Terelőkutyák

Hasznos állat a terelőkutya: nélküle loholhatna a bojtár egész nap, akkor is szétszéledne a nyája. Tudja ezt ám Orbán juhász is.

Kedves Olvasóim, drága Barátaim! Tisztelettel van szerencsém bejelenteni Nektek, hogy esmét sikerált bekapnotok a gumicsontot, s rágcsáljátok is azt immár javaideje, napkeltétől napszálltáig. Mi, hogy nem tudjátok miről beszélek itten? Nos, alant ezt regélném el Néktek, de mint butaságtok hű krónikása, bétartanám az időrendet is!

Jön a sógor

Az első műcupákot akkor dugta be az Örökös Minielnök kampánystábja a szátokba, amikor lakájmédiájuk útján elterjesztették: az Útálatos 1984-ben úgy kapott diplomát a pécsi tanárképzőtől, hogy szakdolgozata átólcettig plágium volt. Bizonyítékként azt hozták fel, hogy Gyurcsány egykori sógora négy esztendővel korábban betűre azonos című szakdolgozatot adott be, ugyancsak Pécsett. A RémHírTv ezen a “nyomon” elindulva rögtön elő is kaparta a sógit, aki némi illő szabódás és a konkrét vád áperté kijelentése nélkül elrebegte a vastagon kormánypárti “oknyomozóknak”, hogy hát bizony-bizony, akkoriban ez a Fletó állandóan ott lebzselt náluk, s nagyonis elképzelhető, hogy rátalálva az ő korábbi dolgozatára, abból írta (másolta?) a sajátját.

Azt gondolná az ember, hogy ezt az egész dolgot baromi egyszerű lenne rövidre zárni. Hiszen csak elő köll venni Gyurcsány, meg Rozs opuszait, azokat egymás mellé tenni, s máris hullik ki a válasz a nyíláson … mármint egy normális országban. Csakhogy mi egy politikai kommunikáció és píár által (túl)vezérelt Honban élünk, ahol nem a feleletek, hanem a kérdések a fontosak. Sőt, a (tényszerű) feleletek éppenhogy károsak, mert akkor esetleg nem lehet majd tovább kérdezni, selytetve állítani, azaz melegen és büdösen tartani az egyébként is bűzlő trágyakupacot. Vélhetően szorgos kezek így aztán sűrgősen eltüntették mindkét inkriminált dokumentumot, hogy más szorgos kezek azt még véletlenül se találhassák meg. Ámde ezzel a pécsi egyetem tekintélyét járatták le, amely nem tehetett mást, mint a lopás miatt rendőrségi feljelentést tett. Ez aztán részben hatott is. Előkerült a sógi irománya, előkerült Gyurcsány diplomamunkájának bírálata, de maga a szakdolgozat továbbra is ismeretlen helyen tartózkodik. Ebből pedig egyenesen következik, hogy ugyan változatlanul sincs mód az összehasonlításra, a vád pro-, avagy kontrabizonyítására, de nyitva maradt a lehetőség a további szarkavarásra.

Nyílik már a “napraforgo”

Valakiknek azonban ez a kakiturmixolás vagy nem volt elegendő, vagy hiperaktív módon bizonyítani akarták “Fölfelé” teljes hűségüket és nélkülözhetetlenségüket. Előkaparták a vidékfejlesztési minisztérium államtitkári posztjáról hónapokkal ezelőtt lemondott Ángyán Józsefet, s jó nagyot rúgtak belé. Az addig teljesen ismeretlen, “napraforgo” című blog szerzője bejegyzésében azt állította, Ángyán azért távozott posztjáról, mert “két haverját is” kirúgta a szakminiszter. Ebből pedig egyenesen következik, hogy mindazok a dolgok, amit a volt államtitkár később lemondása okaiként megjelölt, pusztán egy sértett ember vádaskodásai, melyekből egyetlen szó nem sok, annyi sem igaz. A kormányzati Hírgyár (leánykori nevén: Magyar Távirati Iroda) ezt a posztot (későbbi magyarázata szerint) “országos jelentőségű”-nek ítélve még aznap szerteszét repítette, merthogy a Jónép … akarom mondani: a Zemberek ilyen fontos értesülésről nem maradhatnak le.

