Ima az Újmagyar Istenhez

Számos “szösszenetet” lehet olvasni a neten, melyek az Újmagyarok Úri Istenéhez szólnak – maróan szarkasztikus stílusban. Csatlakozom hozzájuk a magam parafrázisával!

Könyörgés a Mi (balkézről szerzett) Istenükhöz

Mi honatyánk, Orbán, ki vagy a Parlamentben!

Szüntettessék meg a Te neved!

Lázadjon fel a Te Országod, s töröltessék el a Te akaratod,

miképpen a T. Házban, azonképpen itt, a Honföldön is.

Mindennapi kenyerünket hagyd meg nekünk ma is,

és már megbocsáss, de mi nem tudunk neked megbocsátani!

Ne vígy minket az államcsődbe, és szabadíts meg Magadtól!

 Mert nem a Tiéd az ország, csak a Hatalom, Dicsőség nélkül,

és remélhetőleg már az sem soká.

Ámen!

Természetesen elképzelhetőnek tartom, hogy ezzel az “imá”-val egyesek szerint balszfémiát követtem el: vagy a Ténylegesen Létező(!) Isten, vagy a maguk által “képzelt és teremtett isten“-nel szemben.

Az előbbiektől bocsánatot kérek, s szeretném ha figyelembe vennék, hogy egy olyan Hamisisten  (tehát a Sátán) ellen írtam ezen álimámat, amely a Jeszua (“Jézus”) Rabbi által hírdetett Szeretettvallás köntösébe burkolózva a Mohóság, a Részvétlenség és a Gyűlölet krédóját vallja és terjeszti mindent elpusztítani tudó vírusként az Emberek között, lefizetett és hamis papok segedelmével.

Utóbbiaktól azonban nem kérek bocsánatot, mert “hitükkel” olyan eszméket képviselnek, hírdetnek és támogatnak, melyeknek korabeli “papjait” a SzentírásÚjszövetség” című része szerint A Rabbi személyesen kergetett ki Isten templomából!

Ideje, hogy kövessük A Rabbi példáját! Űzzük ki a kufárokat a Magyarország-templomból!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

20 hozzászólás on “Ima az Újmagyar Istenhez”

 1. gondolkodo szerint:

  Azért tegyük hozzá: Isten és Orbán között van egy lényeges különbség: Isten nem akar Orbán lenni!

 2. Barina szerint:

  Ez sajnos nem úgy néz ki, hogy hamarosan bekövetkezne , meghallgattaték “imáink”….
  Most éppen Oszkó Péter (rablásügyi szakértő) vélekedett hozzám hasonlóan:

  http://mno.hu/belfold/oszko-ezert-kepes-a-fidesz-valasztasokat-nyerni-1089803

  Csak ő nem hangsúlyozta ki Gyurcsányék(és saját maga) felelősségét mindezekért.

 3. kekec szerint:

  Barina – egyrészt néha olvasgass mást is, mint MN-t, például ne kivonatot, hanem az eredeti cikket: http://nol.hu/belfold/oszko_peter___bajnai_nem_halogathatja_sokaig_a_dontest__
  aztán érdemes erre elolvasni Uj Péter reakcióját:
  szakmailag.tumblr.com/post/24531556503/haza-es-lebeges-bajnai-visszatert
  velemenyvezer.blog.hu/2012/06/09/a_magyar_baloldal_tokolesben_vilagklasszis_uj_peter_kulonvelemenye
  meg a varánuszt: http://varanus.blog.hu/2012/07/09/cim-nelkul_12453
  Érdekesen ki fog tágulni a nézőszöged.
  Egyébként nem “cím nélküli” hanem Oszkó saller az ellenzéknek a varánusz címe.
  Normális ember nem Gyurcsány, hanem a választók felelősségét hangsúlyozza ki, amiért bedőltek egy nyilvánvaló átverésnek.
  Egyébként Bajnaival kapcsolatban egy film merül fel bennem, Rutger Hauer főszereplésével egy atomháború utáni lepusztult világban a felszínen egészen brutális rögbit játszanak vegyes (férfi-női) csapatok, láncokkal, bunkósbotokkal – és Hauer csapata beverekszi magát a kiváltságosak bunkerébe az előző évi csapattal való döntőre. És az élesben kiválogatott csapat tönkre veri a jólétben elpuhultakat. Na ott mondja Hauer a női főszereplőnek, hogy “Sétálva”!
  Amikor már mindenkit a földre vertek, harcképtelenné tettek: és a nő a labdát helyettesítő koponyával “besétál” a kapuba. Nos: Bajnai is így sétálna, ha valaki előtte forgatná a láncokat és bunkósbotokat, amikor az ellenfélnél is ezek a szerszámok vannak. Bár őt nem tartom annyira tökös legénynek, mint azt a kínai csajt, aki a női főszerepet játszotta.

