Emberek! Ez nem játék!

Shitt Plagi eltávolítása után máris megkezdődött az össznép “Ki lesz az utód?” című játék. Játszadozni ugyan jó dolog, de ne erre figyeljünk! Főleg ne erre!

Nem hiszem, hogy különösebben kommentálnom kellene a Schmitt-lemondatás ürügyén rendezett országgyűlési kutyakomédiát. Plagi 15 perces magyarázkodása ugyan már alapból gyomorforgató volt, de épp erkölcsi érzékű ember igazából csak akkor volt kénytelen a Daedalonhoz nyúlni, amikor a Rapcsák András táskája hordozásától agy- és erkölcs-sérvet kapott Lázár Jankó a hátsó lábaira ágaskodva elmondta Schmittet laudáló beszédét. Az sem volt semmi, ahogy Bajuszkirály, amúgy a magsabb erkölcsiség jegyében rendre utasította az Ellenzék (mínusz Jobbik) képviselőit: “…engedelmükkel hozzátenném azt, ha már az elmúlt napokban a méltóságról és méltatlanságról hosszú vita kerekedett a sajtóban, hogy az önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek az Országgyűlésben!” … hoci egy újabb tabletta, nehogy lehányjam a képernyőt!

Fait vous jeaux!

A lemond(at)ás után rögtön elkezdődött az Elnöki Tippmix“-játék,  azaz annak kitalálása, hogy vajon ki is lesz szerencsétlen Plagi utóda. Ezt maga az Örökös MiniElnök indította el(!) azzal, hogy a tegnap délelőtti(!!!) frakcióülésen állítólag azt mondta (Figyelem! Valószínűleg célzott kiszivárogtatás!): a következő államelnök csakis olyan valaki lehet, aki tőle “jobbra áll“!

Tégla repült tehát a kacsaúsztatóba, így aztán több sem kellett: a sajtó és a Netnépének egy része azonnal nekilátott megtippelni, hogy vajon ki is lehet az az Orbántól “jobbra álló” személy? Meg is jelent egynehány lista a szóba jöhető emberkékről, melyek közül az egyik legrészletesebb a budapesti NépszavaUtódábécé“-je.

Ámde e játszadozásba a legszimpatikusabban a “Varánusz“-on karcos humorral publikáló kollégám, Fabius szállt be azzal, hogy szokása szerint nyereményjátékot hírdetett meg “Ki nevet a végén?” címmel, melyben április 16-ig a bárki megtippelheti: ki lesz az a magyar szürke, akit OVi a Sándor-palotába ültet bő egy hónappal később?

Ha már játszunk, tegyük ésszel!

Nos, aki részt akar venni Fabius kolléga játékában és meg szeretné nyerni a fődíjként felajánlott, egyébként rettenetesen csúnya gumivaránuszt (utóbbi miatt én inkább kihagynám a lehetőséget!), azoknak a következő technikai tanácsokkal tudnék szolgálni:

Űljön le az íróasztalához és tegyen ki maga elé három papírt: egy zsebnoteszből kitépettet, egy írólapot és egy normál géppapírt, majd alapos megfontolás után, senkit ki nem felejtve, írja fel a neveket a következő módon:

 1. A noteszlapra (bőven elegendő lesz!) azokat jegyezze fel, akik a Fideszhez köthetőek és szerinte alkalmasak is az államelnöki funkció betöltésére!
 2. Az A/5-ös méretű írólapra azok neveit írja, akik ugyan a Fideszhez köthetőek, de alkalmatlanok!
 3. Az A/4-es géppapírra (lehet, hogy kevés lesz!) pedig azon jobbereket, akiknek kinevezése, államelnöki megválasztása maga lenne a tökéletes nonszensz de úgy, hogy a nonszensz mértéknek fokozódása látszódjon a listán (felül a “kicsit”, legalul a “nagyon”!)!
 4. Tépje össze az összes listát és kezdjen gondolkodni azon, hogy a harmadikról – mint legelképzelhetetlenebbet – kit is felejtett ki!
 5. Ezt a nevet küldje be Fabiusnak! Garantálom, hogy övé lesz a gumivaránusz!

(Én a magam részéről Tőkés Lászlóra szavaznék. Nem csak azért, mert 1989. utáni/?/ zsarolható pályafutása /puncizás – lásd: válása!; jólfizetett szinekúrákba való sikeres benyomulása – előbb a román később az EU parlamenti tagsága!/; nem csak a pénzért és stallumért cserébe tanúsított feltétlen orbánhívősége /párhuzam Plagival!/okán, hanem azért is, mert szerintem a Puncipüspök a leginkább nonszensz. Ergo: Ő a legvalószínűbb! Már persze csakis akkor, ha nem a Mi Boldogságunk akarja a feneke alá tolatni az államelnöki széket.)

