Jud Csanád

Emlékszik még valaki arra, hogy 2008 júliusában a nácilelkész ifj. Hegedűs nyilas kultúrklubjában népes közönség előtt többször is levetítették a hitleri Németország “Jud Süss” című antiszemita propagandafilmjét? Az egyik “oldalon” nagy botrányt kavart, a másikon pedig zajos sikert.

A Lion Feuchtwanger 1925-ben megjelent regénye alapján 1940-ben készült antiszemita kuluszfilmet a rendszerváltás idején Ausztráliából (sajnálatos módon) haza költözött, önmagukat könyvkiadóknak nevező náci propagandisták, a Gede testvérek “jóvoltából” tekinthették meg anno az érdeklődők. A hvg.hu tudósítójának az egyik vetítésről írt beszámolója szerint a “teljesen átlagos kinézetű” közönség kellő rettenettel nézte végig, hogyan hálózza be a zsidó uzsorás és intrikus, J. S. Oppenheimer a mitsem sejtő uralkodót, hogyan sodorja a Würtembergi Hercegséget a polgárháború szélére, s minő felszabadult örömmel kezdett tapsolni, amikor a film zárójelenetében Jud Süsst elítélik és kivégzik. (A filmvetítés okán indult bírósági és ügyészségi eljárások “utóéletéről” szóló rövid beszámolómat lásd a poszt végén! – szendam).

Bár semmilyen hír erről nem szól, de feltételezhető, hogy az inkriminált “alkotást” megtekintette Szegedi Csanád is, jelen posztom “főhőse”, aki minden bizonnyal ugyanazt a szent elborzadást, majd lelkesült örömöt érezhette mint nézőtársai, mert ugye egyrészt (ezt tőle is tudhatjuk!) “az igazság felszabadít“, másrészt akkor még nem is sejthette, micsoda irgalmatlanul nagy maflást tartogat még számára a Sors.

Csanád a botrányos filmvetítés idején saját bevallása szerint már ötödik éve “politizált” a Jobbik keretén belül, s ezt oly’ sikerrel és szorgalommal tette, hogy úgy a párt vezetősége, mint a nép “bölcsessége” ezt egy esztendővel később (2009) EP-képviselői mandátummal “hálálta meg”. E jelentős anyagi juttatásokkal járó pozíció azonban valamilyen oknál fogva nem elégítette ki ambícióit, s még az sem, hogy pártjának alelnökévé választatván, szeretett vezére, Vona Gábor “támaszá”-vá válhatott. Ördög tudja miért, de úgy érezte, hogy neki feltétlenül meg kell szereznie a Jobbik Borsod megyei elnöki funkcióját is, amelyet azonban akkor a 2010-es választások során országgyűlési képviselővé avanzsált Endrésik Zsolt töltött be.

Az eseményláncolatot röviden ismertető 168ora.hu írása szerint Csanád ezen törekvése miatt hamarosan szabályos belháború, frakcióharc tört ki az észak-magyarországi megye hungaristái között. Ez odáig fajult, hogy idén áprilisban az “erősebb kutyának” számító Szegedi előbb a parlamenti képviselőcsoportból (a HVG-nek történt állítólagos “kiszivárogtatás” miatt) záratta ki Endrésiket, majd májusban (“lázadás” okán, egy Kisgergely András nevezetű “Izékével” egyetemben) már magából a pártból is. Így aztán Csanádnak nem volt nagy kunszt múlt vasárnap (jún. 24.) egyedüli indulóként(!), 92 százalékos szavazattöbbséggel megszereznie a megyei elnök székét.

Ámde nem csak a fizika, hanem a politika alaptörvényeinek egyike is kimondja: minden akció megszüli a reakciót is. Esetünkre lefordítva ez azt jelenti, hogy a Csanád-féle “fúrás-faragás” megszülte Csanád “fúrását-faragását” is, melynek módja és stílusa méltónak bizonyult a Jobbik “alapeszmeiségéhez”. Az ellenfrakció ugyanis (a Pokolra jutott vénnáci, Csurka István megörökölt hagyományai szerint) Szegedi családjának múltjában, felmenői között kotorászva kiderítette: Csanád anyai ágon biza orthodox zsidók közvetlen leszármazottja, s ezt anyakönyvi kivonatok faximiléivel bizonyították is! (Az egész részletesen megtekinthető az Amerikai Népszava online kiadásában, kellően gúnyos szerkesztői jegyzet kíséretében!) 

