Néhány “Nemcsöndes Amerikai”

Újabb levelet kapott a magyar Viktoriánus Kormányzat az Egyesült Államokból. Tartok tőle, ennek sem lesz semmiféle hatása! … a belföldi politikára.

Azt olvasom a nepszava.hu-n, hogy Elie Wiesel, illetve a washingtoni “State Department” nyilatkozata után most már az amerikai Kongresszus egyes – többségében demokrata – képviselői is levélben adtak hangot a magyarországi elnáculása miatt érzett “mély aggodalmuk“-nak. Az  aláíró képviselők (ÖTVENEN!) levelükben kiemelik az általuk szélsőjobboldalinak tartott “Jobbik“-ot, melynek korabeli államfőjelöltje, Morvai Krisztina, az izraeli zsidókra “tetves, koszos gyilkosokként” hivatkozott, maga a párt pedig “…olyan törvénytervezetet terjesztett be, amely a homoszexualitást perverzióként bélyegzi meg, s börtönnel fenyegeti a melegeket.“. A kongresszus ezen tagjai szerint “Ilyen álláspontoknak nincs helyük a civilizált közbeszédben, s nem szabad hagyni, hogy akadálytalanul folytatódjanak.“, illetve “Létfontosságú, hogy Magyarország vezetői éljenek hatalmi jogosítványaikkal, és emeljenek szót az antiszemitizmus és bigottság minden formája ellen, s világosan nyilvánítsák ki, hogy az intolerancia sérti a jóerkölcsöt!“.

Minden tiszteletem a Kongresszus azon ötven tagjának, akik ezt a levelet/nyilatkozatot aláírták. Tökéletes igazuk van, megnyílvánulásuk abszolute indokolt. Csakhogy …

… bár pontosan annak címezték (Orbán), akinek köllött, de a Jobbikra való hivatkozással szélesre tárt kiskaput hagytak neki ahhoz, hogy ezen teljesen jogos bírálat alól kitérhessen. Mert ugye “hivatalosan” ugyan mi köze van Orbán Viktornak, meg a Fidesz-kormányak az “ellenzéki” Jobbikhoz?

Azt persze mindenki tudja – aki akarja -, hogy ezt az egész Trágyadomb Társaságot, meg az annak élére emelt Utolsó Senkiházit, mint egy “Kicsi Büdös Náci Peté“-t személyesen Orbán költötte/melengette világra, s tette “Titkolt Személyiségé“-nek szócsövévé! Azt is tudja mindenki (még az USÁ-ban is! … pláne!), hogy ez az Újmagyar Nácibanda, hasonlatosan Orbán személyes pártjának minden tagjához, még a gatyáját sem meri szarás előtt letolni, ha előtte nem kapott engedélyt  Mein Vezértől!

Ennek ellenére ez a Felfuvalkodott Hólyag az ezerfejű kommunikációs gépezet valamelyik agymentes, emberszabású hangszórójának szájába majd teljes nyugalommal bele adhatja azt a szöveget, miszerint: Magyarország egy alkotmányos demokrácia, ahol a pártok működését törvények szabályozzák, így a Miniszterelnöknek (aki már többször is elhatárolódott az antiszemitizmustól!) sajnos nincs lehetősége korlátozni azok működését, kivéve az Általa elnökölt, a legutóbbi választásokon a polgárok kétharmadának támogatását megkapott pártot!

A kongresszusi képviselők kezdeményezése és címzettje tehát jó volt, csak nem a Jobbiktól, hanem saját pártjának és kormányának tagjaitól kellet volna Orbán elhatárolódását kérniük!

Hiszen az Ördög a részletekben (2/3) rejtőzik!

… és ezt …

szendamondja!

Frissítés:

Nemsokkal éjfél után, a 168ora.hu jóvoltából nyílvánosságra került Kövér titkolt levele (itt olvasható!)! Tartalma alig tér el attól, amit “Ki olvasta Wiesel levelét?” c. posztomban már vázoltam: Wieselt félretájékoztatták, Nyírőben nem a politikust (bár tévedett ugyan, de se antiszemita se náci nem volt), hanem az írót tiszteljük; mi sem vagyunk náci-szimpatizánsok, hiszen éppen mi vezettük be a Holocaust Emléknapot és mi alapítottuk a Múzeumot is! … ésatöbbi, blablabla.

