Válaszra várva

Miközben ezt a posztot írom (09:30 CET), még mindíg nem ismeretes, mit akar válaszolni Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke a Nobel-békedíjas Elie Wiesel, magyar származású amerikai író június 7.-én küldött levelére. Vajon miért e késlekedés?

Tegnapi posztomban már leírtam az események azon láncolatát, mely odáig vezetett, hogy Elie Wiesel demonstratív módon lemondott az egyik legmagasabb magyar állami kitüntetésről. Hangot adtam továbbá azon véleményemnek is, hogy ha egy ország vezetését ilyen súlyos kritika éri egy internacionálisan köz- és elismert személyiség részéről, akkor az érintett adminisztráció kezét-lábát törve igyekszik minél hamarabb menteni azt a kárt, amely ennek révén úgy az ország, mint annak kormányzatának reputációját érte. Az Orbán & Tsai. Kft. által létre hozott Abszurd Állam (és annak éjt nappallá téve lebutított közvéleményének többsége) azonban nem így működik: Wiesel június 7.-én küldte el levelét, ez 18.-án került nyílvánosságra, melyre reagálva 19.-én másnapra ígérte válaszát a címzett (Kövér), s ma 21.-én délelőtt még mindíg semmi!

Mármint “hivatalosan”, mert kormánypárti reakciókból abszolute nincs hiány úgy az “polgári, jobboldali” sajtóorgánumok, a félhivatalossá vált “személyiségek”, mint a netszennyező “véleményaktivisták” részéről. Fentebb említett tegnapi posztomban ezekből is nyújtottam némi ízelítőt, melyekből kiderül: mindenki hozza a szokásos formáját és az ilyenkor automatikus “szemétzsidózás“-tól kezdve a “miközehozzá“-n át a “szándékosan-megtévesztették“-ig terjednek a kommentárok.

No, de az egyszem DK-n kívül, hol vannak az ellenzék demokratikus pártjainak nyilatkozatai? – tette fel a jogos kérdést “öregszeder” nicknevű kommentesem, melyre válaszolva “bonhomme” úgy vélete “…lapulnak, mint sz@r a gazban, és várnak a különféle reakcióra, hogy mindent összevetve kialakíthassák a ‘saját’ véleményüket.“. Ebben azonban csak részben volt igazuk, mert a nevezett posztomban linkelt nepszava.hu-hírben igenis olvasható a szocik reakciója (Hiller)! A “se-ide-se-oda” ellenzék (LMP) részéről azonban kiáltó volt a némaság, melyet “Avi” azzal magyarázott, hogy “Még nem kapták meg az utasítást a führertől, hogy mit mondhatnak!“. …
… nos, ez az “utasítás” már tegnap megérkezhetett a “Lehetmásék” email-fiókjába, mert a nepszava.hu ma reggeli cikkében már megszólal Schiffer András is, aki…

“…az ATV tegnapi Start című műsorában sajnálatosnak nevezte Elie Wiesel döntését, amely szerinte rendkívül kínos Magyarország számára. Az LMP-s képviselő úgy vélte, a felelősség elsősorban Kövér Lászlót és a kulturális államtitkárt terheli, akik nagyon súlyos politikai hibát követtek el azzal, hogy olyan személy újratemetéséhez adtak állami asszisztenciát, aki tagja volt az utolsó nyilas parlamentnek.”

Ami a “legdícséretesebb” ebben a Schiffer-nyilatkozatban az nem az, hogy két nap alatt sikerült megszülniük, hanem az, hogy milyenre sikerült! Tessenek már egy kicsit szemantikázni és alaposan elolvasva végre kitalálni, hogy e Schiffer szerint is “sajnálatos” és “kínos” ügyért kiket is terhel a felelősség, kik is követtek el “nagyon súlyos politikai hibát“? Hát Kövér és Szőcs!

Merem feltételezni, hogy annyira sem a volt frakcióvezér, sem pedig az LMP nem hülye és tájékozatlan, hogy ne tudná:  sem az elszabadult hajóágyúként viselkedő, kiemelten kezelt “parteigenosse” (Kövér), sem pedig a a közpénzeken való élősködésen kívül a “franc-se-tudja-mit-csinált” exállamtitkár (Szőcs), de általában az egész állampárti garnitúra egyetlen tagja sem vetemedhet még a normál emésztési folyamatok által diktált fingásra sem, ha megelőzően ahhoz nem kapta meg  Mein Vezér engedélyét! Merem feltételezni továbbá úgy Schifferről, mint az LMP-ről, hogy ismeretes számukra az a Die Pressé“-ben megjelent Orbán-interjú, amely semmi másról nem szólt, mint hogy a Felkapaszkodott Alcsútinak a világon semmi baja (Há’, ha mán a zemberek annyira akarják!) a Horthy-kultusz szoborállítgatások és emléklap-avatgatások, illetve a nyilas-eszméknek Nyírő ki- majd demonstratívnak szánt (de becsődölt) újraelásása útján való reinkarnáltatásával!

De térjünk csak vissza a kiinduló ponthoz, azaz oda, hogy vajon miért nem sikerült megszülni tegnap Elie Wiesel számára a kövéri választ? Miért állunk mi, a “zemberek” itten, a Nagymagyar Szabadságharc Fülkeforradalmi Hazájában immáron napok óta hülyén és tájékozatlanul, a “Válaszra várva“? A helyes felelet ismét csak az orbáni propaganda eddig tapasztalt metodikájában van, abban a “kint-nyal-bent-vicsorog“-stílusban, melyet “Kettősbeszéd“-nek szokás nevezni.

