Bőr az orcán vastagszik mán

Miután az Elie Wiesel nevű írócska udvarias, de alapos kioktatásban részesült a nagy Kövér Lászlótól Nyírő-ügyben, most az USA Kongresszusának ötven tagja tudhatta meg Orbán válaszleveléből, hogy az antiszemitizmus és a nácikultusz magyarországi terjedéséért tulajdonképpen Barack Obama a hibás!

Nemsokkal azt követően, hogy nyílvánosságra került a Nobel-békedíjas amerikai író, Elie Wiesel Kövér Lászlóhoz intézett memoranduma (melyben a magyar kormányzati politikusok által aktívan támogatott Horthy- és nyilasreneszánsz okán lemondott 2004-ben kapott magas állami kitüntetéséről), az Egyesült Államok Kongresszusának ötven képviselője is levelet írt Orbán Viktornak, melyben kijelentik: “Létfontosságú, hogy Magyarország vezetői éljenek hatalmi jogosítványaikkal, és emeljenek szót az antiszemitizmus és bigottság minden formája ellen, s világosan nyilvánítsák ki, hogy az intolerancia sérti a jóerkölcsöt!“. Tegnap ezen utóbbira is megszületett a (miniszterelnöki) válasz.

Mein (klein) Vezér irományában kijelenti, hogy a képviselők levele pusztán megelőzte az övét, melyben éppen ugyanezen kérdéskörben akarta kérni az amerikai törvényhozók segítségét. Orbán szerint ő és kormánya nem gerjesztője és támogatója a honi antiszemitizmusnak, hanem egyenesen áldozata, mivel bizonyos szélsőséges erők rendszeresen “zsidóbérencnek titulálják” azt az általa vezetett politikai közösséget, ” …amely kereszténydemokrata alapokon áll, évtizedek óta harcol a szabadságért és az emberi méltóság tiszteletéért“. Ezen támadások fókuszában, azoknak nyílt fórumot biztosítva áll a “kuruc.info” nevezetű hírportál, “ …amely a magyar kormány föllépése elől az Egyesült Államokba menekült, s onnan végzi gyalázatos tevékenységét“. A Töpszli szerint a magyar kabinet már több kísérletet tett ezen website bezáratására, de “a kormányközi kapcsolatokon és nagykövetségen keresztül” eleddig még nem sikerült célt érniük, mert “…az Egyesült Államok kormánya visszautasította kérésünket“. Márpedig “ha ez a probléma megoldódna, az antiszemitizmus magyarországi erői jelentősen meggyengülnének“, s ezért Orbán arra kéri a Kongresszus képviselőit, hogy “…hassanak oda, hogy megszűnhessenek Magyarországon az Egyesült Államokból támogatott antiszemita provokációk“! Eddig az Orbán-levél, s most vegyük szemügyre annak egészen orcátlan és velejéig hazug tartalmát is!

Egyáltalán nem igaz, hogy az Orbán-kormány valaha is az Egyesült Államok adminisztrációjához fordult volna a kuruc.info szerveradatainak kiszolgáltatása, avagy portál betiltása ügyében. Ezt 2007-ben a Gyurcsány-kormány kísérelte meg, ám a kérést, a sajtó- és véleményszabadságot garantáló amerikai törvényekre hivatkozva, az USA elutasítani kényszerült. Egyáltalán nem igaz, hogy Orbán és bandája nem gerjesztője és támogatója a horthy- és nyilasreneszánsznak, hiszen éppen saját politikusainak kezdeményezésére és aktív közreműködésével szaporodnak gombamód a Horthy– és Wass Albert-szobrok, terek, utcák a különböző, fideszes vezetésű településeken igaz, azokat rendre “civil kezdeményezéseknek” hazudják (lásd Orbán nyilatkozatát a “Die Pressé“-ben!). Letagadhatatlan tény (bár erről Orbán levele még hangot sem ejt – talán nem véletlenül!), hogy a nyilas Nyírő József demonstratívan megkísérelt újratemetésének legfőbb kezdeményezője és védnöke maga Kövér László, a Magyar Országgyűlés Elnöke volt, s úgy Nyírő, mint Wass firkálmányait a fideszes kormány javaslatára a fideszes törvényhozási többség erőltette bele a közoktatási tananyagba előbb “kötelező“, majd a felháborodás hatására csak “ajánlott” irodalomként (gondolom nem ezek miatt kapták meg a “zsidóbérenc”-titulust). Egyáltalán nem igaz, hogy a kuruc.info elhallgattatásával be lehetne fogni a magyar nácik pofáját is, hiszen egyrészt vannak más, hasonszőrű portálok is, a Nyilas Barbi (Kurvay Hisztina), meg a teljes jobbikos banda pedig ettől még nemcsak ugyanúgy jártatná tovább a mocskos száját, de még “diktatúráról“, a “sajtószabadság megsértéséről“, a “nemzeti gondolat és érdekképviselet elnyomásáról” is ugatnának két szaftos zsidózás között. Hazugság, hogy a magyar kormánynak, a magyar bűnüldözésnek és igazságszolgáltatásnak ne lennének eszközei az ilyen mozgalmak visszaszorítására: magát a Jobbikot nemcsak a pártokra vonatkozó törvények, de a Párizsi Békeszerződés alapján is simán be lehetne tiltani, csak utasítani köllene az egyébként is kézivezérelt Ügyészséget az ehhez szükséges “aprómunka” elvégzésére, a sajátpárti “politikusokat” pedig a nyilasokkal szembeni határozott és demonstratív fellépésekre. Az pedig a legaljasabb pofátlanság, hogy a széljobb szavazóira kacsingató magyar kormányzat “aktív semmittevése” következtében előállt honi közállapotok miatti felelősséget az Obama-adminisztrációra tolják rá!

