A rettegés fokozatai

Újabb jogfosztásra készül a Nemzeti Köz(g)ép Kormánya! A nepszava.hu értesülése szerint immáron biztosra vehető, hogy az Amorális és Szociopata Hatalom előzetes regisztrációhoz fogja kötni a választói jogok gyakorlását!

Minden odafigyelő számára nyílvánvaló, hogy Magyarország jelenlegi kormánya, szinte megalakulásának pillanatától kezdve egyszerűen retteg a “zemberek“-től. Országlása első, bő egy esztendeje ugyanis jószerint semmi mással nem telt el, mint olyan törvények meghozatalával, melyekkel egyrészt legalizálták saját bandájuk közkassza-fosztogatásait, másrészt súlyosan csorbították az állam polgárainak szabadság- és egyéb (szerzett) jogait.

Míg ellenzékben azt harsogták, hogy az embereknek egy népszavazással akár időközben is joguk van elzavarni az éppen aktuális kormányt, addig hatalomra jutva olyan törvényeket hoztak, melyek gyakorlatilag lehetetlenné tették úgy a referendumokat, mint az ügydöntő népszavazásokat. Míg oppozícióban a munkavállalók elidegeníthetetlen jogának nevezték a sztrájkok szervezését (örömmel tapsikoltak a manapság feltűnően kussoló Gaskó Orbánnal rendszeresen leegyeztetett, mávos “gördülősztrájkjai“-nak), addig kormányzati pozícióba kerülve olyan rendelkezéseket léptettek életbe, melyek a demonstratív munkabeszüntetést gyakorlatilag lehetetlenné tették – különösen a közszolgáltatók (pl.: éppen a MÁV!) esetében. Míg hatalmon kívül azt állították magukról, hogy ők mennyire tisztelik az Alkotmány minden bötűjét – s ugyanerre buzdították naponta többször is a korabeli kabineteket -, addig azon belül már egy olyan jogi tákolmányt (“Alaptörvény“) oktrojáltak a nép megkérdezése nélkül az országra, mely semmi másról nem szól, mint hogy mihez van joga az államnak és mi ugyanezzel szemben a kötelezettsége a polgárnak (plusz lejárt szavatosságú, már a XIX. században is közröhej tárgyát képező, bepókhálósodott és -dohosodott klerikális ömlengésekről – lásd: “Nemzeti hitvallás“, mint preambulum!). Míg anno a jogosult polgárok jóindulatára ácsingózva nem győzték hangoztatni, mennyire faszányos és demokratikus az akkori választójogi törvény, addig  immáron a kétharmad birtokában, ugyanezt úgy módosították, hogy csak valami egészen elképzelhetetlen ellenzéki összefogás esetén lehessen őket a vezérlőpult mellől kiakólbólintani, s ha ez még netalán be is következne, az általuk hozott és önmagukra szabott törvényeket akkor se lehessen megváltoztatni.

Ezen törvények rohamtempós “megalkotása” után (tavaly minden egyes naptári napra jutott egy!) elégedetten dőltek hátra, s mint a Nemzeti Jogász-Paraszt Kormány tagjai és kiszolgálói, botcsinálta és az ELTÉ-n félrefabrikált jurátusai azt hitték: intézkedéseikkel törvényessé erőszakolva a törvénytelent, jogossá torzítva a jogtalant, semmi nem veszélyeztetheti a minimum húsz esztendőre tervezett kizárólagos hatalmukat. Ámde közbe szólt az általuk nyílvánvalóan nem ismert közgazdaságtan, s az országkassza-fosztogatást finanszírozni hivatott “unorthodox” (matolcsysta) gazdaságpolitika miatt rohamosan csökkenni kezdett a polgárok életszínvonala, ezzel együtt a kabinet népszerűsége is, illetve mindezekkel párhuzamosan növekedni a Mi Fényességes Boldogságunkat (meg az egész bagázsát) elzavarni szándékozók tábora, s a Túlfizetett Tanácsadók Testülete által készített modellszámítások szerint, ha az elképzelhetetlen (az ellenzék összefogása) ugyan nem is, de az mindenképpen bekövetkezhet, hogy a saját választójogi törvényük fordul majd ellenük!

Összeült hát a Lepisilt Lángelme (copyright by “PuPu“) és az ő kézből etetett Harácsbandája, s előkotorták azt a már hónapokkal ezelőtt kimódolt ötletüket, amellyel előzetes regisztrációhoz, azaz a voksolás kitűzött dátumát minimum hatvan nappal megelőző, a választói névjegyzékbe való felvételhez kötnék a Tákolmány által egyébként mindenki számára biztosított szavazati jog gyakorlását! Az elképzelés okosságát bizonyítandó, a közéleti bunkóságairól, meg a mértéktelen pénzéhségéről ismert Kósa (Húsz-százalék) Lajos azt nyilatkozta, hogy ezzel a módszerrel majd meg lehet akadályozni a szerinte a szocik által még 2002-ben alkalmazott “kocsmai szavazás” módszerét.