No, ebben az esetben már a Kommunikációs Kommandó közel sem volt annyira profi, mint a Gyurcsány-ügyben. Nem is csoda, hiszen ezt az egészet a szakmához nem, de a gerinctelen, megélhetési seggnyaláshoz annálinkább értő Másodvonal generálta. Így aztán nem tellt bele pár óra, s kiderült: a nevezett blogot aznap hozták létre, az idézett poszt pedig annak első, s mindmáig egyetlen bejegyzése volt! Hogy hogyan talált rá az MTI, amikor még a Google (és más keresők) sem volt képes rá? Hogy miért pont ezt a blogot recenzálta, amikor ennél okadatoltabb leleplezéseket közlőekkel sem foglalkozott eleddig sőt, általában blogokkal/posztokkal még soha? Ugye nem kell ezen kérdésekre válaszolnom is?! Hisz’ akinek van esze – márpedig a “Magunkfajták” tapasztalatom szerint képesekek az önálló véleményelkotásra! – régen meg is tette.

Éppen ezért …

… nem értem, hogy míg az “Ángyán-napraforgo“-ügyben kommentes és bloggerkollégáim egytől-egyig azonnal rájöttek, hogy mi a helyzet, az Antiorbanista Konglomerátum (nevezzük “Ellenzék“-nek?) egy igencsak jelentős kisebbsége(?) a “Gyurcsány-sógor-szakdolgozat” kérdéskörében már korántsem mutatott fel ilyen éleslátásra való képességet! Nem értem, hogy míg az előbbi alól méteresen kilógó lólábat mindenki felfedezte, addig a másik kilóméteres és szőrösen bűzlő ördögpatáját már nem volt hajlandó.

Illetve: dehogynem értem én az egészet! Az Antiorbanista Konglomerátum “Útálomgyurcsányt” törzse ebben az esetben már inkább az érzelmeit kiszolgáló, orbanista Kampányholló károgásának akart hinni, mint a saját, objektív kriticizmusra hajlamos eszének. Hiszen mennyivel egyszerűbb együtt kaffogni és acsarkodni a nagyobb tömeggel az Útálatosra, mint ebben az esetben is körülnézni, s megállapítani: egy táborba kerültem Luciferrel és segédördögeivel!

Ejnye-ejnye!

Drága “Utálomgyurcsányt” Barátaim! Bizonyára ismeritek a mondást, miszerint: “Nem az a lényeg, hogy mit mond, hanem hogy ki mondja!“. Ti – teljes joggal – még azt sem hiszitek el Orbánnak, amit kérdez. Ti – teljes joggal – hiteltelennek és manipuláltnak tekintetek minden olyan hírt, amelyet az MTI, a “közszolgálati” tévé és rádió, az írott kormánypárti sajtó és a hírportálok, illetve a Hatalom által megvásárolt, lekenyerezett és működtetett “kereskedelmi” médiumok Elétek tálalnak, s gyakorlatilag minden esetben igazatok is volt. Ki is termelte szellemi immunrendszeretek az ilyenek ellen szolgáló antitesteket. Azokat az antitesteket, melyek általában jól működnek … kivéve akkor, ha a vírusra az orbanista hatalom kampánygépezete ráírja, hogy “Gyurcsány“? Hát nem veszitek észre, hogy itt ugyanazon aljas szarkavarás folyik, mint mindíg? Hogy nincs semmiféle bizonyíték semmiféle állításra? És aktívan tesznek is róla, hogy ne is legyen? És ennek ellenére máris ítélkeztek, s kijelentitek: “Gyurcsánynak mennie köll!“? Olyan “hírek” alapján, melyeket bizonyítottan hírhamisítók gyártottak?! Kezdjem sorolni a magyarnemzetes/hírtévés/emtévés példákat, avagy ezek egynémelyikével Ti is tisztában vagytok? Kizártnak tartom, hogy nem. S mindezek ellenére mégis az Alapigazság Orákulumának fogadjátok el ezen szakmai hite- és hitelessége-hagyott, pártszolgálatos orgánumokat csakis azért, mert azt ekézik, akit Ti sem szerettek? És …

… közben nem veszitek észre …

… hogy ez is csupán egy “terelés”?! Hogy Orbán és pulijai Titeket is Nyájnak néznek (ezen esetben joggal!), s csakis azon erőlködnek, hogy ne az újabb és újabb adókról (telefon, internet, “sárgacsekk”, ésatöbbi), meg az idiotisztikus “gazdaságpolitikáról”, a kormányzati szintre emelt és kétharmaddal törvényesített lopásokról, a fideszes Új Földesuraknak való állami szántóosztogatásról (szegény Ángyán ezért “kapott”), a szegények adókkal kipréselt zsírján való gazdagok továbbhízlalásáról folyjék itt a szó?! Hát tényleg ennyire vakok lennétek, ennyire emocionálisak, zsigeriek és nem pedig racionálisak?

