Zsírúrunk születése napjára!

Jeles napra vírradtunk ma tisztelt Olvasóim, kedves Barátaim! Ezen a napon ünnepli megszületését (földreszállását?/megtestesülését?) Nemzetünk Zsírosbödönjének Legfőbb Ura, az Ő Dicsőséges, Szegények Zsírján Hízlalt Dinasztiája, s velük együtt az egész, zsírjából kiolvasztott ország. Egy híjján ötvenedjére!

Abban ugyan nem vagyok biztos, hogy “az egész ország” örvendezik-e, hiszen még nem kötelező, de én a magam szerény módján mindenképpen meg szeretnék emlékezni Róla. Teszem mindezt annak ellenére, hogy bár nem tartozom rajongói közé (ha jól számolom úgy 23 esztendeje), de régi ismerettség fűz össze bennünket. No nem olyan személyes ez a kapocs köztünk, hiszen soha senki nem mutatott be Neki (én, meg a hasonszőrű “nemzetellenesek” bezzeg annál többször Neki!), de oly’ régóta képezi állandó tételét háztartásom költségvetésének, oly’ régóta kanalazza ki a zsírt famíliám bödönjéből, hogy joggal tekinthetem családom  tagjának. Rokonnak – mégha kényszerűen “szerzett” is – pedig ugye kijár a köszöntő.

Amikor először került be famíliámba még csupán egy torzonborz, a szúnyog zsírját is szívesen megevő, szakadt kis hebrencs volt, aki azon kívül, hogy időnként hülyeségeket beszélt (de mondott néha okosakat is! – who sind die schönen alten Zeiten?!), sem Ő, sem a Haverjai nem zavartak sok vizet. Bár nem tartottam alkalmasnak a törvényhozói szerepre, annyi alkalmatlan idióta űlt még Rajta kívül anno (ma meg már szinte csakis ilyenek!) a T. Házban, hogy úgy gondoltam: az a kevés kis zsír, amibe nekem kerül már nem oszt és nem szoroz.

De aztán kezdett elszemtelenedni. Elébb a Pártot lopta el saját tagtársai és szavazói egy részétől, később pedig az Általa hazugnak és alkalmatlannak kikiáltott korabeli kormánypárttal karöltve egy nagyértékű fővárosi ingatlant is lezsíroztak maguknak. A pártra még csupán a vállamat rándítottam volna (ha megvette, had vigye! vigyázott volna rá az, akitől megfújta!), de a dunaparti palota már megrántotta nálam a csengőzsinórt. Túl azon, hogy csalással (ami törvényhozók, pláne jogvégzettek esetén súlyosbító körülmény) ingatlanhoz jutni bűncselekmény, de az már mindenek a teteje, hogy amit így ingyé’ zsíroztak ki Tőlem, azt súlyos százmilliókért rögtön el is passzolták! Arról már nem is beszélve, hogy az ebül szerzett pénznek lett volna jobb, társadalmilag hasznosabb helye is, mint egy családi kőbánya feltőkésítése, meg egynehány zsíros adócsalás céljából létrehozott vállalkozás megalapítása.

Ekkor arra a megállapításra jutottam, hogy nevezett “rokonom” nem más, mint egy gazember, aki arra sem méltó, hogy köszönjek neki, nemhogy családom tagjának sőt, annak eltartottjának tekintsem, avagy bármiféle ügyem intézésével megbízzam! Hála a Teremtőnek, e véleményemmel sok polgártársam értett egyet … de nem elegen! Az ország megúszta ugyan, hogy Ő már 1994-ben nagykanállal essen neki a Nagybödönnek, de a “mokkás”-t a kezében hagyták (5,2%), ami pedig csupán előkészítése volt a későbbi “merőkanál”-nak.

Ezt pedig négy esztendővel később meg is kaparintotta, mivel egyrészt a szavazók kellő arányban feledkeztek meg gazemberkedéseiről (és a köpönyegforgatásáról), másrészt sikeresen hazudta, hogy nem fog majd össze a Zsírfejűek (válóperes ügyvéd által elnökölt) Pártjával. Feledkezés megtörtént, összefogás (azaz az újabb hazugság) megtörtént, s hogy biztos legyen a Bödönuralma, a T. Házban még a Zsírtáltossal is vadházasságra lépett. Ennek következménye pedig nem csak a Bödön tartalmának osztogatása és fosztogatása, hanem a már felnőtt és az éppen felnövekvő nemzeték romlott, avas ideológiai zsírral történő szorgalmas etetése lett!

Újabb négy esztendővel később a szívlapáttá  növekedett merőkanalat – bár csak zsíros paraszthajszálnyi különbséggel, de – sikerült kivernünk a kezéből. Emiatt Ő annyira megharagudott ránk, hogy nekiállt kettészakítani bennünket: családtagokat, rokonokat, régi barátokat uszított egymás ellen. Mindez csak nyolc évvel később vezetett eredményre, s eközben pedig Zsírgazdagok táplálták Őt később visszaadandó zsírjukkal, amit már akkor is belőlünk préseltek ki, majd mostanság  kamatostul fizettettek (és fizettetnek) vissza … persze velünk! Az Őt ideológiaiag támogató (immáron pokolra került) Zsírtáltos szellemi örökösei pedig úgyszint behajtják manapság az adósságot a Romlott Szellemi Zsírárúsítási Jog (náci ideológiák állami terjesztése, giccser nyilas költők/írók Alaptantervbe vétele, sírból való állami kibányászása és újra elkaparása, stb.) megadatásával.

Mindezekből nyílvánvaló, hogy Nemzeti Zsírurunk születése napjáról, aki az én kényszerűen szerzett rokonom, családom kasszájának és zsírosbödönjének fosztogatója sőt, bödönnel együtt eltulajdonítója, meg nem feledkezhettem.

Pláne nem, az egy híjján ötvenedikről! Melynek alkalmából pedig kívánok Neki megfelelőbb gyógyszerezést és hozzáértőbb orvosokat! Mert ugye a mértéktelen zsírzabálás – pláne amit mostanság tanúsít a Haverjaival együtt – az agyerek vészes elzáródásához vezet, ahogyan azt Ő, a kedves Rokon, már tapasztalhatott is volna, ha nem lennének elzáródva azok a bizonyos vércsatornái!

Illúzióim ugyan már nincsenek, de van egy reményem. Nevezetesen az, hogy jövőre, ugyanezen a napon úgy emlékezhetem meg Rokonom ötvenedik szülinapjáról, hogy a posztnak az “In memoriam” címet adhatom!

Mert jó lenne, ha már csak emlékeznem kellene Rá!

… és ezt …

szendamondja!


4 hozzászólás on “Zsírúrunk születése napjára!”

 1. bonhomme szerint:

  szendam,
  nem vagy egyedül.
  Úgy is fogalmazhatnék, hogy
  … és ezt …

  … (nem csak) szendamondja!

 2. Avi szerint:

  Az utolsó bekezdés (is) szívemből szólt. :)))

 3. kekec szerint:

  Sajnos még tovább kell avasodni a Mi Zsírunknak, mire a többségnek okádhatnéka lesz tőle!
  Mert ilyen magunkfajta undorgók már sokan vannak – de nem elegen!
  Ezekkel a zsírokkal mindig csak baj van, soha nem oda kerül, ahova az ember lánya szeretné!
  Jelen esetben pár deka is megtenné – érfalon belül!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s