No comment 9. … némi kiegészítéssel!

Az alábbi jegyzetet a budapesti Népszava online kiadásában olvastam ma (2012. márc. 23.). Sajnálom, hogy nem én vagyok a szerzője, de éltem némi kiegészítéssel is!

Nemzeti zseblexikon

Álamfő: lásd államfő
Államfő: 1. történelmi tendencia, melynek lényege a folyamatos színvonalsüllyedés Göncztől Schmittig 2. olyan személy, akivel kapcsolatban a magyarok kötelességüknek érezték, hogy népszerűnek tartsák. Már nem érzik kötelességüknek.

Alkotmánybíróság: baloldali kormányzás esetén a demokrácia védelmében, jobboldali kormányzás esetén a demokrácia lebontásában szerepet játszó testület.

Baloldal: Nyugat- és Észak-Európában a munkavállalók és a szegények érdekeit védelmező, a világ átalakíthatóságát valló irányzat. Nálunk: olyan jobboldali mozgalom, amelyik nyitott Európára és a világra

Dávid: mitológiai alak, szembeszállt Góliáttal. Büntetésből mindenhonnan kiszorult, erkölcsileg megtapostatott.

Gyurcsány: 1. politikai őstehetség, aki Őszödön öngyilkosságot követett el. Reinkarnációja az erre érzékeny személyeknél álmatlanságot, fejfájást, szorongást, rossz közérzetet okoz.
2. palack, melyben 70 000 gramm szellem található. Felnyitni, felszúrni, ütögetni, tűzbe dobni még kiürült állapotban sem szabad.

Főpapság: jobboldali és szélsőjobboldali pártok kampánystábja. Két választás között vallási tevékenységgel is foglalkozik, pl. imát mond vagy misét rendez szegényellenes politikusok mellett ill. számára.

Jobboldal: politikai irányzat Nyugat- és Észak-Európában, melyet a konzervatív értékek iránti tisztelet jellemez. Nálunk: olyan politikai erő, melyet a baloldaltól ötméteres vasbetonfal, a szélsőjobbtól félig áteresztő hártyapapír választ el. Céljai egybeesnek a Vezér mindenkori (gyakran változó) céljaival. Eszméinek sarokpontjai a nacionalizmus és az egykulcsos adó.

Magyar: kivételesen tehetséges, szorgalmas és pesszimista nép, melyet a demokráciával szembeni szkepszis és a diktatúrával szembeni (nem genetikai) alkalmazkodás jellemez. Eredete és fennmaradása az evolúció-elméletek nagy tudományos rejtélye.

Magyar antiszemita: olyan személy, aki magyar, antiszemita, és nem tartja magát antiszemitának.

Magyar nacionalista: olyan ember, aki magyarnak gondol olyan személyeket, akik nem tartják saját magukat magyarnak, és nem tart magyarnak olyan személyeket, akik magyarnak vélik önmagukat.

Nemzeti identitás: olyan érzékelés, amely nem biológiai, hanem történelmi-kulturális alapon fejlődött ki, ezért betegségre hajlamos. Egyesek szerint mások nemzeti identitása olyan gyenge, hogy szinte nincs is. Mások szerint egyeseké olyan torz, hogy jobb lenne, ha nem is lenne.

Négyes metró: mitológiai szimbólum, a lassúság, soha el nem készülés, halogatás, elmaradás jelképe. Lásd még: Luca széke, Penelopé fonala, Sziszüphosz köve, szocializmus

Nemzet: olyan személyek csoportja, akik nem-nacionalista vagy antinacionalista irányítás alatt szolidaritásra és kulturális integrációra, nacionalista vezetés alatt (forró vagy hideg) háborúra hajlamosak.

Trianon: történelmi igazságtalanság, mely erre illetékes személyeknek korlátlan felhatalmazást biztosít ostobaságok, tévedések és más igazságtalanságok elkövetésére.

Tőkés: 1. tehetséges ember, aki minden körülmények között biztosítani tudja saját életszínvonalának emelkedését, s ezért társadalmi elismerést vár és kap. 2. Erdélyi tájszó. Kb. ármány, cselszövés, intrika, megosztás.