Ez már nem játék!

Természetesen Fabius ezt az egészet csak viccnek szánta, ámde a játékot ténylegesen elindító (lásd fentebb!) Orbán azonban koránt sem! A homályos belengetés (“tőlem jobbra álló“) csupán egy szokásos kommunikációs trükk, mely azt a célt szolgálja, hogy a közvélemény EZZEL foglalkozzon és ne pedig azokkal a további demokráciaromboló (pl: új Házszabály sőt!, és “Házőrség“!), a kispénzűeket ismételten kirabló (rokkantnyugdíjak megtagadása, szociális támogatások “Erzsébet-utalvány“-ban történő kifizetése – újabb pénzek a CBA-nak!), a maradék manyup-vagyont lenyúló, a vállalkozásokat lehetetlen helyzetbe hozó (továbbra sincs pénz a netto bércsökkenések kormányzati kompenzálására! – nem is lesz!), a minőségi oktatást tönkre tevő (“numerus clausus” és csimbókos tandíjak a felsőoktatásban, ostoba erkölcstan az alsóbb iskolákban!), a megélhetés minimumát is elvevő (pl.: közmunkások ki nem fizetése), kizárólag munkanélküliséget fokozó (Kelet-Magyarországon február óta 20% feletti az állástalanok aránya, s másutt sem sokkal jobb a helyzet!), az elmebeteg és narcisztikusan voluntarista matolcsyzmus államcsődfelé menetelését eredményező intézkedéseivel!

*****

Játszunk tehát nyugodtan, mert játszani jó. De közben baromira figyeljünk oda arra, amiről a Játékmester el akarja terelni a figyelmünket (pl.: ezzel a húzással 2017-ig a Fideszé az államelnöki poszt!!!)! Találgathatjuk mi nyugodtan napestig a PótPlagi nevét úgy két héten át, aztán szörnyülködhetünk még a megnevezetten is (mert lesz okunk rá, arról biztosíthatok mindenkit!), de talán nem köllene hagynunk, hogy eközben I. Viktor Mihály Főkormányzó Úr a simicskanyergesek útján ellopja fejünk fölül a tetőt, a fenekünk alól a széket, gyerekeink szája elől pedig az utolsó, száraz kenyérhéjat is!

… és ezt …

szendamondja!


3 hozzászólás on “Emberek! Ez nem játék!”

 1. farcsika67 szerint:

  igen a cba lánc a hatalom kedvence lett, sokan nem látják, ez megint a kiváltságosak biznisze. hol van az esélyegyenlőség a gazdaságban: ugyan már! ezek saját képükre formálják a világot. haverok, buli, fanta. és akkor jön ez a teljesítményhiányos, de önbizalommal bőségesen ellátott Kövér nevű tahó, és felteszi a kérdést: ‘mé nem adtok lóvét? mi vagyunk mi, herry potyerek?’ mert ők tényleg úgy gondolják, ez nekik alanyi jogon jár, akár bunkók, akár nem. és fellegi csak megy, bandukol szerencsétlen, már megérkezése előtt szénné van égetve, de ő csak megy és reméli némi jó hírt is fel tud mutatni. szegényes lesz az eredmény, elmondom. csak azét fogadják, mert ők, a fidesszel szemben nem kőbunkók, de lóvét nem adnak, annyira meg azért nem hülyék. a többivel is egyetértek. nincs mit hozzáfűzni. ok.üdv

 2. Observer szerint:

  Szendam, az hogy van, hogy Te mindig fején találod a szöget????? De nem vagy egyedül ezzel, szerénységem kb. hasonlóan látja a dolgokat… Nagy szellemek találkozása, véletlen, vagy tényleg olyan szar a honi helyzet, hogy aki csak egy ici-picit is gondolkodásra használja a nyakán ülő gömböcske tartalmát, előbb-utóbb ugyanarra a következtetésekre jut?

 3. kekec szerint:

  Szendam!
  Ha a helyi egybites agyúak figyelmét el is lehet terelni, az Unió attól még észnél van, és majd figyelmezteti őket.
  Az én tippem egyébként (már csak takarékossági okokból is) Schmittné Makray Katalin.
  Egyet fizet: kettőt kap! Orbán szerintem az utolsó pillanatig kivár a választás előtt, hogy a helyére lépjen, most még csak 1 évet nyerne rajta!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s