De mielőtt még …

… akár Ti, akár a Gyurcsanyisták, elküldenétek engem az Anyám 3,14csájába, szeretném megjegyezni: egyik táborhoz sem tartozom! Nem tekintem Gyurcsányt a magyar demokrácia és alkotmányosság egyetlen letéteményesének. Szónoknak, debattőr vitázónak és ideológusnak jó, de kormányfőnek nem alkalmas. Ennek ellenére – a fenti kategóriákban – igenis helye van a magyar politikában.

Sokkal több helye, mint a velejéig korrupt, antidemokrata, szocio- és pszichopata, tól-ig narcisztikus és skizoid Orbánnak!

… és ezt …

szendamondja!

 


8 hozzászólás on “Terelőkutyák”

 1. Avi szerint:

  Látod “szendam” ezt pofázom már mióta odadobták a gumicsontot a sok bunkónak. Ebbe az u.n. értelmiséget is beleértem. Nem érdemes ezekért a tahókért (itt a zemberek nagy többségére gondolok) egy percet sem vesztegetni. Ez az ország a népével együtt megérdemli sorsát és vezérét.

 2. kekec szerint:

  szendam, én néhány napig kimaradtam a cirkuszból, de egy kicsit hozzáolvasva én is arra a meggyőződésre jutottam,mint te: ez az egész egy figyelemelterelési műbalhé, és sokkal fontosabb dolgokkal: az ország lerablásával, évtizedekre előre elintézésével pedig nem foglalkoznak.
  Ezzel együtt némi önvizsgálat nem ártana, valamilyen szinten az ő táborukba kerülsz, amikor Gyurcsányt alkalmatlannak nevezed kormányfőnek. Egy fideszes minősíthetetlen ellenzékkel, egy még a fidesznél is rosszabb szdsz-es szövetségessel és a még minősíthetetlennebb saját párttal súlyosbítva, személyes megtámadtatással ember nem tehetett többet, mint ő! Ráadásul én nem neveznék valakit alkalmatlannak, aki kidolgozott és végrehajtott egy 6 %-os megszorítást úgy, hogy közben még zárni is tudta a jövedelmi ollót, és társadalmi zavargások sem voltak (szociális tüntetések) csakis Orbán műbalhéi. A világgazdasági válság egy történelmi pech, anélkül szerintem 2010-ben simán újraválasztották volna. Hiszen éppen azért választotta a gazdaság túlhűtésével járó GYORS kiigazítást, hogy 2010-ig már elfeledték volna a keményebb 1-1,5 éves részt. 2008-ban már az újabb osztogatáson agyaltak, és addig tartották az előre tervezett konvergenciás ívet, amelynek a fellendülési szakaszában jött a válság. Vagy már elfeledted az “Új tulajdonosi program” tervezgetését?
  És amikor “szavahihetetlennek” minősítik Gyurcsányt akkor elfeledkeznek arról, hogy éppen a kiigazítással szerzett olyan hitelességet, amivel napok alatt megszerezte a mentőhitelt. Aminek szükségessége nem miatta volt – hanem (Róna Péterrel egyetértve) mert az MNB hülye volt, és nem gyűjtött elég devizatartalékot, és ezzel támadhatóvá tette a forintot.Ami volt, azt is már Simor gyűjtögette, mivel Járai majdnem teljesen lefogyasztva adta át a tartalékot.
  Mindig, mindenki hajlamos arról elfeledkezni, hogy Bajnai “csak” tartotta (kutya nehéz körülmények között) amit Gyurcsány ért el! Ha szerinted ez a kormányzási alkalmatlanság jele, akkor ugyan meséld már el, hogy mit tartanál annak?
  Ezért kérlek, egy kicsit vizsgáld meg ezt az álláspontodat!