 Hebeghetett-haboghatott szegény Csani amit akart, de sem az “erről a családom nem tudott semmit”-szöveg (na, ja! az auswitzot megjárt nagymami soha nem beszélt erről senkinek, nem látták a karjára tetovált lajstromszámot és nem tudták, hogy a nagypapa is orthodox zsidó volt! – hihető, nemdebár?!), sem a “már kisgyerek koromban ismertem az összes magyar népi motívumot és nemzeti keresztény nevelésben részesültem”-duma (ez anno a kikeresztelkedett zsidóknál sem volt felmentő körülmény!), meg az egész mögött egy ellene már másfél esztendeje “titkosszolgálati segédlettel” folyó “karaktergyilkossági kísérletet” (amelynek valódi célja azonban “természetesen” és személyesen Vona “Führer” Gábor, meg a Jobbik, mint a “nemzeti oldal zászlóshajója“) sejtető összesküvés-elmélete nem volt képes lemosni az “árjátlan származás” ráfreccsent sarát. Azt, hogy a Jobbik számára nyílvánvalóan etalonként szolgáló, korabeli (úgy a magyar, mint a német) faji törvények szerint Csanád bizony minimum félzsidó, aki ha az 1930-40-es években élne, nem járhatott volna egyetemre, nem lehetett volna politikus és nem vehetett volna feleségül egy keresztény nőt (az egyéb “kellemetlenségekről” már nem is beszélve)!

Az ügyben kénytelen volt megszólalni maga a Vezér is. A pártelnök még a tévéképernyőn keresztül is érezhetően ízzadtság- és kozmaszagot árasztva elébb kijelentette, hogy “meglepődött” (azt elhiszem!), majd azt, hogy ez természetesen nem fogja “negatívan befolyásolni” Szegedi párton belüli helyzetét (meglátjuk!), illetve azt, hogy bár az ügy felvet bizonyos kérdéseket a párton belül (naná!), de Csanád borsodi elnökké választása is azt bizonyítja, hogy a Jobbik “nem származás alapján” ítéli meg az embereket (nem a fenéket!), hanem aszerint, hogy “mit tettek le a nemzet asztalára” (kezdhette volna sorolni legalább a saját “letéteit” – én egyről sem tudok, ami pozitív lenne!), majd hogy terelje a szót sürgősen kijelentette: a párt tiltakozik a készülő “homoszexuális olimpia” ellen, mert azt a keresztény erkölcsiség elleni provokációnak tartják.

Hát, én Vona helyében már nem mondtam volna el ezt az utolsó mondatot, s a jövőben baromira kezdenék vigyázni a cigányozással is, mert a “Jud Csanád“-ügy után bizony könnyen előfordulhat még, hogy valamelyik vezető pártkáderről kiderül az “unorthodox szexuális vonzalma“, avagy (és?) az, hogy a felmenők között csupa “Orsós” és “Kolompár” szerepel, ez pedig hatalmas blamázs lenne. Ami pedig Csanádot illeti: most a saját bőrén tapasztalhatta, milyen érzés az, amit többek között ő is művelt másokkal!

… és ezt …

szendamondja!

Kiegészítés:

A “Jud Süss” című film bemutatása miatt tett büntetőfeljelentés okán indult eljárást az Ügyészség 2010-ben azzal az indokkal szüntette meg, hogy “Göbbels propagandafilmje, a Jud Süss alkalmas lehet uszításra, de csak alkalmas közegben, a mai magyar környezet viszont nem ilyen”. A vetítés megszervezése miatt rendkívüli felmondással állásából kirúgott Kvacskay Károly ügyében pedig az illetékes munkaügyi bíróság kimondta: “a Jud Süss nem rendelkezik ‘ideológiai tartalommal’, vetítése ‘nem politikai rendezvény’, így jogszerűtlen volt a rendkívüli felmondással történő elbocsátás.“, majd idén februárban összesen 8 millió forint kártérítést ítélt meg neki! Az eset részletes leírása itt olvasható, részemről pedig no comment!

Reklámok

9 hozzászólás on “Jud Csanád”

 1. Observer szerint:

  Szendam, most lehetne poénkodni, hogy a “fagyi visszanyalt”, de nincs kedvem hozzá. Elsősorban azért, mert Sz.Cs. története mélységes szomorúsággal tölt el, ugyanis (mint már annyiszor) ismételten igazolva látom az emberi természetről alkotott, meglehetősen pesszimista képet. Jelesül, a xenofóbia, a zsidók (cigányok, homoszexuálisak, vagy – szélsőséges esetben a nemlétező pirézek) zsigeri gyűlöletének manifesztálódása egyes embereknél teljesen független attól, hogy az illető valójában milyen csoporthoz tartozik. A gyűlölet – amely természetes emberi érzelemnek, a szeretet pandantjának tekinthető – teljesen normális dolog, amikor egy adott emberrel szemben, vélt vagy valós sérelmek miatt tör ki valakiből. Bátran gyűlölheti valaki Kohn Izidort (vagy Kolompár Aladárt) azért, mert elcsábította, teherbe ejtette és elhagyta legkedvesebb lányát. Ám ezt a gyűlöletet (ugyanennek okán) kiterjeszteni a zsidókra vagy a cigányokra nem más, mint emberi aljasság. Az a tény, hogy Sz. Csanádról kiderült, hogy zsidó, a legékesebb bizonyítéka annak, hogy mennyire irracionális dolog a fajgyűlölet. És ezzel tulajdonképpen Sz. Csanád (akaratán kívül) nagy szolgálatot tett mindazoknak, akik mentesek ettől a fertelmes kórtól.