Fogalmam nincs, mi lesz annak az ötven kongresszusi képviselőnek a véleménye, miután elolvassák majd Orbán nekik címzett válaszlevelét, de azért vannak elképzeléseim. Az amerikai politikusokat ugyanis bizonnyal nem lehet megetetni majd azzal a fideszes inverzlogikával, melyszerint: ha valaki belefulladt a medencébe, mert nem tudott úszni, azért tulajdonképpen a víz a hibás!

Bőr az orcán, vastagszik mán!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

14 hozzászólás on “Bőr az orcán vastagszik mán”

 1. gondolkodo szerint:

  “…ha valaki belefulladt a medencébe, mert nem tudott úszni, azért tulajdonképpen a víz a hibás!”
  Tényszerű, igaz megállapítás! – de van megoldás! Eresszük le a vizet, aztán a 13m-es trambolinról ugrassuk fejest vezető politikusainkkal!
  Szeretett Vezérünk és csókos társaságának nagy többsége jogi egyetemet végzett. Legjobb tudásom szerint oda felvételizni nem mat-fiz-bioszból, hanem magyar nyelvből és történelemből (beleértve a világ-történelmet is!) kell. Joggal várhatom el tehát, hogy a történelem folyásával jobban tisztában legyenek, mint én, aki a matematikát műveli! Szeretett Alvezérünk rádöbbentett, hogy ez a jog, amit magamnak vindikáltam, téveszmén alapul:
  Népszabadság – Navracsics a Nyirő-ügyről: a kormány nem történészklub
  http://nol.hu/belfold/navracsics_a_nyiro-ugyrol__a_kormany_nem_torteneszklub
  Már csak azt várom a nagy másra mutogatással, hogy valamelyik kormánytag ki/bejelentse: mindenért a nők hibáztathatók!
  Alapja? A következők:
  NŐ az elszegényesedés;
  NŐ a munkanélküliség;
  NŐ az államadósság;
  NŐ a korrupció etc.

  • bonhomme szerint:

   Gondolkodó for President! 🙂

  • szendam szerint:

   Kedves “gondolkodo”!
   Már én is sokszor eltűnődtem azon, hogy vajon fideszék(orbánék) miért ennyire hímsoviniszták. Nos, a hsz.-d megvilágította a probléma gyökereit: a “NŐ” a hibás mindenért! 😀
   Üdv! szendam

 2. Barina szerint:

  Semmi sem az, mint aminek látszik! Szükség van egy elvakultan zsidózó csapatra, hogy el lehessen mondani azt, itt kérem tombol az antiszemitizmus. Egyre több zsidózórol fog kiderülni, hogy ők maguk is zsidók, vagy zsidó származásuak. Ezek a zsidózók azonban Orbán csatlósai akik védik a Fidesz jobb-szárnyát, cinkosan együttműködnek a nagyvezérrel. A parlamenti felszólalásaikban is elszőr mindig jobbra csaholnak, még mielőtt adnának a diktátor bandájának is szavakban, miközben tettekben támogatják papust. A kuruc.info-t rég elhallgathattaták volna, ha nem lenne rá szükségük pl. az írányított zsidózáshoz, a radikális szavazók megtévesztéséhez. A legkézenfekvőbb módszer lenne a kuruc elnémításáhot a “kínai fal” internetes alkalmazása, amit a kormány megléphetne ha akarna – DE NEM AKARJA – MERT NEM ÉRDEKE!
  A 2006-os zavargások óta Orbán csicskái a beszervezett és a tudatlan radikálisok hada, akiről még Gyurcsány is azt írta pár napja, hogy szükség van rájuk….
  Na akkor döntse el mindenki magában, mi lehet az igazság, kinek a képződménye ez a radikális zsidózó banda

