet, amikor a gyűlölet nélküli ember a politikai ellenfelekről mint strigákról, vagyis az állattá változó, az emberek bensőjét emésztő boszorkányokról, honkupecekről és szellemi hajléktalanokról szónokolt. Egy míves gondossággal megfogalmazott mondatában pedig valódi felebaráti szeretettel így szólt: „Megkövetem az MSZP politikusait, akiknek a parlamentben azt mondtam, hazaárulók, ugyanis akkor pontatlanul fogalmaztam: valójában hazaáruló csak az lehet, akinek van hazája.”

Szép is lehet gyűlölet nélkül élni, és szerető szívvel befogadni a nép azon csoportjait, amelyek egyébként gyűlöletre nagyon is méltóak volnának, hiszen más a véleményük. „A mi részünkről csak a türelemnek és a megértésnek van helye, minden más csak a gyűlöletet szítaná” – jelentette ki a Magyar Hírlapnak Kövér. Mennyi rózsa fog még itt teremni…

Reklámok

16 hozzászólás on “No comment 19.”

 1. asher alexander szerint:

  no most hogy ne irjak litaniat,roviden fogalmazva ennek a kover gyereknek minden szava utan rozsaszirmok hullanak a szajabol lehetne mondani!!
  a baj csak ott van,hogy mindegyik szirom erosen szar szagu!!

  • szendam szerint:

   Kedves “asher alexander”! (Bocs, de a továbbiakban csak “A.A”-néven fogok Neked viszontválaszolni! -ha megengeded!)
   Nos, csakis azért írom most Neked a viszontkommentemet, hogy ISMÉTELTEN BIZTOSÍTSALAK A LEGTELJESEBB EGYETÉRTÉSEMRŐL! Azaz: 🙄 és 🙂
   Üdv! szendam

   • asher alexander szerint:

    liber chaver szendam!
    eleg ha azt irod “asher”,de felolem akar a ket “A.A.”-t is!!!
    gondoltam hogy egyet ertunk,ugyanis ezt olvastam ki-(szar szagu a rozsa)- a kommentedbol a senkitsegyulolomegvetokovergauleiter-el kapcsolatban!!
    -hozzatennem!!
    nagy-nagy felelotlenseg volt a kedves felmenok reszerol hogy az ilyen gyartasa helyett nem inkabb moziba mentek!!

   • szendam szerint:

    Igazad van “A.A”!
    Az evolució érdekében az ilyeneket esetleg kasztráktatni kellett volna!
    … Istenem! Miket is beszélek már megint! 🙄
    Miket is? 😀
    Üdv! szendam