  • szendam szerint:

   Kedves “kekec”!
   Minden bizonnyal olvastad már azon posztjaimat is, melyek a honi “gazdaságpolitiká”-ról szóltak. Gondolom, ezek tartalmából megállapíthattad, hogy mi a véleményem a Gyurcsány-, a Bajnai- és az Orbán/Matolcsy-kormány cselekedetiről.
   Egyéb posztjaimból pedig szintúgy megállapíthattad, hogy én csakis annyira tartom kívánatosnak az orbanista diktatúrát az országban, mint a saját testemen belül a rákos daganatot!
   Ugyanakkor mindenkoron igyekeztem illedelmesen hangot adni azon véleményemnek, hogy MINDENKI IDIÓTA AKI GYURCSÁNYTÓL FÉLTI A DEMOKRÁCIÁT/RESPUBLIKÁT és MINDENKI IDIÓTA, AKI GYURCSÁNY ELLENÉBEN VÉDI UGYANEZEKET!
   Ettől függetlenül fenntartom véleményemet (még ha meg is haragszol), hogy GyF nem alkalmas miniszterelnöknek! … a magyarabszurdisztánban! … Jól bejáratott, nyugat-európai országban viszont IGEN! … hol is tartunk ezen kategóriától?!

 3. öregszeder szerint:

  Már régóta úgy érzem, hogy a gazdasági válság mellet vagy mögött egy sokkal mélyebb erkölcsi válság fogja működésképtelenné tenni az országot. Az írott törvények nagyon egyoldalra készülnek és folyton, a napi érdekeknek, helyzetnek megfelelően váloznak. Az íratlan szabályok devalválódnak, megsemmisülnek. Már senki nem akar betartani semmilyen szabályt, csak a zsákmányszerzés a lényeg. A hazudozás, az erőszakoskodás, a sunyiság, az elvtelen hízelgés, az árulás felértékelődik. Úgy látom, sajnos ez a primitív gondolkodás, a szabályok felrúgása és ezáltal a közösségi együttélés folyamatos ellehetetlenülése válik egyre meghatározóbbá. A züllöttség veszélyesebb, mint a gazdasági válság. Veszett állatokként fognak a “hadurak”-tól az egyszerű embereig marakodni.
  A minap néztem a “Civil a pályán” c. műsorban Havas előadását Gyurcsány szakdolgozatával kapcsolatban. Elképzelhetetlen volt számomra, hogy valaha is újságíró volt. A bizonyítatlan rágalmakat elfogadott tényként kezelte és erre alapozva ítélte el Gyurcsányt. Ugyanakkor Schmitt tettét felmentette, mondván “ugyan mindannyian vizsgáztattunk akkoriban élsportolókat. Tudjuk hogyan ment ez akkoriban.” Az fel sem merült benne, hogy ezzel elismerte tettestársi minőségét és azt, hogy így nincs erkölcsi alapja másokat megítélni. De ő mégis nagyképűen, tiszta lelkiismerettel megteszi, követendő példát mutatva ezzel másoknak. Ha az értelmiség így viselkedik, mit lehet várni a köznéptől?

 4. kekec szerint:

  szendam – ez az ország mindig csak úgy jutott előre, ha voltak, akik kilógtak a nagymagyar tespedésből, és egy kicsit előbbre rángatták. És az “alkalmatlan” jelző egyértelmű tartalmat – méghozzá egyáltalán nem pozitívat hordoz. Tehát nem azt a véleményedet tükrözi, hogy az ország alkalmatlan Gyurcsányhoz. Ezzel sajnos – legalább a szöveg felszínén UGYANAZT mondod, mint a jobboldal, ezért kértem, hogy vizsgáld felül. Pont az ilyen “összhangzat” képes arra, hogy a többségben azt a véleményt keltse, hogy ha jobbról-balról UGYANAZT mondják, akkor legalább az igaz!
  öregszeder
  csodálom a mazochizmusodat. Én már évek óta képtelen vagyok Havast nézni – túl gyenge hozzá a gyomrom.

 5. […] ShittPlagi-botrány ellentüzeként indított “holaszakdolgozatod-Gyurcsány!“- féle álborányt még az olyanok is beszopták, mint az én egyik kedvenc, naponta elolvasott blogoldalom, az […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s