 3. Barina szerint:

  Na még egy kiegészítés. Orbán nem a fideszeseket küldi pl. Gyurcsányék rendezvényeinek megzavarására, hanem a jobbikosokat, ahol persze már látható a sorok közt pár agyhalott fideszes is. Aztán itt van egy másik érdekes eset, ami viszont más irányba tereli el gyanusítgatásokat. Orbán besúgó aktáit nem hozta le a ballib média egyenesben, hanem átadhatták kurucnak, ami egy-egy részét le is hozta, de azóta elültek a viharfelhők, senki sem foglalkozik velük. Tehát egy ilyen horderejü ügy, nem érdekes a média számára? Ez is csak hazánkban történhet meg, ahol ennyi aljas ember írányítja a szálakat, megtévesztik és kihasználják a kisembereket, mindegy zsidó vagy nem zsidó, esetleg cigány. Egymás ellen úszítja a társadalmi és nemzetiségi népcsoportokat, kihasználva közben az éberségünket és harácsolnak ezerrel, szétlopnak mindenünket. Két részre oszlott mára társadalmunk. Az egyik kaszt a politikusbűnözők és támogatóik-hazsonélvezőik kasztja, míg a másik kasztot az egyre szegényedő kilenc és fél millió ember alkotja. Ebbe a második kasztba tartozom én is, ide tartoznak az átlag magyarok-zsidók-cigányok is.

  • szendam szerint:

   Kedves “Barina”!
   Jogos a felvetésed! Miért csak a kuruc.info “szerezte meg” Orbán besúgóaktáját, s miért nem érdekelte ez a honi ellenzék sajtóját?
   Persze erre van egy kézenfekvő válasz: a kuruc amerikai szerverről működik, így az orbanista médiahatalom rá nem terjed ki, ellentétben a honiakkal, akik fölött ott lóg Szannamária damokleskardja!
   Az egy másik és mégjogosabb, de meg nem válaszolható kérdés, hogy ez az egész ügy miért ült el olyan gyorsan? Mert amikor Medgyessyről kiderült a “D-209”-ügy, a doktríner liberális értelmiség telesírta a magyar sajtót azzal, hogy micsoda szégyen: Magyarország miniszterelnökéről kiderült, hogy ügynök volt (ügynök, de nem besúgó!). Most ugyanezek úgy engedték el a fülük mellett az egészet, mint ha misem történt volna! Avagy Te olvastál ilyesmit bárhol is?
   Üdv! szendam

 4. bonhomme szerint:

  Óh, a demagógia diszkrét bája!

  “A mi politikai közösségünk a magyar szabadságharcosok örököse, büszkék vagyunk arra, hogy tevékeny szerepet játszhattunk hazánk szovjet elnyomás alóli kiszabadításában és a kommunizmus megdöntésében….”
  Ez konkrétan annyit jelent, hogy nagy bátran bele mertek rúgni a már döglött oroszlánba.
  Már megszületett a megegyezés az orosz csapatkivonásról, mikor Orbán Nagy Imre újratemetésén (június 16) vissza merte böfögni azt, amit Cserhalmi György március 15-én elsőként olvasott fel az aktuális 12 pontban.
  Tehát az ő elsősége a csapatkivonás követeléséről csak a fasiszta fideSS-mítosz része. Tán meg kéne kérdezni erről Cserhalmit is.

  “a szélsőséges erők zsidóbérencnek titulálnak bennünket” – fogalmazott újra a kuruc.info-ra célozva…”
  A facebook-on lehet látni ilyen szöveges matricákat, hogy ” itt az idő, hogy a zsidóbérenc Fidesz eltakarodjon”, amit JOBBIKOS ismerőseim tesznek fel előszeretettel, szóval megint csak bukik az állítás, mert a saját dédelgetett kiskutyájuk harapdálja a kezüket.

