“www.viktoratom.húúúvazze”

Most olvastam a nepszava.hu hírei között, hogy a Lepisilt Lángelme Kormánya úgy döntött: egy “nemzeti projekttársaság” keretén belül nekilát a Paksi Atomerőmű kapacitás-bővítésének.

Előzetesen szeretném megjegyezni, hogy nem vagyok “zöld“. Legalább is abból a szempontból nem, hogy ördögtől való áfiumnak tekintsem a maghasításon alapuló energiatermelést. Nekem ezen ügyben bárki bármit beszélhet/magyarázhat, akkor is az a véleményem: extrém körülményektől eltekintve nincs “tisztább”, biztonságosabb és környezetbarátabb, illetve hosszú távon költséghatékonyabb energia-előállítás, mint az atomerőmű. Éppen ezért a világon semmi bajom nincs azzal, hogy a paksi erőmű 8-12 esztendőre tervezett kapacitás-bővítését a Nemzet Idiótája végre elindította.

Nekem mindezzel “csupán” annyi bajom van, hogy már ma is látható: a bővítés, a beruházás a normális állapotokhoz képest minimum a duplájába, ha nem a triplájába fog majd kerülni! Mindezt pedig arra alapozom, hogy a fentebb linkelt hír szerint Németh (Érettségizettzsuzsika) Lászlóné, mint fejlesztési miniszter a minap arról beszélt a Parlamentben, hogy a 9 milliárd forintból létre hozott kormányzati projekttársaság “kezdetben még nem termel bevételt“, ugyanis ez a pénz “…az idén júniusi megalakulás és az MVM közgyűlésének jövő évi rendes ülése közötti időszakra tervezett műszaki elemzési, engedélyezési és egyéb döntés-előkészítő munkák költségeit” hivatott szolgálni. Ebből pedig éppen eleget kap a két, közismerten kormányközeli cég: a “Mahír Cityposter Kft.” és a “Young and Partners” Kommunikációs Ügynökség. Mintegy félmilliárdot!

Amikor a hírt olvastam, kicsit inamba szállta bátorságom: mi van, ha a a paksi bővítést a Közgép ZRt. végzi majd el? Miféle minőséget és biztonságot várhatunk el tőle? Aztán megnyugodtam, mert kiderült, hogy a két leendő blokkot vagy egy amerikai, vagy egy francia, vagy pedig egy orosz cég fogja megépíteni, tehát teljesen(?) kizárt dolog, hogy a beruházásból majd kilopják még az alapanyagot is. A lopás ugyanis a “kommunikációs” és az “előkészítő” munkálatok során fog történni, megközelítőleg 9 milliárd (vagy több) forint értékben.

Meg kell jegyeznem, hogy ha lopásról/lenyúlható állami pénzről van szó, akkor a Nemzet Idiótája abszolut racionálisan tud működni. Ugyanis ha esetleg 2014. nyarától Vona Gábor miniszterelnök (később majd “Nemzetvezető Testvér“) netalán leállíttatná az egészet, a Simicska-Orbán ZRt. akkor is a magáénak tudhat már cca. 9 milliárdnyi közpénzt! Ugye?

A jelenlegi felállás szerint tehát Simicska adja majd a “rádió“-t, Orbán pedig az “aktivitás“-t! Alig kilenc milliárdért! Erőmű-bővítés pedig vagy lesz, vagy nem!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

3 hozzászólás on ““www.viktoratom.húúúvazze””

  1. emigrant szerint:

    Félek, hogy itt is az 50%-os szabály fog érvényesülni. A pénz felét ellopják, a másik feléből kárt okoznak. A legfontosabb kérdés persze az, kinek akarják eladni ezt az energiát. Az ipar addigra megszűnik, a lakosság elvándorol.

  2. […] pedig a Nemzeti Nukleáris Energia Kormánybizottság dönthet(!), mely testületnek csupa szakavatott atom- és energiatudós a tagja. Ők, a jelenlegi felállás szerint: Orbán Viktor miniszterelnök (elnök), Varga Mihály […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s