“www.eltozsdeznenk.fideszkormany.hu”

Miközben a sajtó és a közvélemény N(em)Dr. Shitt Plagit ócsárolta (joggal), a NER-kormány suttyomban lopni indult!

A napokban kiadott, 276(!) oldalas kormányzati dicsekvés-gyűjtemény, a “Nagy Reformkönyv” szerint “Magyarország 2011 végére lezárta a 2010 májusában elindított megújulás korszakát, amelynek eredményeképpen Európában szinte egyedülálló módon sikerült csökkenteni államadósságunkat, stabilizálni költségvetésünket.” A Könyv, nagyrészt a tavaly decemberben közzé tett Matolcsy-írományt, a “Magyar Növekedési Terv“-et (ennek elképesztő ostobaságairól részletek és linkek itt!) idézve kijelenti, hogy az ország fokozatosan át fog térni az “alacsony hozzáadott értékű munkáról a nagy hozzáadott értékűre“, gazdaságát “csomóponti“-vá alakítja át, s így a válság elmúltával hazánk “Európa legversenyképesebb gazdasági környezetet biztosító országa” lesz. Természetesen ehhez be kell indítani a növekedést, melynek biztos alapja a kormányzat matolcsysta gazdaságpolitikája.

Ezzel szemben a Pénzügykutató Rt. szerint (részletekért katt ide!) 2011. a “költségvetési szemfényvesztés, a fiskális lazítás“, s ezzel együtt az unorthodox gazdaságpolitika bukásának éve volt. Az 500 milliárdra rúgó adókiengedés (egykulcsos szja.) nem élénkítette a gazdaságot, nem erdményezett növekedést. Bár a költségvetési egyenleg a rendszerváltás óta először pozitívumot mutatott, ezt csak a GDP 4,1 százalékára rúgó egyszeri bevételek, azaz a válságadók és a manyup-pénzek bekebelezése biztosította.

Gondolom mindenki emlékszik még rá, miféle ótvaros hazugságokkal (a Manyupok “eltőzsdézték” a megtakarításokat!) és aljas zsarolásokkal (aki marad, az nem kap állami nyugdíjat!) vettek rá mintegy 3 millió honpolgárt arra, hogy felhalmozott nyugdíjmegtakarítását “önként” adja át az államnak “nemzetgazdasági hasznosítás” céljából. Nos ezzel kapcsolatosan a budapesti Népszava (a hvg.hu-ra hivatkozva) egy tanulságos elszámolást tett közzé:

 1. A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap főleg – államkötvényekben és részvényekben – összesen összesen 2946 milliárd forint értékű eszközt vett át a pénztáraktól tavaly június elején.
 2. Ebből 1387 milliárd forintnyi állampapírt egyszerűen bezúztak, így (azaz nem visszafizetéssel!) “csökkentvén” az államadósságot.
 3. A megmaradt összegből júliusban visszautaltak 216 milliárd forint reálhozamot a pénztáraknak, amit azok kifizettek a kilépő tagoknak.
 4. Az Alap így tavaly júliustól összesen 1342 milliárd forintnyi, főként részvényekből és befektetési jegyekből álló portfolióval kezdett működni.
 5. Az Alap ebből a keretből 2011. december 31.-ig összesen 459 milliárdot fizetett be az államkasszába, azaz a teljes (2946 milliárdos) vagyontömeg az esztendő végére 883 milliárdra olvadt.
 6. Ehhez képest az Államadósság Kezelő Központ honlapján közöltek szerint a megmaradt portfolió értéke mindössze 684 milliárd!

A hvg.hu szerint a hiányzó 199 milliárd forint feltehetően árfolyamveszteségként füstölt ki Állam Bácsi kéményén keresztül azaz: éves szinten számolva mínusz 10 százalékos “hozammal” tőzsdézgetett az Orbán kormány a “megmentett” manyup-vagyonnal! Mindebből pedig nem csak az látszik, hogy a kabinet folyó kiadások, illetve a költségvetésén rendszeresen keletkező lyukak toldozása-foldozására költötte el a kizsarolt vagyont, hanem az is, hogy ki is volt e megtakarítások “jó gazdá”-ja: a 199 milliárdos mínusz 9 hónap alatt “összespóroló” állam, avagy a 216 milliárdos pozitívumot “eltőzsdéző” pénztárak?! 

Márpedig ezek a lékek/lyukak rendszeresen jelentkeznek a “Gyorsnaszád” fenéklemezei tájékán. A Népszava minapi cikke szerint az éveleji adóemelések, a forint gyengülése és az egekbe szálló üzemanyagárak miatt 0,6 százalékkal lett magasabb az infláció a kormány terveihez képest, így újabb 100-130 milliárdnyi megtakarításra (megszorításra) lesz szükség ahhoz, hogy tartani tudják a Brüsszelnek beígért 3 százalék alatti hiánycélt. Egy másik Népszava-cikk szerint a kormány dolgát tovább nehezíti, hogy intézkedései folytán elszállt a befektetői bizalom, a beruházások gyakorlatilag leálltak, csökken a foglalkoztatottság, s ezáltal a gazdaság recesszióba sűlyed, ám Orbánék ennek ellenére ragaszkodnak az Új Artisztokráciát (azaz önmagukat) maximális preferáló egykulcsos szja.-rendszerhez. Márpedig az Európai Uniónak április közepén küldendő konvergencia-jelentés (a tavalyihoz hasonló módon) várhatóan ismét légből kapott statisztikai adatokon alapuló célokat fog tartalmazni, amelyek szakértők szerint csak akkor valósulhatnak meg, ha visszaállítják a progresszív adózást, avagy ha sikerül államosítani a még megmaradt manyup-vagyont is.

A tavalyi hazudozás/zsarolás ellenére 102 ezren maradtak a magán-nyugdíjpénztárak tagjai. Az ő vagyonuk jelenleg 224 milliárd forintra taksálható. Ennek megszerzésére a kabinet ismét megnyitotta az állami rendszerbe való átlépés lehetőségét pedig a Fülkeforradalmi Jogász-Paraszt Kormány “nyugdíjvédelmis” Szőkenője tavaly kijelentette, hogy nem lesz több alkalom, “az ajtók záródnak!“. No ennek a “nem-lesz-több“-nek a határideje járt le éppen tegnap, egyelőre ismeretlen végeredménnyel.

Amíg tehát a sajtó és a jónép éppen Shitt Plagit ekézte (teljes joggal) a kormány – csak azért, hogy az általa támogatott “elit” továbbra is kivonhassa magát a közteherviselés 1848-as eszméje alól – suttyomban újra lopni indult!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

One Comment on ““www.eltozsdeznenk.fideszkormany.hu””

 1. szgabi szerint:

  “Egy, csak egy legény van talpon a vidéken…”?
  Kedves szendam, benned bíztam, nem csalódtam!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s