 4. Barina szerint:

  Kedves Kekec!

  Köszi a szellemi fejlődésem miatti aggódást, de szeretnélek gyorsan megnyugtatni, elég széles a látóköröm, nagyon sok különböző médiát olvasgatok, nem az MN a sláger nálam….
  Baloldali beállítottságú ember vagyok, aki elborzadva figyeli az eseményeket, miközben egyre jobban elege van ebből a rezsimből és az előző rezsim konchoz ragaszkodó embereiből, akiknek egyébként ezt a diktatúrát köszönhetjük. Sok ismerősömhöz hasonlóan, én is szinte bárkire és bármilyen formációra szavaznék a legközelebbi választások alkalmával az Orbánbanda elzavarása érdekében, de az azokkal az emberekkel felálló formációra, akiknek Orbán kétharmadát köszönhetjük, biztosan nem fogunk szavazni, inkább itthon fogunk maradni….
  Bajnairól nekem egy egészen más film jut eszembe, amit biztosan levetítenének még százszor az elkövetkező választások előtt, amennyiben Bajnait indítanák, hatalmas marketingértéket produkálva a baloldali koalíció számára. Ez a film Bajnai liba bizniszével foglalkozott, gazdák tönkretétele és öngyilkosságba kergetése volt a témája…. De a kormánykézbe lévő média találna még pár csontvázat, amivel tömhetnék a műsoridőt.
  Két évünk sincs már hátra a választásokig, utolsó pillanatokban vagyunk, mikor még egy olyan életképes-esélyes pártot-formációt tudnánk indítani, ami elzavarhatná Orbán antidemokratikus-diktatórikus rezsimét. Az elzavarást minőségi fordulat kéne kövesse a kormányzásban, tisztalappal indult emberek vezérletével, akik még nem kúrtak el ennyi mindent…
  Amennyiben nem lépi meg ezt a baloldal, akkor talán Orbán fogja meglépni és indít ismét egy másik pártot a választásokon és befogja ismét a tudatlan elkeseredett embereket, lásd Jobbik esetét.
  Ne hagyjuk, hogy az elkúrók nyolcévente váltogassák egymást a trónon, feledékenységünkre és az elégedetlenségre alapozva kihasználjanak minket ismét.
  Semmit sem szeretnék jobban, mint véget vetni a hazánkat és annak lakosságát ért legnagyobb csapásnak, Orbán uralmának. Azonban azoknak, akiknek ezt a csapást köszönhetjük, el kellene végre takarodjanak a politikai porondról, szabad utat biztosítva Orbánék leváltásának.

  • szendam szerint:

   Kedves “Barina”!
   Úgy látom kezd itt kialakulni egy kultúráltan anyázós összeveszés Közted és “kekec” között. Ennek ugyan különösebben nem örülnék, de azért érdeklődve figyelem/olvasom az asszót: a blogomon eddig még nem találkozott össze két olyan kommentes, akik “egyet-is-értenek-meg-mégse”.
   No, de ha már vita, akkor legyen! … egy kicsit beszállnék én is.
   Nem válaszoltam az “inkább 100 Gyurcsány, mint 1 OVi”-hsz.-emre adott kommentedre. Akartam, de ide is befér a dolog.
   Szóval:
   – véleményem szerint a mai Kétharmadot a tespedt korrupció langyos mocsarában magukat kitűnően érző szoci politikusoknak köszönhetjük, akik nekifutásból rúgták önmagukat tökön … meg minket is;
   – ezek nem azonosak a “bevett gyakorlattal” szakítani akaró Gy.F.-cel (lásd: Őszödi Beszéd!) és társaival: az előbbiek MA IS az emeszpét “fémjelzik”, utóbbiak pedig (vagyon- és frakcióvesztéssel egyetemben) új pártot alapítva távoztak;
   – a Gy.F. ellen indított és hosszú esztendők során kitartóan folytatott fideszes karaktergyilkos-offenzivát azok is aktívan támogatták, akikről Gy. talán nem is feltételezte, hogy az ő lejáratása érdekében még a hatalomvesztés önkiherélését is vállalják (persze abban a hitben, hogy marad a szokásos “70/30”! – copyright by Dávid Ibolya – korrupciós leosztás … nem maradt!). Gy.F. ezért valóban nem alkalmas miniszterelnöknek, hiszen aki azt hiszi, hogy Magyarországon és annak politikai “elit”-jén belül a Farkastörvényen kívül létezik bármiféle más játékszabály (lojalitás?, nem szarunk a magunk fészkébe?) az tényleg nem képes felmérni a létező viszonyokat;
   – a “Bajnai-film” (liba-ügy, öngyilkosságba kergetés, stb.) ugyanezen fideszes metodika, csak éppen egy másik, általuk veszélyesnek minősített ember ellen. Azt elhiszem, hogy ha Bajnai esetleg sorompóba állna, akkor végtelenítve “vetítenék” nekünk ezt a leporolt “mozit”, de ez akkor sem lesz kisebb hazugság, mint amikor eredetileg “műsorra tűzték”! (A Magyar Nemzés minden ezzel kapcsolatos sajtópörét simán elveszítette, ugyanis az egész Libajnai-állítás létező tények sima kiforgatása, az ok-okozati rendszernek a szokásos fideszes inverzlogika alapján való bemutatása! … szerintem ennek utána nézhettél volna a neten, s nem köllöt volna megelégednek a sulykolással!);
   – Bajnai miniszterelnöki pályafutása rövid volt, de tanulságos: OVi-ék az ő munkásságát, csődmentését pazarolták el néhány hónap alatt. Bajnai a jelenlegi “kínálat” legjobbja … szavaznék is rá és szarom le, hogy a fideszes Szartömeg miket kiabál rá!
   – Gy. szerintem azért “inkább százszor”, mint Hektor, mert előbbi NEM tört egyeduralomra, NEM számolta fel az alkotmányos és népképviseleti demokráciát!
   … hát azt hiszem egyelőre ennyi elég lesz!
   Annyit azonban még hozzá tennék: találjon az ellenzék bárkit, akit az élre állíthat, azt a fideszes mocsokpropaganda mindenféle módon be fog sározni! Ez még akkor is így lesz, ha egy, a Te ízlésednek megfelelő, makulátlant sikerülne találni. Ha mondjuk a jelenlegi Dalai Láma lenne az ellenzéki jelölt, arról simán kitalálnák, hogy nemcsak népének többezer tagját vetette a kínai fegyverek elé saját vezetői posztja megőrzése érdekében, de aztán még volt bőr az orcáján külföldre is emigrálni – hátra hagyva szenvedő népét … stb. (Ha esetleg Jézust klónoztatnák, róla meg a “származását” terjesztenék.)
   Üdv! szendam

   • Barina szerint:

    A végén sok igazságot írtál, ami valószínüsíthető. Gyurcsányék hibáit én máshogy látom. Anyázni véletlenül sem fogok, sem veled, sem pedik kekeccel, mivel nem megosztani akarok senkit, hanem véleményem elmondva az általam helyes útra téríteni és végre megszabadulni hazánk legfőbb kártevőjétől.

   • szendam szerint:

    Kedves “Barina”!
    Amit én “anyázás”-ként írtam le, azt légy szíves és értsd “JÓL”!
    Ami a “helyes útra térítés” lényegét illeti … én PONT EZÉRT blogolok immáron másfél esztendeje!
    Bár a posztjaimból ez talán nem derülhet ki, de nem a magam véleményének mutogatása miatt írok, hanem azért, hogy LÁZÍTSAK!
    Lázítsak mindenkit, hogy ne tűrje el saját polgárjogai (Tákolmány), vagyona (pl.: Manyup-pénzek), munkavállalóként szerzett jogai (Új RabszolgaMunka-törvénykönyve), nyugdíjasként megvásárolt ellátmánya megkurtítását, hatalmi szóval történt elvételét!
    Ahogyan azt az előbbi viszontkommentemben leírtam: lehet ugyan útálni Gyurcsányt (és lelibásozni Bajnait sőt, lepufajkásozni Horn Gyulát), de az TÉNYSZERŰEN IGAZ, hogy egyetlen ballib kormány sem vette el “előre megfontolt szándékkal és aljas indokból”:
    – a megélhetést a legszegényebb rétegetől;
    – a továbbtanulás lehetőségét akár a mélyszegény rétegek leszármazottjaitól;
    – a legalapvetőbb jogokat a munkavállalóktól;
    – a Nép ügydöntő- és referendiális szavazásának jogát;
    – a “Magyar”-tól a “Köztársaságot” és úgy általában az ALKOTMÁNYOSSÁGOT, az ezügyben bárkit megillető FELSZÓLAMLÁS LEHETŐSÉGÉT!
    Mindezekhez párosul még az eddig is aránytalan mandátum-kiosztást mégaránytalanabbá tevő Új Választási Törvény, amely szerint a népakarat ellenére is hatalmon maradhat a jelenlegi kormány!
    Abban persze tök’ egyet értünk, hogy a parazitáktól (pártoktól függetlenül) meg köll szabadulnunk! No de ahhoz elébb VÉGRE EGYSZER és CSAKIS a MI ÉRDEKÜNKBEN nem lehetne éppen ezt a piócabandát felhasználnuk? Egy “Dögölj-meg-a-végén!”-típusú “versenyeztetés”-sel?
    A jelenlegi felállás szerint Magyarországot a Nép által ténylegesen megválasztott törvényhozás rendszeréhez visszatéríteni csakis úgy lehet, ha mindenki SZEMÉLYES UNDORÁTÓL, AVERZIÓJÁTÓL és ÉRDEKÉTŐL FÜGGETLENÜL hajlandó egy olyan pártszövetségre szavazni, melynek egyetlen választási ígérete az lenne, hogy miután valamennyi törvényt visszaigazítottak a 2010. április 30.-i állapotába (a “Kommunista Alkotmány”-nyal egyetemben!), azonnal új választásokat írnak ki a Nemorbanista Szabályok szerint! Azaz: az eddig ugyan be nem vált (ebből lett a Kétharmad!) és “kommunista”, de mégis sokkal jobb módszerek alapján újraválasztani a teljes törvényhozást! … szarom le, hogy 200, avagy 386 tagja van, a lényeg, hogy mit csinálnak! … aztán győzzön a jobbik (könöyörgöm, ha lehet! – ne “az”!).
    Nos, majd MINDEZEK UTÁN lehet bármiféle továbblépésre gondolni! … tudom, Szerinted nem okés … de talán egy Bajnai Gordon nevű miniszterelnökkel!
    És MINDEZEK UTÁN lehet talán egy NORMÁLIS MAGYARORSZÁG megteremtéséről akárcsak álmodozni is! …
    … persze MINDEZEK ELŐTT talán sőt, elengedhetetlenül ÁLTALÁNOS SZEMLÉLETMÓD ÉS TÁRSADALMI PARADIGMA-VÁLTÁSRA LENNE SZÜKSÉG (az utóbbi kivitelezhetetlennek tűnik, így nem várok semmiféle fejlődést!)
    Nem tudom, elnyertem-e ezen hsz-sal a tetszésedet, de … elég idős és tapasztalt vagyok ahhoz, hogy ne másoknak akarjak megfelelni!
    Üdv! szendam

 5. kekec szerint:

  Barina
  Bocsi, nem veszekedni, vagy kioktatni akartalak, de a szövegeid alapján eléggé egysíkú jobbosnak tűntél, ezért hívtam fel arra a figyelmedet, hogy van más nézőpont is.
  Aki otthon marad (és ez volt 2010 legnagyobb tanulsága) az Orbán hatalmát segíti elő. Akármivel is ideologizálja magának: ezt a magatartást az eredmény minősíti.
  Gyurcsány mellett meg a legnagyobb garancia a jobboldali hisztéria. Ő az egyetlen, akit veszélyesnek tartanak – mert az is. Még csak hasonlót sem csinálnak Mesterházyval szemben.
  Az Mszp meg olyan-amilyen, de csak a pártnak loptak, és nagyságrendileg kevesebbet, mint a Simicska-Nyergesvontatós páros, ráadásul demokraták maradtak, és képesek rendbe tenni az országot. Már többször eltakarították a romokat a jobboldal után: rutinjuk van benne.
  Bajnai állítólagos libás öngyilkosa nem több, csak 1 fő, Van fogalmad arról, hogy Orbánnak “köszönhetően” már hányan lettek öngyilkosok? A TB-ben magát szíven szúróról, és az anya-fia páros vonat alá fekvéséről és 1-2 kilakoltatás elől a mélybe ugróról, és az Éhségmenetet kiváltó többgyermekes férfi öngyilkosságáról még hallottunk – azóta viszont nem igazán közöl ilyesmit az MTI. Gondolod, hogy azért, mert nincs miről beszámolni?
  Az igazán észveszejtő, hogy az EM8 év fideszes mintájára még egy közepesen értelmes, nem kommunikáció szakos is le tudná ütni ezeket a magas labdákat – a mi ellenzékünk meg semmi ilyesmire nem képes.