A portál közli Elie Wiesel rövid válaszát is (lásd a fentebbi linken!), amelyből kiderül, hogy a neves irodalmár nem hagyta félrevezetni magát, s udvariasan bár, de elküldte Nagybajuszt a sunyiba!

Lesz még ennek folytatása, attól tartok!

… és ezt is …

szendamondja!


9 hozzászólás on “Néhány “Nemcsöndes Amerikai””

 1. asher alexander szerint:

  no most,;-halkan megsugom,hogy egyes “szerveink” szerte a vilagon-(igencsak kitunoen mukodnek!!!)-argus szemekkel figyelik azt ami ma magyaeristan-ban-(Iran-ban igy hivjak zazrivecz gauleiter hazajat!!-vajon veletlenul-e csupan???!!upsz!!)-es alkalom adta ha kell akar erovel is be fognak avatkozni!!a knesseth erre felhatalmazast is adott!!az termeszetesen lenyegtelen hogy az U.E.,az USA,az UN,mindehhez mit szol!!
  a magyeristan-t ovezo orszagok ereoivel meglehetos szoros kapcsolataink vannak,MINDEN ESETRE!!!!

  • szendam szerint:

   Kedves “Asher Alexander”!
   Már megbocsáss, de egyszerűen kizártnak tartom Izrael Állam bármiféle magyarországi, katonai beavatkozását! A Zsidó Állam még a vele ténylegesen fenyegető módon fellépő és nyílvánvalóan atomfegyvert kifeleszteni akaró Iránnal szemben sem akar mindaddig tevőlegesen fellépni, míg erre nemzetközi (minimum USA!) felhatalmazást nem kap. Az egy másik kérdés, hogy úgy a szíriai, mint az iraki erőművet lebombázhatta, mivel ehhez megkapta a hallgatólagos felhatalmazást.
   No, de Magyarország? Csakis azért, mert e Felfuvalkodott Alcsúti, meg az általa kiköltött “Kicsi Büdös Náci Pete” (Jobbik és Zazrivecz) éppen az antiszemitizmus, a cigány- és szegénygyűlöletben látják a szavazatszerző lehetőséget? Katonai akció egy NATO-tagállam ellen?
   Ugyan!
   Megértem a szempontjaidat, de azért ennél okosabb komenteket is szoktál írni! Maradj ezen hagyományaidnál!
   Üdvözlettel: szendam!

   • asher alexander szerint:

    Szendam!
    asszem roszszul fogalmaztam!! az hogy “erovel” beavatkozas,NEM jelent okvetlenul katonai jellegu beavatkozast!!
    Erets Israel rendelkezik ilyen esetekre kimondottan “civil” egysegekkel!!
    -ezen egysegek kozvetlenul a “CEG”-nek vannak alarendelve!!
    pl,; ilyen egyseg volt korabban a hires CESAREA kulonitmeny is!!
    mellesleg halkan megsugom neked,; Israel NEM tagja a NATO-nak!!-es nem is kivan tagjava valni!!

  • evitae szerint:

   Az USA, Kanada, Ausztrália, Anglia, és a párizsi békeszerződés többi aláírói minden további nélkül beavatkozhatnának a magyarországi fasizálódás megállítására, a nemzetközi jog eszközeivel, ugyanis Magyarország ezt a nemzetközi egyezményt évek óta folyamatosan megsérti, és mert magyar törvénybe is iktatták, hát a saját törvényét is megszegi. Magyarországon a fasiszta szervezetek, így a Jobbik léte is nyilvánvalóan törvénybe ütköző, tehát illegális. És mert az összes magyar politikai, társadalmi szereplő között tökéletes az együttműködés e törvénysértésben, Magyarország fasizálódásában, hát csak nemzetközi szinten lehetne érdemben tenni valamit.
   De hát kinek kellenek a kellemetlen diplomáciai bonyodalmak. Hitlert ellen is csak akkor indultak meg, mikor már ők, a nagyok is veszélybe kerültek. De hogy egy picike Magyarország hogy rohan a vesztébe, az a világon kit érdekelhetne?

 2. kekec szerint:

  Jujj, Ascher Alexander, eléggé paranoiás a mi radikális jobboldalunk (nácik/nyilasok/fasiszták: ízlés szerint) ne add alájuk a lovat!
  Egyébként ők is tudják, hogy kevésbé rizikós a cigányokat froclizni, viszont tőlük nyilvánvalóan kevesebbet lehetne elvenni.