Nincs ugyanis itt másról szó, mint hogy két levél készül! Az egyiket Elie Wiesel és a nyugati közvélemény kapja, melyben sajnálkozni fognak és az író “szándékos félrevezetése” miatt, a nemzetközi baloldal összeesküvéséről (lásd: Szőcs nyilatkozatát korábbi posztomban!) írogatnak majd, s kérik a híres írót, hogy bírálja felül döntését. A másik pedig belföldi használatra készül, melyben méltóságteljes morcossággal kérik ki maguknak a “globális baloldal” újabb hitelrontását, majd kifejezik fájdalmukat amiatt, hogy még egy Nobel-díjas Elie Wiesel sem képes arra, hogy objektíven szemlélje úgy Nyírő irodalmi munkásságát (a politikai pedig ugye ebből a szempontból irreleváns!), mint a magyar kormány nemzeti erőfeszítéseit. Az ismételt késlekedés oka pedig az lehet, hogy a két levelet még mindíg nem sikerült annyira szinkronizálni, hogy a megszólítás és a keltezés közötti szövegrészekben ne legyenek annyira ordító különbségek, mint ahogyan anno pl. a médiatörvényt, avagy a Tákolmányt “fordították le” fideszmagyarról fideszangolra és nyugati használatra!

Mint említettem, amikor ezt a posztot írom, még nem tudhatom: feltételezéseim beválnak-e. Ám ismerve ezt a társaságot, tartok tőle, hogy igen sőt, talán még rosszabb is lesz!

Egy biztos: ezzel a “politikusi” garnitúrával, mellyel Magyarország ma “rendelkezik”, nemhogy Európába, de még Ázsiába sem juthatunk! Bár ha mondjuk Afganisztánra, Kazahsztánra, netalán a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságra gondolok, akkor az Ázsia-opciónak még lehetnek esélyei!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

10 hozzászólás on “Válaszra várva”

 1. bonhomme szerint:

  2012.06.21. 12:59
  A kormány menekül Elie Wiesel levelének kommentálásától
  Az atv.hu arra volt kíváncsi: mi a Wiesel-levéllel kapcsolatos kormányzati vélemény. Falakba ütköztünk.

  …Ezt követően az Országgyűlés sajtóosztályát kerestük, ahol közölték: Kövér László még csütörtökön válaszol Elie Wieselnek, ezen túl azonban nem kívánják kommentálni a levelet.

  Elie Wieselről és döntésének hátteréről itt olvashat bővebben!

  atv.hu, Szegő Péter

  Nos, ahogy a rendező mondaná: ennyi!

 2. bonhomme szerint:

  szendam,
  Kína kimaradt a briliáns Ázsia-opciók közül 🙂

  • szendam szerint:

   Nem, kedves “bonhomme”, Kína nem maradt ki. Nem, mert nem abba a kategóriába tartozik. Bár továbbra is diktatúra (mindíg is az volt),de ugyanakkor egy több ezer esztendős kultúra is. Márpedig egy ilyen azonnal felismeri az Orbán-féléket, s max. a segge nyalását engedi neki! 😦

 3. Avi szerint:

  Kedves “szendam”!
  Már meg is van a válasz hacsak jelképesen is. A XIII. kerületben A zsidóverő különítményeket megáldó a zsidó törvények megalkotóját a zsidókat mint kipusztítandó fajt hírdető katolikus püspöknek akarnak szobrot állítani.
  Kell ennél csattanósabb válasz?

  • szendam szerint:

   Kedves “Avi”!
   Hát mit mondjak erre? Jellemző?
   A “váltás” után meg a gatyánkat is rákölthetjük, mire a sok “műalkotást” a szobortemetőbe fuvaroztatjuk.

 4. Avi szerint:

  Bocs, elfelejtettem: Prohászkáról van szó!

 5. Bator-y szerint:

  Prohászka????????
  Az ÖRDÖG Püspöke!!!!!

  • szendam szerint:

   Kedves “Bator-y”!
   Legelébb is üdvözöllek a blogomon, köszönöm a látogatást és legyen szerencsém máskor is!
   Ami a véleményedet illeti: egyetértek és 👿 !
   Üdvözlettel: szendam

 6. gondolkodo szerint:

  Protestálok!
  Szobortemetőbe semmiképp! Ne tegye “tiszteletét” senki előttük, jobb helyen lesznek (ha másutt nem lehet, külföldi) kohókban. Legalább hasznosak lesznek!
  Nos, Kövér levelét megírta, elküldte. Nem érdemes találgatni, mi és hogyan van benne, mert itt az aránylag friss (nem egészen 3 órás) cikk erről:
  168 Óra Online – Wiesel a 168 Órának: Kövér levelében védelmébe vette Nyirőt
  http://www.168ora.hu/itthon/wiesel-a-168-oranak-kover-leveleben-vedelmebe-vette-nyirot-98237.html
  A szokásos “csúsztatások” (vulgárisan: akaratlagos ferdítések, azaz hazugságok): külön kell választani Nyírő politikai elkötlezettségét és irodalmi munkásságát. A legnagyobb baj, hogy sok gondolkodásra képtelen ezt így el is hiszi! Ha ezen az úton haladnak, nem sokára azt hallani Hitlerről: külön kell választani a világégést okozót és a közepes festőt!

  • szendam szerint:

   Kedves “gondolkodo”!
   Üdvözöllek a blogomon! Elnézést, hogy csak most tudtam megnézni és moderálni a hsz.-at, korábban nem értem rá. A továbbiakban már minden kommented azonnal fog megjelenni.
   Köszönöm a linket! Sejtettem, hogy Kövér akármennyire is titkolózni akar, a net. korszakában legfeljebb pár nap, mire minden kiderül. Mellesleg pont ezt írtam le tegnapi posztomban (A magyar “Relativitás-elmélet”).
   Legyen szerencsém Hozzád máskor is!
   Üdv! szendam


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s