  • Barina szerint:

   Kedves kekec!
   Az én környezetemben is minden-mindenki a pusztulat szélén ál, családok mentek tönkre és mentek szét, kilátástalanságban lehetnek milliók. Az ok-okozati tényezőket azonban mérlegeltem mindig, most is. Mindig oda jutok, hogy nem lenne ez a helyzet ma, amennyiben az előző kormányok jól kormányoztak volna. Tehát nem lehetne Orbáni kétharmados diktatúráról beszélni napjainkban, amennyiben nem lett volna egy Gyurcsány. Gyurcsánytól félne Orbán? Talán csak attól, hogy ő is elmond pár fideszes korrupciós ügyet, ha a kötél szorulna, esetleg újabb ügynökaktákat ad át a kurucnak. Nem csukatja le Gyurcsányt Orbán, nincs is szándékában szerintem, csak karaktergyilkosságot követ el ellene, lejáratja őt és természetesen a baloldalt. Amig porondon maradnak az előző kormányok vezetői, addig csak jót tesznek Orbánnak, lesz kire mutogatni. Figyelembe véve a hatalmas fideszes médiafölényt, ezt ki is fogják makszimálisan használni a jövőben is.

   • gondolkodo szerint:

    Kedves Barina! Engedd meg, hogy elmondjam véleményem!
    1.: a “volna” nem történelmi kategória, tehát ez nem érv. (“Ha Kleopátrának rövidebb orra lett volna, a világtörténelem is más lett volna!”)
    2.: “…nem lehetne Orbáni kétharmados diktatúráról beszélni napjainkban, amennyiben nem lett volna egy Gyurcsány.” – írod.
    Nos – szerintem – itt két, össze nem függő dolog szerepel oksági viszonylatban.
    a.: kétharmados,
    b.: diktatúra.
    a: Ebben bizony benne van Gyurcsán IS, ahogyan az őt megelőző vezetők IS! Nem a választópolgárok kétharmada szavazott Orbánra, hanem a szavazottak közel 53%-a! A kétharmadhoz a nem szavazók nagy létszáma járult hozzá, azok, akik megcsömörlötten a gengszterváltás óta eltelt idő politikusaitól/politikájától, el sem mentek szavazni! Logikusan adódik, hogy ŐK NEM ORBÁNT AKARTÁK! (mert ha akarják őt, mennek)
    b: A diktatúra nem következik a kétharmadból, hanem a vezető karakteréből, jelleméből, emberi formájából. A diktatúra erre a formájára, ami most van, gondolok! Az is diktatúra lenne, ha a polgárok nagy többségének érdekeiért a kisebb rész némi hátrányban lenne – ám épp fordított a helyzet!
    3.: Nem határozod meg, itt kikre gondolsz: “Amig porondon maradnak az előző kormányok vezetői, addig csak jót tesznek Orbánnak, lesz kire mutogatni.”
    Hiszen porondon vannak! Nézzed meg: a “fiatal”(!) “demokraták”(!) között mennyien vannak, akik az épülő szocializmust is legjobb tudásuk szerint kiszolgálták!
    Nem veszekedni, csak véleményem elmondani kívántam!
    Üdv!