 2. Barina szerint:

  A Fidesz stratégiája a gyűlöletre és az emberek megosztására épül. Ők voltak azok, akik bevitték a politikát a közintézményekbe, ahol már gyerekek is acsarkodhattak egymással, vérre menő vitákat vívva politikai nézeteik miatt. Orbánék megtanították az embereket gyűlölni, más nézeteket valló embereket gyűlöltetni. De ez még mindig nem volt nekik elég. Miattuk sok családban elszabadult a pokol, családtagok estek egymásnak, mert a családon belül sem lehetett tűrni más nézeteket, mint a Fideszét.
  A választások óta lehet megtapasztalni a Fidesz valódi énjét, a gyűlölet minden szintre történő kiterjesztését, gátlástalan gyűlölködők őrjöngését. Míg ellenzékben voltak, azért gyűlölködtek, miközben belátásra kérték a kormányzó erőket. Eddig az ellenzékieknek volt a fegyvere a gyűlölet keltése, de amióta Fidesz van hatalmon, azóta megtapasztalhattuk, kormányzók gyűlölködhetnek csak igazán, köszönet a média teljes bekebelezésének.
  Ezek a gyűlölködők mindenkitől lojalitást kérnek – követelnek, az állami cégek vezetőitől kezdve az utolsó napközis tanárig bezárólag. A bolsevik módszereket alkalmazzák mindenhol, politikai biztosok vezetik a közintézményeket, sok helyen a tudás már nem számít. Évtizedeket fejlődtünk visszafele, nem csak gazdaságunk látta kárát Orbánék tombolásának. 1919-ben volt vörös terror, utána meg fehérterror, aztán fasiszta terror, majd szovjet terror, végül volt egy ellenforradalmi terror 56 után és vége – gondolhatnánk, de sajnos nem így van, mert ez a fejezete hazánknak „Narancsos terror”-ként kell a történelemkönyvekbe bekerüljön. Rémálomnak tűnő történéseknek azonban még nincs itt vége, a java talán még hátra lehet. Ez csapat bármire képes a hatalom gyakorlásának megtartása végett. Képes népcsoportokat összeugrasztani, polgárháborús helyzetet előidézni, esetleg szomszédos országokat magunkra haragítani, háborúba taszítani hazánkat. Sokan talán felkapták most fejüket és nem értenek, miért írom ezeket. Orbánék azonban a gyűlöletet és a gyűlölet keltését átvitték a szomszédos országokba is, megosztva az ottani magyarságot is, gyűlölet szítva mindenhol.
  Kövérről szólt a cikk, de én mégsem Kövérről írtam, őt megnevezve folyton. Kövér a Fidesz része, egyik vezére a pártnak, olyan prominens személyisége, aki a Fideszt reprezentálja lényével. Ez a pökhendi igazi bunkó az egyik legnagyobb közjogi méltóság manapság, aki gyűlölet legrosszabb formájával van megáldva úgy, mint a többi narancsos vezér.
  A gyűlöletnek vannak olyan okai, amit a társadalom nagy része el tud fogadni, általában kirívóan aljas emberek ellen irányul. A Fideszes vezérekben azonban egy egészen más indíttatású gyűlölet lakozik, ami minden saját nemzetét is gyilkolászó diktátorban is megtalálható volt és tulajdonképpen sok rossztulajdonság együttes hatása okozza. Ezek az emberek magukból indulnak ki, ezért is utálnak mindenkit. Hitlernek is meg voltak és Orbánnak is meg vannak azok a vezérei, akik a diktátort minden aljasságban követik, saját aljasságaikkal sokszor túl is tesznek vezérükön. Kövér Laca is ilyen.
  Elnézést kell kérjek az olvasóktól és főleg a blog tulajdonosától, amiért ilyen hosszúra sikeredett bejegyzésem. Egész délután segédkeztem egy olyan kilakoltatott baráti családnak, akiket véletlenül sem hagytak Orbánék az út szélén, mivel inkább addig rugdosták őket, amíg az útszéli árok iszapjában kötöttek ki. Rengeteg keserűség van a szívemben, hozzám közeli emberek tragédiája nagyon megviselt. Nagyon fáradt vagyok. Azonban a szívemben egyre inkább elhatalmasodik egy másik érzés, amit gyűlöletnek hívnak……

  • gondolkodo szerint:

   “Kövérről szólt a cikk…” bekezdéseddel maximális egyetértésem, gyakorlatilag bármelyik fideszes vezetőt szidjuk, nyilvánítjuk ki nem éppen hízelgő véleményünk, nem személyről beszélünk, hanem magáról a Fideszről.
   A Fidesz olyan, mint egy szimfónikus zenekar. Aki abban játszik és abbani játékából él, függetlenül attól, neki személy szerint melyik zenei irányzat tetszik, végrehajtja a karmester utasításait – vagy repül. Ez utóbbi esetben oda a megélhetés! A karmester tehát olyanokkal dolgozik együtt, akiknek bízik lojalitásában – és elvárja/megköveteli azt!
   Ezt a négy sort a cigányok (nem romák, mert ők önmagukat nem romának, hanem cigánynak nevezik, tehát nem pejoratíve írom így!) rövidebben így mondják: “Amilyen a vajda, olyan a banda!”
   Más:
   most vezető hír, hogy Áder Izraelbe megy, hivatalosan.
   Szerintem ez nem a magyar diplomácia sikere, hanem az izraeli vazatés nagyvonalúsága, hogy beengedik azt, aki Wass Albert (utánnanézek, rovásírásban hogyan néz ki a “W”, az ősi magyar betű!) szobránál ünnepi beszédet mondta! (Nem győződtem meg róla, de hiszem-vallom-tudom, hogy a Moszad ügynökei is tudnak olvasni, tehát nincs titok!)