 3. Avi szerint:

  Maximum a zsidó lakosok kimenekítéséről lehet szó amennyiben erre szükség lesz! Szerintem sajnos lesz is.- 😦

 4. gondolkodo szerint:

  Akár tetszik, akár nem bárkinek is, Izrael világpolitikai tényező. Ráadásul az USA nagyfokú támogatását élvezi. (mielőtt bárki félreértené-/magyarázná, most politikáról, nem gazdaságról van szó!)
  A NATO-n belüli nagytestvér ki nem mondottan persona non grata-nak tartja Orbánt, jelzi ezt azzal, hogy nem hívja meg. (Nagylelkűen azért megengedi, hogy egy templomban pár száz ember előtt beszélhet, agitálhat a szavazatokért.)
  Mi kapcsolja ezt a két gondolatot össze?
  A “nem hívnak” és a “visszamondják a meghívást” közül ez utóbbi a szégyenletesebb. A magyar “politikai elit” kiharcolta ezt a szégyent magának:
  atv.hu – Breaking news: a Nyirő-ügy miatt lemondták Kövér izraeli útját
  http://atv.hu/cikk/20120624_breaking_news_a_nyiro_ugy_miatt_lemondtak_kover_izraeli_utjat?source=hirkereso
  No, de pánikra semmi ok, hiszen Kazahsztán bármikor szivesen fogadja (félre)vezetőinket!

 5. evitae szerint:

  A szenátus tagjaival csak annyi a baj, hogy pontosan az USA az egyik, amelyik játszva leállíthatná M.o. fasizálódását. E helyett csak verbálpettingelnek, úgy csinálnak, mintha tennének valamit. Látványszenátorok, a magyar divathoz igazodva. Hogy magamat idézzem:
  “Tisztelt Szenátor Hölgyek és Urak, akkor most hogy is van ez? Az Önök országának, az Amerikai Egyesült Államoknak az aláírása nemzetközi szerződéseken csak szemfényvesztés? Csak díszítőelem? Nem kell komolyan venni, tiszteletben tartani, elhinni? Amikor egy olyan szerződés alatt olvasható az Amerikai Egyesült Államok aláírása, amit egy falatnyi kis semmi ország hosszú időn át, tartósan, tudatosan, ország-világ előtt nyíltan semmibe vesz, akkor erre az USA még csak finoman, a diplomácia csipkekendőjébe csomagolva még annyit se pöttyint el, hogy ejnye-bejnye? Hm. Azért nekem, mint egy nagy és erős országnak, a demokrácia és szabadság fellegvárának, a világ egyik vezető hatalmának zsenánt lenne, ha egy kis pöttömnyi országocska magas ívben lesz@rja azt a szerződést, amit én is aláírtam.”

  • szendam szerint:

   Kedves “evitae”!
   Ezen már én is sokszor elgondolkodtam: ugyan miért nem alkalmazza a magyar államhatalom a Párizsi Békeszerződés ratifikált cikkelyeit az ilyen miépes-jobbikos-gárdás-betyáros szarcsődületre? Hiszen annak alapján simán be lehetne tiltani őket. Ámde egyik jogász ismerősöm (a becsületes fajtából való) azt mondta nekem erre, hogy:
   – bejegyzési kérelmet a bíróság csak akkor tagadhat meg, ha a szervezet alapszabálya törvénybe ütközik, avagy törvénybe ütköző célokat fogalmaz meg (ez egyik esetben sem volt így, különösen a “Gárdá”-nál, ahol aztán tök’ veszélytelen dolgok voltak leírva – pl.: paralgfűírtás);
   – a már bejegyzett de törvénydllenesen működő szervezetek betiltását kizárólag az ügyészség kezdeményezheti, ha a bíróság előtt kétséget kizáróan bizonyítani tudja a jogellenes működést (ez csak a “Gárda” esetében történt meg, az is amolyan “Tesco-gazdaságos”-módon).
   Mivel a vonatkozó tv.-ek szerint az ügyészség teljes mértékben független az államhatalomtól (de nem Orbántól), sem a kormány sem a pártok nem utasíthatják azt semmire. Ha tehát az ügyészség, személyesen PoltPetti csaj “jogi pettingelésre” hajlandó, akkor onnan kezdve nincs mit tenni!
   Sajna ez a helyzet!
   Köszönöm látogatásodat és a kommentjeidet!
   Üdv! szendam
   (Még mindíg nem jöttem rá, hogyan helyezhetek el a “sidebar”-ra általam ajánlott blogoldalakat, illetve portálom címeit!)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s