Pofabepénzt kérek!

Szerény, de csinos havi összeget kap a “Heti Válasz” címen megjelenő jobboldali sajtóorgánum a fővárosi II. kerület önkormányzatától … cserébe azért, hogy ne csináljon semmit. Én is kérek!

Minapi cikkében azt írja a “Magyar Narancs, hogy egy a birtokába jutott szerződés szerint a II. kerületi önkormányzat havi nettó 275 ezer forintot fizet a Nyerges (Közgép) Zsolt érdekeltségébe tartozó Heti Válasz Kiadó Kft.-nek, ha az vállalja, hogy az általa megjelentetett hetilapban, illetve annak “Pest-Budai Látkép” című mellékletében akkor sem ír semmilyen negatívumot a kerületről, ha az egyébként indokolt lenne. Amennyiben ezt a megbízott még sem tenné, a megbízónak joga van azonnali hatállyal és rendkívüli felmondással élni. A MaNcs állítja továbbá, hogy a Heti Választ (HVhasonló megállapodás köti az óbudai, a budafok-tétényi és a hegyvidéki helyhatósághoz is, továbbá ilyesféle szerződés áll fenn a “Magyar Demokrata” (továbbiakban: “Demokrata“) című hetilap és a XII. Kerületi Önkrományzat között évi nettó 3,6 millió forint értékben.

E különös megállapodásokra úgy derült fény, hogy a narancs.hu április 20.-án megjelent írásában azt állította, hogy a két jobboldali hetilaphoz az elmúlt esztendők során különböző budapesti önkormányzatok révén 100 millió forintnál is több közpénz került, amint az a portál által mellékelt táblázatokból is kiolvasható: 

Nos ezen össszegek felettiek! azon évi netto 3,3 millió (HV) és 3,6 millió (Demokrata) forintnyi summák, melyeket a két (keresztény-konzervatív-nemzeti-polgári-baromira-hiteles) lap a sumákolásért, a szakmalealázó kussolásért kapott csupán tavaly és csupán egy-egy önkormányzattól.

Fogalmam nincs, hogy Ti, tisztelt Olvasóim és kedves Barátaim, kaptatok-e már életetekben valaha is pénzt, munkabért azért cserébe, hogy ne csináljatok semmit, s voltatok-e már szerződésileg megfenyegtve arra az esetre vonatkozóan, ha netalán mégis a dolgotokat akarnátok végezni? Velem ilyen még nem fordult elő. Munkáltatóim, majd megbízóim csupa olyan kontraktusokat dugtak mindíg is az orrom alá, melyekben részletezve voltak: miféle kutyakemény munkákat köll elvégeznem azért, hogy a kikötött fizetséghez hozzájussak. Ha mindezekhez hozzáveszem még a Munka Törvénykönyvének legutóbbi, orbanista módosításait, melyek minden pontja arról szól, hogyan lehet méginkább kizsákmányolni és jogfosztani az átlagmagyar dolgozót, akkor erre a HV-s, Demokratás, pofabepénzes szerződésekre csak a legmocskosabb szájú minősítéseket tudom tenni! Méghogy “polgári erkölcs“, meg “keresztény-konzervatív értékrend“?! Piha!

Ámde most lelki füleimmel meghallottam Hofi Gézát: “Há’ miért? Miért ne? … Ugyan már mit izélsz?! … Prűd vagy!“. Mert ugye mi is a rossz abban, ha az ember az aktív semmittevésért fogad el pénzt? Miért köllene erkölcsileg elítélni Borókai és Bencsik főszerkesztő “urakat”, a sajtószakma ezen két útszéli kurváját, ha mondjuk az alkotmányos demokrácia szempontjából már esztendők óta hasonmód viselkedő Alkotmánybíróság tagjai is felvehetik a maguk pofabepénzét (“Harminc Ezüst“?) fizetség gyanánt? Ugye, hogy igazam van?!

El is határoztam hát, hogy ha legközelebb írásbeli ajánlatot kell benyújtanom valamilyen megrendelés elnyerése érdekében, oldalakon keresztül fogom részletezni azon dolgokat, melyeket egy viszonylag szerény havi összegért cserébe nem fogok megcsinálni! A siker és így az én anyagi jólétem garantált, hiszen semmi más dolgom nincs, mint hivatkozni a fentebb ismertetett kontraktus-részekre annak aláhúzásával, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében ez egy tökéletesen normális és elfogadható dolog. Ugye?

Továbbá arra a döntésre jutottam, hogy némi pluszpénzt szerzendő a családi költségvetésembe, két új blogoldalt indítok el “fantasztikusjóhírek“, illetve “ezeketnemírtammeg” címmel és napi egy-egy poszttal, feltéve, ha találok néhány fideszes önkormányzatot, melyek havi rongyos pár tízezerrel szponzorálnák azokat. Utóbbi esetében azonban nem akarok olyan hebehurgya lenni, mint Borókai, vagy Bencsik. Kérem pontosan meghatározni, hogy ha mondjuk naponta öt posztot nem írok meg, akkor mennyi prémium jár nekem!

Ugye, milyen faszányosan új és atraktív internetes blog-vállalkozást találtam ki?

Csak most keresnem kell egy megbízható magánklinikát, ahol kellő gondossággal ki tudják operálni belőlem a morális érzékemet, meg a gerincemet. Ezek létezése ugyanis lehetetlenné tennék vállalásaim szerződés szerint, tehát a “polgári erkölcsnek megfelelő” teljesítéseit.

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

2 hozzászólás on “Pofabepénzt kérek!”

  1. Fehér Klára szerint:

    Hát te is csatlakozol a NER.hez? (Nemzeti Együttrablás Rendszere) Ha a nemdolgozásért kapott apanázsodat megosztod Borókaival és Bencsikkel, talán van rá esélyed, hogy elárulják neked a csoda klinikát, ahol kiműtötték a gerincüket..Bár Bencsik párttitkárnál erős a gyanú, hogy születetten gerinctelen…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s