  De ettől még nem fogjuk őt se szeretni, se tisztelni…

  • szendam szerint:

   Kedves “observer”!
   Egyetértek Veled. Engem is szomorúság (és tehetetlen düh)tölt el, valahányszor a xeno- és homofóbia, a rasszizmus eme eseteivel találkozom. Tkp. nem is “poénkodtam” rajta, csak az ilyenkor számba összegyűlő “epe” maró gúnyját “köptem rá” a Gyűlöletkereskedők Pártjára.
   Azt azonban nem hiszem, hogy Sz. Cs. bármivel is “szembesült” volna, mivel hihetetlennek tartom: ne tudott volna anyaági felmenőinek felekezeti hovatartozásáról. Ez a pasi egyszerűen csak egy elvetemült karrierista (akárcsak hivatásos párt-társai), aki az általa is felgerjesztett trendhullámon szörfölt be a közpénzből jólfizetett állásába, plusz a barikád.hu-n hírdetett “fajmagyar árucikkeinek” kihasználható, ostoba és műveletlen barmoknak való eladásából akart megtollasodni (lásd még: a “Demokratás” Bencsik és feleségének gárdaegyenruha-készítő cégecskéjét!).
   Csakhogy a “fagyi” most tényleg “visszanyalt”, s a Jud Csanád-ügy után baromi nehéz lesz megmagyarázni a józsidó-rosszzsidó dichotómáját, pláne akkor, ha a vélt avagy valós hatalomtól eltúrt ellentábor folyamatos propagandával ezt nem hagyja.
   Szerintem – akárcsak a “Gárdánál” – megkezdődött a Jobbikban az ideológiai mezbe bújtatott, nyílt hatalmi harc, melynek a szétesés lesz a vége.
   Emlékszel még a daliás ’92-93-as esztendőkre, amikor az ember minden nap úgy nyitotta ki az újságot, hogy “na, ma hány kisgazdapárt van?”! Nemsokára ez lesz a Jobbikkal is!
   Bár adná Isten!
   Üdv! szendam

 2. Avi szerint:

  Köszönöm “szendam”. Ez megint jó volt.:)) Azért kiváncsi vagyok, hogy viszonyulnak ezek után a “holokamu” elméletükhöz? :)))

  • szendam szerint:

   Kedves “Avi”!
   Nagyon szívesen, de igazából nem érdemlem a hálát. Mert nem tettem mást, mint hogy engedelmeskedtem egyik törzsolvasóm nyílvánosan “rajongó” kívánságának! 🙂
   Üdv! szendam

 3. gondolkodo szerint:

  Nem gúnyolódom és örömöm nem káröröm.
  Örülök ennek az esetnek, több okból:
  – Csanád most tanul, nevelődik. Ha folytatja eddigi “munkásságát” ( a szövegelésére gondolok!), szembefordulnia kell családjával, nem is távoli őseivel;
  – ez az eset pártján belüli torzsalkodáshoz vezet, ami gyengíti azt;
  – a párton belüli személyeskedésekre és annak kivédésére fordított energia halkítja harsogásukat.
  Ahogy a Fidesznél van jó kommunista (Szűrös és társai) és van rossz kommunista (mindenki más), ezentúl a Jobbik is elkönyvelheti: van jó zsidó (aki velük menetel) és van rossz zsidó (mindenki más még akkor is, ha nem is az).
  Lassan igaza lesz a cápának, aki azon kesereg, hogy csak politikus jutott neki ebédre: se bőr az arcán, se gerince!

  • szendam szerint:

   Kedves “gondolkodo”!
   Kizártnak tartom, hogy Csanád “tanulna”, avagy “nevelődne” a kirobbant ügy hatására, mert nem hiszem, hogy ne lett volna tisztában az általa is hírdetett elvek szerint “necces” származásával.
   Kizártnak tartom továbbá azt is, hogy Csanád ne folytatná “munkásságát”, hiszen ez megélhetésének egyetlen alapja (csaldájával pedig már akkor szembe fordult, amikor az egészet elkezdte!).
   Azt viszont egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy ez a “Jud Csanád”-ügy lesz az a gyújtózsinór, amely a Jobbik által önmaga alá telepített bombát hamarosan felrobbantja!
   Üdv! szendam

 4. Barina szerint:

  Lesznek még ilyen meglepetések. A harácsoló Szegedi klán után a harácsoló Hegedűs család lehet a következő áldozat? Hegedűs Lórántnéról is keringenek érdekes Síp utcai történetek.
  Nagyon jól meg lehet élni a nemzeti radikalizmusból.

  • szendam szerint:

   Kedves “Barina”!
   Mindenek előtt üdvözöllek a blogomon és köszönöm a hsz.-t.
   Érdekelnének a Hegedűsnéről “keringő Síp utcai történetek”! Ha tudnál v.mi bővebbet írni ezekről megköszöném. … aztán utánajárnék a dolognak és alaposan kiposztolnám!
   Üdv! szendam

 5. Barina szerint:

  A “gyökerek” a bajok forrása


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s