   • szendam szerint:

    Kedves “gondolkodo”!
    Hát arról van itt “nagybaszó”, hogy semmilyen szempontot nem találok, mely alapján akárcsak vitatkozhatnék Veled!
    Pedig az Újmagyar Isten lássa (a frászt!) lelkemet (előbb a magáét! … ha van.), a NER-alapvetés szerint Neked (és Nekem) nincs igazad!
    Na ja! Mi, a Rájuk-Nem-Szavazók csekély ÖTMILLIÓS “kisebbségben” voltunk annó, amikor az a 2,7 millió volt szives úgy a maga, mint a MI számunkra megszavazni a szegények jog-, jövedelem- és vagyonfosztását, meg úgy Mindenkinek a maffiatörvényeknek való alávetettségét!
    Tegyek még ehhez bármiféle kommentet?!
    Alig hiszem, hogy elvárnád tőlem!
    Üdv! szendam

 6. Fehér Klára szerint:

  Kedves “Mindenki!”
  Nagyon sajnálnám én is, ha a hangnem megváltozna ezen a blogon. Ugyanis ez az egyetlen, ahol tisztességes, intelligens hangnemben elmondhatja az ember a véleményét. Jómagam felüdülni járok ide. Akkor Gyurcsány. Nem vagyok MSZP-szavazó, jóllehet baloldali-érzelmű vagyok, mint szerintem minden tisztességes ember. (Na ez elég nagyképűre sikeredett, de most már marad.) Nem tetszett ugyanis ahogy hatalomra került, nem tetszett ahogy Medgyessyt segített kicsinálni. Két egymást követő választáson az SZDSZ-re szavaztam, másodjára elég kényszeredetten. Futottam a pénzem után. Undorító volt ugyanis, ahogy Medgyessyt ekézték a bukása után, mely szerint “osztogatott!” Mit osztogatott! A tanároknak, nővéreknek löktek egy kis pénzt végre! Jó volt sütkérezni azért a népszerűségben! Aztán jöttek a hírek vidékről a lopásokról és Gyurcsány nem mondott semmit. Az “öszödi beszéddel” szerzett egy jó pontot. Az meg, hogy ezt a beszédet a fidesz “hazugságbeszédként tudta eladni, az ország mentális és elmebeli állapotáról állított ki igen lesújtó bizonyítványt.Halvány lilám sincs, hogy kire fogok szavazni 2 év múlva, de hogy nem maradok otthon, az biztos…

 7. Barina szerint:

  Kedves gondolkodó!

  A választó- korú-jogú polgárok 41% szavazott Orbánékra, akiknek jó része, inkább az előző kormányok ellen szavaztak, az előző 8 év kormányon lévő embereinek eltűntetése érdekében, még a balos szavazók közül is sokan. 12% pedig az összes eddigi párt ellen szavazott, egyikben sem bízva, inkább a radikális megoldásokat ígérgető Jobbikra adták voksukat. A 12%-ot alkotók egy része is régi balos szavazó volt. A „félreszavazók” közül többet ismerek és elmondhatom, ma sem szavaznának balra, mivel akik ellen szavaztak két éve, azok még porondon vannak. Sokan nem mennének el szavazni, amennyiben most lennének a szavazások.
  A balra szavazni akarók száma nem nőtt a választások óta, csak a közöny és csalódottság miatt távolmaradók száma miatt tűnik jobbnak a százalékos arány. Ez a tény a legelszomorítóbb, mivel ilyen gyalázatos kormányzás következtében, már kétharmadon kellene álljon a baloldal.
  Új arcok és új olyan stratégia nélkül, ami a baloldal számára megszólíthatná a többséget, Orbánéknak nincs okuk félni, bízhatnak a következő választás kimenetelében. A média és a parlament az övék, pénzük meg mint a tenger. Reggeltől estig szajkózhatják mondókájukat, porondon maradt balos vezetőket folyamatosan mutogathatják, mint bűnösök. A kétharmadnak azonban van még egy nagy fegyvere, amit a választások előtt megléphetnek, bármilyen törvényt meg tudnak változtatni, ami a választások végkimenetelét befolyásolhatják. Miért ne lépnék meg ezt is?

  • szendam szerint:

   Kedves “Barina”!
   Úgy gondolom, hogy ha valaki nem “zsigerből”, hanem okadatoltan és felelősséggel akar bármiféle témához hozzá szólni az legyen olyan kedves legalább az általa hivtakozott adatokat pontosan idézni!
   A “választó-korú-jogú” polgároknak ui. nem a 41%-a, hanem csak a harmada (kerekítve: 2,7 millió) szavazott az Orbán&Tsai Kft.-re, amely a ténylegesen szavazók 53%-a volt, amely a már egyébként is alaposan eltorzított mandátumosztási szisztéma szerint az Országgyűlésben 68,7%-os többséget eredményezett. A “többségre”, meg a “zemberek kétharmadára” hivatkozni tehát egyszerűen hazugság!
   Teszem hozzá: az 1994-98 közötti Horn-Kuncze kormány parlameni többsége (a szavazatok 63%-a után) 73,7% volt, azaz elsöprőbb felhatalmazása volt a “zemberektől”, mint a a jelenlegi “Kétharmad”-é.
   Teszem hozzá: az a bizonyos Háromnegyed sokkal nagyvonalúbb volt, mint a mai “Kétharmad”! Igaz ugyan, hogy hatalmi szóval egyszerűsített néhány törvényt (pl.: népszavazási és választójogi … ezek utóbb alaposan “visszaszigorítva” lettek A Kétharmad által … nehogymá’ a zemberek belepofázhassanak az orbán-simicskák által már elrendezett dógukba! … vazze!), de önnön elhatározásával alaposan korlátozta alkotmányozási jogát (a képviselők 80%-ának egybehangzó szavazatához kötve), ellentétben az ezen törvényt “csekély” kétharmaddal felülíró bandát, amely mindenki megkérdezése nélkül “Alaptörvény”-t oktrojált Mindenkire!
   Nos itt ütközik ki az, hogy a “pufajkás” Horn volt-e a demokrata, avagy az összes népszavazási joggal előbb visszaélő, majd azt a “nép szava alapján” simán eltörlő Orbán és Bandája!
   Oh! Hogy el ne felejtsem! Ballib kormányok idején is volt egy jó nagy és bűzlő rakás a korrupcióból. De azt ezek legalább úgy csinálták, hogy egyrészt nem a kirakatba ülve, másrészt úgy hogy miközben legalább szégyelték magukat, nem fosztottak ki MINDENKIT!
   Ez ugyan nem erény, de mindenképpen pozitívum … a választási opciók mérlegelésekor!
   Üdv! szendam

   • Barina szerint:

    Bocsika, elszámoltam magam. Távol álljon tőlem Orbán sikerének felnagyítása – rögtön felpofoztam magam….
    A népszavazás kezdeményezésének korlátozása az egyik legfájdalmasabb és legsúlyosabb dolog számomra, amit Orbán elkövetett. Máig nem értem azt sem, miért nem indítottunk azonnal egy népszavazást arról is, hogy ezt a törvényt ne lehessen meghozni? Pár nap alatt összeszedtük volna a szükséges aláírásokat. Éjjel-nappal aggitáltam volna érte.

   • szendam szerint:

    Kedves “Barina”!
    Hát azért nem indíthattál aláírásgyűjtést a kérdéses törvény ellen, mert ez a Csodálatosan Magyar és Honfiúi(leányi) Ezerharmad már 2010-ben úgy módosította (a szerintük “kommunista”) Alkotmányt, hogy gyakorlatilag semmiféle népszavazásra ne legyen lehetőség! … hiszen ŐK a ZEMBEREK kormánya, amely ugye “rendszeresen konzultál”! 👿 Anyádat, Viktor!
    Szóval az erről a véleményem, hogy 👿 👿 👿 ! … ésatöbbi!
    Üdv! szendam

 8. Barina szerint:

  Kedves sendam!

  Arra gondoltam, hogy akkor azonnal miért nem kezdtünk aláírásgyűjtésbe, mikor kiderült, mit akar Orbán. Ezért írtam azt is, hogy pár nap elegendő lett volna összeszedni az aláírásokat.

  • szendam szerint:

   Kedves “Barina”!
   Ezt én tökéletesen megértettem, de az én hsz.-om arról szólt, hogy hiába gyűjtöttél/gyűjtöttetek volna akárhány aláírást is, Ocsmány Vitéz & Tsai Kft egyik legelső intézkedése a népszavazási lehetőségek eltörlése volt! Ergo …
   Így most már érthető?
   Üdv! szendam

 9. Őszikék szerint:

  Szép napot kívánok !

  • szendam szerint:

   Kedves “Őszikék”!
   Bocs’, hogy ilyen későn, de én is szép napot kívánok Neked!
   Ha úgy gondolod, hogy van mit leírnod véleményként itt, nálam: tedd meg! Mostantól nem köll moderációra várnod! (kivéve, ha kultúrálatlan lennél, illetve elnáculnál! … de ezt fel se tételezem Rólad!)
   Üdv! szendam


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s