Egy kis kitérő némi matematikával:

A “kocsmai“, avagy más néven “lánc-szavazás” elméletét és pletykáját 2002-ben kezdte terjeszteni a Fidesz. Ezzel próbálták megmagyarázni, hogy a közvéleménykutatások akkori eredményei ellenére miért bukták el a választásokat, s ez az elmélet volt annak hátterében, amikor ezen vereségüket “választási csalások”-kal igyekeztek indokolni. Szerintük a módszer lényege a következő volt:

A felbérelt voksoló első tagja bemegy a szavazókörbe, ott felveszi az íveket, de az urnába csak egy üres borítékot dob be. A kitöltetlen szavazóíveket aztán elviszi a “randipontra” (mondjuk a “kocsmába”), azt átadja a Szervezőnek, aki pedig azt alkalmasan beikszeli. Ezt aztán zsebre vágja a második, aki a szavazókörben ezt teszi be a borítékba, míg a saját (üres) példányait az elsőhöz hasonlóan átadja a Szervezőnek, aki pedig kitöltés után adja a harmadiknak. Ez pedig így megy tovább mindaddig, amíg a szavazókör be nem zár.

Amikor ezt az elméletet tíz esztendővel ezelőtt meghallottam, végeztem egy gyors fejszámolást. Tegyük fel, hogy egyetlen ilyen “lánc” minden egyes tagja ideáltipikus esetben 10 percenként adhat le egy ilyen szavazatot. Ez óránként max. hat, a szavazókör nyitva tartásának 12 órája alatt pedig legfeljebb 71 (az első nem szavaz!) ilyen módon megumbuldázott voksot eredményezhet. Ha választókerületenként átlag 35 szavazókörrel számolunk, akkor így összességében majd’ 2500 bérvoks jöhet létre, ami – szintén átlagos részvétel esetén – kb. 10 százalékos pluszt jelenthet az érdekelt számára. Ez ugyan tényleg befolyásolhatja a végeredményt, de ennyi résztvevő esetén egyszerűen kizárt, hogy azt titokban lehessen tartani! Ráadásul az egész akkora “nyüzsivel” járna, hogy még a leghülyébbeknek is simán feltűnne.

A “lánc-szavazást” tehát az előzetes regisztráció kiküszöbölni nem tudja (max. nehezíti), ámde arra mindenképpen jó, hogy a választókat előzetesen megszűrje. Azonnal kiejti például a kormányt ugyan utáló, s annak kirúgás érdekében talán még a szavazókörig elmenni is akaró, de a névjegyzékbe való felvétel érdekében a polgármesteri hivatalig kutyagolni már nem hajlandóakat. Nagyobb településeken lehetőséget nyújt arra is, hogy a regisztráltak névsorát összevessék a területileg aktualizált Kubatov-listával, majd a nem megfelelő pedigrével rendelkezőek egy alkalmas százalékát egyszerűen “elfelejtsék” bejegyezni (“Bocsika! Adminisztratív hiba történt. Nagyon sajnáljuk. Hát, majd négy év múlva.”). Kisebb településeken pedig még erre sincs szükség, hiszen elég, ha a fideszes polgármester fideszes beosztottja a “szoc.tám” lenullázásával fenyegeti meg a “közismerten nagyszájú kormányelleneseket”, s máris tisztul a “légkör”.

Nos, sorolhatnám még, miféle disznóságokat lehet majd így elkövetni ezzel a regisztrációval, de nem teszem: ismerve Olvasóimat, van elég fantáziájuk (bár a Nemzet Szociopatáihoz képest ezen szempontból bizonnyal szegényes). Ami azonban a lényege ennek az egész újabb szemét ötletnek az az, hogy a nyakunkra telepedett, vérünket, pénzünket, alkotó energiáinkat elszívó, gyermekeink és unokáink jövőjét szakmányban tönkre tevők elértek a tőlünk való rettegés azon fokára, amelytől már csupán egyetlen lépés választ el az egypárti és nyílt diktatúra alaptörvényes bevezetésétől!

Mindezt a Kétharmadnak megszavaznia csupán 24 órára van szüksége. Aztán jöhet(?) a polgárháború!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

One Comment on “A rettegés fokozatai”

  1. bonhomme szerint:

    szendam,
    éppenséggel ez is lehet a szikra, ami lángra lobbantja az országot, de szerintem előbb lesz államcsőd.
    Ha pedig azt valami csoda folytán mégis elkerülnénk, az életszínvonal további drasztikus romlása fogja előidézni a tömeges megmozdulásokat.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s