  Tehát OV ismét – mint mindig – hazudott. “És a legnagyobbat akkor hazudta, mikor azt hazudta, hogy soha nem hazudott.”
  Kuncze Gábort idézve: “… és ez így együtt már akkora hazugsághegy, aminek a tetejére fel sem mernék hágni, mert félő, hogy igen ritka lenne ott a levegő.”

  • szendam szerint:

   Kedves “bonhomme”!
   Az még hagyján, hogy Orbán már megint hazudott … ezt megszokhattuk tőle. No de az az utolsó, senkiházi aljasság, hogy ezt az egész nácijelenséget a válaszlevélben simán rátolta az USÁ-ra?! … elképesztő!
   El tudom képzelni, most hová fajult a róla kialakított amerikai vélemény, amivel még különösebb baj nem is lenne, hiszen degradálás szempontjából hol van az az enyémtől, de az egész átháramlik az Országra is! … márpedig ezt talán mégse érdemeljük! … illetve dehogynem: mi választottuk meg (vagy hagytuk megválaszttatni), mi tűrjük el uralmát, mi nem lázadunk aljasságai, nemzet- és hazaáruló tettei ellen, stb.! Ugye?
   Üdv! szendam

 5. Fehér Klára szerint:

  Nekem az tűnt fel, (már megint) hogy a csúti és bűnbandája mennyire nem érti (még mindig) az internet világát. Ha ők annyira bőszen tiltakoztak volna, annak nyoma lenne…Lehetne rá hivatkozni, elő lehetne keresni…Hacsak fideszista duplagondollal nem a Gyurcsány-kormány tiltakozását tüntetik fel sajátjaikként. Kitelik tőlük…

  • szendam szerint:

   Kedves “Klára”!
   Értik ők, persze hogy értik. Csakhogy értik a modern marketing alapelveit is, miszerint ha huzamosabb ideig és kitartóan sulykolod akár a legnagyobb hazugságokat is, az előbb-utóbb alapigazsággá válik.
   Ugyanakkor a honi Köz egy jelentős része egyszerűen utána sem akar nézni a dolognak … nem csak ennek, másoknak sem! Így aztán a hazudozás még akkor is következmények nélkül marad, ha a társadalom többsége tisztában van a hazugság tényével.
   Az ilyesmikre csak a kitartó újságírók maroknyi hada, meg a hozzám hasonló bloggerek hajlandóak rámutatni, azokat okadatoltan cáfolni. … Sajna!
   Üdv! szendam

   • gondolkodo szerint:

    Kedves szendam!
    Ha megkotorjuk a felszint és extrapoláljuk a politikusokra a “modern marketing alapelveit”, visszajutunk (a rosszemlékű) Goebbelshez, ki mondotta: “Ha egy politikus százszor hazudja ugyanazt, százegyjére ő maga is elhiszi!”

 6. Barina szerint:

  Ez a tegnapi videó utal a Jobbik-Fidesz együttműködésre. Erről is hallgat a kormánymédia…

  Érdemes megnézni:

  http://atv.hu/cikk/video-20120704_nyako_istvan

  Az egész egy színjáték

 7. Barina szerint:

  Erről van szó :

  http://www.kreativ.hu/reklam/cikk/jo_evet_zart_a_fidesz_kozeli_mediabirodalom

  Odalapátolják a pénzünket, aztán az egykulcsos adónak köszönhetően mégnagyobbat kaszálnak ezek az élősködők. Vizsgálatot kellene indítani, mennyi közpénzt hírdetett el Orbán, mennyit szórt ki a haveroknak. Itt megint csak azt nem értem, miért nem kezdeményezi az ellenzék egy olyan vizsgálóbizottság létrehozását, ami pl. feltárná, miért és mennyit kapott a HÍRTV a Főtáv-tól azért, hogy reklámozza a kötelező szolgáltatását.

 8. kekec szerint:

  Barina drága, mit nem lehet ezen érteni? Az ellenzék már próbálkozott ilyen-olyan bizottságokkal, azonban Orbán a kesztyűbábjaival rendre leszavazta. Az ellenzék meg abból sem okult, hogy Orbán azért tudott 2 vereséget is túlélni, mert megcsinálta a polgári köröket- azaz a közvetlen kapcsolatát a választókkal.Mert ezzel az egyetlen hatásos technikával – még csak nem is próbálkoznak. Persze, tartanak mindenféle lakossági fórumot, de ha minden nap elmennének 1 helyre, akkor 10 év alatt érnének körbe az országon – és akkor még mást nem csináltak.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s