   • asher alexander szerint:

    gondolkodo!
    Ader izraelbe megy hivatalosan!!
    -(mazal tov gadol!!)-
    DE!!!!
    “ha” penzert jon az is mint korabban par masik,asszem ugyanugy logo orral fog -(ures zsebbel ahogy jott)-hazatantorogni innet!!
    Izraelben nem hulyek elnek hogy finanszirozzak egy szelsojobbos magyar kormany hulyesegeit!!
    -most ppersze tudom azzal jonnek paran hogy izraelben is jobboldali kormanyzat van!!
    csakhogy!!
    az itteni szoges ellentete az ottaninak!!

 3. bonhomme szerint:

  Hát, ahogy az AN-en már írtam, kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna…

 4. asher alexander szerint:

  lol!

 5. gondolkodo szerint:

  asher alexander 2012, Július, 14 – 15:26
  Az országnak, de legfőképp a csókosoknak szüksége van pénzre, mégsem ebben látom Áder látogatásának fő célját.
  Találgatásom szerint – mert erre hivatalosan úghysem utalnak! – a fő cél, hogy Izrael fogadja a küldöttséget. Éléln azzal az emberrel, aki – ismétlem – Wass Albert szobrát avatta.
  A fogadá tényére mejd úgy lehet hivatkozni: lám-lám! Nálunk nem lehet antiszemitizmusról beszélni, hiszen a MAZSIHISZ sem emel szót, Izrael pedig nem fogadná zsidóellenes állam/ország elsőszámú közjogi méltóságát.
  Nos. ez az, ami nem tetszik, az a magyarázat, ha valaki nem rúg belém, az a barátom, egyetértő társam!

 6. Barina szerint:

  Nagyon negatívak vagytok. Informátoraim megtudták, miért megy Áder Izraelbe. Egybehangzóan állítják, azért megy Áder, hogy elmagyarázza, ne figyeljenek arra, amit Orbán mond és azt se vegyék alapul, amit Orbán csinál. Ezentúl csakis az számít, arra adjanak, amit Orbán gondol. Az esetleges értelmezési problémák elkerülése végett, elküldené Orbán Izraelbe S.G. nevű szinkron-gondolatólvasóját….

  • gondolkodo szerint:

   Részemről köszönöm a felvilágosítást!
   Ezt a lehetőséget nem vettem figyelembe, mert nem hiszem a “Többet nekem!”-en kívül bármit is tudna olvasni a legképzettebb gondolatolvasó is!

   • bonhomme szerint:

    Jót röhögtem az eszmefuttatásokon, de egyelőre maradjunk annyiban, hogy a Raoul Wallenberg-évfordulóra megy oda a Führer “alantas felettese”.
    Elképzelhető, hogy ebből az alkalomból elmondja majd a Wass Albert-szoboravatásnál előadott beszédét, csak épp ellenkező előjellel.
    Nagyon jó mókának ígérkezik.

 7. bonhomme szerint:

  Rossz helyre kattintottam.
  szendam,
  át tudod tenni a Barinához írt kommentemet független hozzászólásnak?

 8. Barina szerint:

  A Ceausescu éra egyik vicce jutott eszembe Lacusék megérdemelt nyaralásáról. A rádió közvetíti a nagyvezér ébredését, a reggeli tornán át, a mosakodásig úgy, hogy kéri a hallgatókat, kövessék a vezérük példáját. Mikor azonban bemondja a bemondó, hogy hatóra harminc perc és Caeauescu elvtárs reggelizik, jön egy érthető kérés: Önök addig hallgassanak egy kis zenét….

  • szendam szerint:

   Kedves “Barina”!
   Nekem is eszembe jutott ez a vicc, de olyan szakállasnak éreztem, hogy nem akartam leírni. De szerintem úgy sem rossz, hogy míg ő a mi pénzünkön a saját akkuit, addig mi a mi pénzünkön az ő hülye kérdőívét töltjük. Így is kijön a kiáltó ellentét, márhogy kinek mi jut és ki kinek mit szán.
   Üdv! szendam


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s