Jellemző!

Lassan a szar húzza le a vécét!” – vélekedett Hofi Géza még az 1990-es évek elején. Nos, ez húsz esztendővel később be is következett.

Géza eme veretes beszólása arról jutott eszembe, hogy ma reggel egyik ismerősöm felháborodva mesélte, miket mondott szomszédja a munkanélküliekről, a segélyezettekről, a rokkantakról, s hogyan vélekedett úgy általában az alkalmazottakról. Hogy barátom ingerültsége érthető legyen, a nevezetes szomszédról tudni illik: a pasas jólmenő céges vállalkozó, aki természetesen “közeli“. Az illető, az állástalanok/segélyezettek/rokkantak csoportjáról a szokásos “ahelyett-hogy-dolgoznának-rajtunk-élősködnek“-típusú formaszöveget mondta el, az alkalmazottakról pedig a “lusta-dögök-akik-csak-a-jogaikat-tudják-követelni“-t.

 – Ez a manus 1998 óta abból él, hogy ő a fideszes polgármester egyik legjobb haverja, s így mázsaszám kapja az alaposan túlszámlázott és agyon-pótmunkáztatott önkormányzati megrendeléseket. – mondta barátom. – Ebből fizeti luxus-életvitelét, a 40 milliós Mercedesét, az asszony X5-ös BMW-jét, a lánya sportkupéját. Mindezek ellenére volt pofája, hogy évekkel ezelőtt lerokkantságiztatta a tök’ egészséges feleségét, lusta és semmirevaló leányát pedig a “beteg” anyuka “otthonápoló”-jává minősíttette, s így mindkettejüknek megszerezte az ingyenes TB-jogosultságot. Pedig az évi 60-65 milliós árbevételéből talán futhatna arra, hogy bejelentse őket a saját cégéhez, mint alkalmazottakat, s az egészségbiztosítás megszerzése végett kifizesse azt a havi kb. 110 ezer forintot. És most ez a pasi beszél “közpénzen élősködők”-ről?! Pfujj!

 – Rendben van drága barátom, megértem a felháborodásodat. – feleltem neki. – De akkor azt mondd már meg nekem, hogy ha te ezzel már tizennegyedik esztendeje tisztában vagy, miért csináltál tavalyelőtt immáron negyedjére is polgármestert és országgyűlési képviselőt ebből a fideszes “politikusból” és miért erőlködtél kitartó szorgalommal addig, amíg 2010-ben ismét megalakulhatott a Nemzeti Köz(g)ép Kormánya csupa olyan alakokból (élükön a miniszterelnökkel), akik közpénzek elsinkófálásából és elsinkófáltatásából lettek gazdag emberek?

Tisztában vagyok vele, hogy ez a visszakérdezésem jogos volt ugyan, de nem elegáns. Nem volt az, mert barátom ahhoz, a mára kb. félmilliósra szűkült táborhoz tartozik, akik ugyan soha nem voltak haszonélvezői egyik Orbán-rezsimnek sem (sőt, a mostaninak kifejezetten kárvallottjai), de hitből támogatják azt a mai napig is. Ők azok, akik ugyan hajlandóak észre venni a “helyi visszásságokat“, de nem akarják tudomásul venni, hogy ugyanaz folyik “Odafent“, mint “Odalent“, csak sokkal nagyobb mértékben. Nem is csodálkoztam hát, hogy bár a helyi polgármester (meg a vállalkozó szomszéd) korruptságára, közpénzeken való élősködésére vonatkozó véleményemet ugyan elfogadta, de az Orbánra és társaira tett hasonló megjegyzéseimet már határozottan visszautasította.

 – Pedig éppen ma olvastam a nepszava.hu-n – ütöttem tovább a vasat -, hogy Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, ki tudja milyen apropóból, de a te szomszédodohoz hasonlóan nyilatkozott a magyar munkavállalókról mondván: ezek “…elkényelmesedett, nagyigényű, ellustult és főleg felelősséget vállalni nem akaró” emberek. Márpedig Schmidt nem a saját kiemelkedő történészi tehetsége révén hozta létre intézményét, s lett annak kiemelt állami fizetéssel javadalmazott főnöke, hanem az egészet ajándékba kapta Orbántól! Akárcsak az atlatszo.hu és Ángyán József által leleplezett fideszes “földművesek” az állami szántóikat. De ki ne felejtsem már Simicska Közgép ZRt.-jét, amely még azokat a beruházási pályázatokat is elnyeri, amelyeken nem is indult!

 – Nekem sem a komcsi Népszava, sem pedig a kormányellenes atlatszo.hu nem tud olyat írni, amit én elhinnék. Ángyán pedig egy sérett ember, aki árulóvá vált! – hangzott a válasz.

 – Jó, de akkor mi a helyzet pl. Bod Péter Ákossal? – kérdeztem vissza. – Amikor azt nyilatkozza a Népszavának, hogy elképesztő károkat okoz az Orbán-Matolcsy-féle gazdaságpolitika az országnak, akkor belőle is a “sértett”, avagy a “komcsi” beszél?

 – Biztosan eltorzították a mondanivalóját. Bod nem mondhatott ilyet, mivel tisztességes jobboldaliként tisztában van azzal, hogy a jelenlegi kormány csakis a nemzeti érdekeket szolgálja.

 – Azzal, hogy recesszióba döntötte a gazdaságot, hogy havi 100 milliárdnyi kamatot fizetünk ki szükségtelenül a felvett, szabadpiaci hitelek után? Azzal szolgálja a nemzeti érdeket, hogy Kövér László egy nyilas pótirodalmár iránti nekrofíliája, meg egy lenullázott erdélyi “politikus” (Szász Jenő) kedvéért hajlandó összeveszejteni románt a magyarral és viszont? Hogy a magyar közpénzeket számolatlanul faló Puncipüspök nem is létező pártját “nyomják” Budapestről, a többségi támogatást élvező RMDSZ helyett, s azt még nem átallják aljas módon rágalmazni is? Hogy nem állnak szóba a szlovákiai választásokon parlamentbe jutott, Bugár-féle “Híd-Most“-tal, mert Orbánnak a (talán éppen ezért) kiesett “MKP” a kedvence?

…..

Volt még néhány témánk, amit így, süketek párbeszédeként érintettünk barátommal alig fél óra alatt. Az eredmény mindössze annyi volt, hogy megállapíthattam: Jellemző!

Jellemző ez a felfogás a vakhitű Orbán-pártiakra. Jellemző az Orbán-féle társaság valamennyi kitartottjára. Jellemző ez magukra Orbánékra is … meg ránk is, akik sem ide, sem oda szavazni nem tudunk, tenni – bármit – az egész ellen nem akarunk!

Pedig közel 7 milliónyian vagyunk, s ha egy ekkora tömeg egyszer végre megmozdul, nemegészen öt perc alatt söpri le magáról a kártékony idióták, meg a paraziták pár százezres populációját!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

One Comment on “Jellemző!”

  1. Avi szerint:

    ” ha egy ekkora tömeg egyszer végre megmozdul, nemegészen öt perc alatt söpri le magáról a kártékony idióták, meg a paraziták pár százezres populációját!”
    De nem mozdul!!!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s