Vezér: olyan személy, aki mintegy önmagában megtestesíti a nemzetet. Mivel azonban a nemzet nem képes a vezér legjobb tulajdonságainak elsajátítására, és a vezér sem a nemzet legnemesebb erényeinek átvételére, ezért a vezér és nemzete egymás legrosszabb tulajdonságait veszik át.

Ujlaky István történelemtanár /
 
 
Kiegészítések szendamtól:

Fülkeforradalom : illetve a zemberek “együttes akaratnyílvánítása” az, ha a mintegy 8 millió választásra jogosult magyar hon”polgár” cca. 32%-a, azaz kb. 2,7 milliónyi birka, mélyen benyelve a teljesen stupid és mindent rontó pártpropagandát, a megszerezhető országgyűlési mandátumok jó 2/3-át juttatja az Orbán & Tsai. Kft.-nek.

Teljesen európai: az a médiatörvény, mely a magyar (írott és elektronikus) sajtó élet-halál urává tesz egy olyan, önálló rendeletalkotásra is felhatalmazott testületet, melynek valamennyi, kilenc! esztendőre kinevezett tagja szorosan és indokoltan köthető az őket stallumra állító párthoz.

Nincs semmi gond: azzal, hogy egy olyan pártpolitikust “választanak meg” alkotmánybírává (Stumpf és Balsay), aki a poszt elnyeréséhez törvényben rögzített minimális elvárásoknak sem felel meg.

Aljas baloldali propaganda
illetve “az Országot lejáratni szándékozók aknamunkája” az, ha kül- és belföldön egyaránt egyesek kiderítik, hogy a honi médiatörvény hivatalos, tehát kormányzati “fordítása” úgy hamisítvány, ahogy van.

Európa legmodernebb Alaptörvénye: az a Húsvéti Tákolmány, melynek preambulumában (“Nemzeti Hitvallás”) olyan obskúrus történelemhamisítások lettek leírva, amire példa nincs; amely olyan alapvető dolgokat nem biztosít, mint a magántulajdonhoz, illetve az afölötti rendelkezés szabadságának jogát; az önkormányzatiság alapelvét; az állam és egyház szétválasztását; a szabad vallásgyakorlást; az Állam kötelezettségeit polgárai iránt (stb.).

A nyugdíjpénztárak megvédése:
az, hogy az Állam zsarolással megszerezi magának majd’ 3 milliónyi polgár, megközelítőleg 3000 Mlrd. forintos nyugdíjmegtakarítását, s ezáltal de facto felszámolja a “megvédendő” nyugdíjpénztárak jelentős részét, majd olyan törvényeket hoz, hogy a még ezek után is állva maradtak rövid időn belül becsődöljenek.

Nyugdíjvédelmi intézkedés:
az, hogya 2011.  jan. 1.-től a befizetett nyugdíjjárulékoknak semmi közük a majdan megállapítandó/kiszámolandó nyugdíj numerikus összegéhez, s mind ezt, mind a nyugdíjkorhatárt az Állam egy, a maga által szabadon, tehát önkényesen értelmezhető statisztikai kimutatások alapján (pl. várható életkor) akár havonta változtathassa.

Devizaadósok megvédése:
az, hogy a Kormány és annak “politikusai” az elmúlt 22 hónapban minimum 4 alkalommal olyan nyilatkozatokat ( 2010: Kósa-Szíjjártó, 2011: Lázár-Orbán /rögzített áras egyösszegű végtörlesztés/, etc.) tettek közzé, melyekkel begyújtott rakétamotort szereltek a CHF- és az EUR-árfolyamok alá, tetézve az egyébként is mennyekbe szálló CHF-árfolyam miatti bajt!
(Persze ezér’ is a szocik/Gyurcsány/bankok a hibásak! Ők voltak azok, akik pl. marcona, de azonosítószámot nem viselő rendvédelmiesekkel lekísértették Kósát és Rogánt a Parlament pincéjébe, s ott addig kínozták/éheztették/verték őket, amíg fel nem vették a fejenkénti cca. 60 millió forintos CHF-hitelüket! A szintén és főleg CHF-ben 2006. ősze óta, nem mellesleg az orbáni bíztatásra, csimbókosan eladósodott, elsöprő többségükben szintén Fidesz-irányítású önkormányzatok esetében ugye hasonló a helyzet!)

Egységes és igazságos:
az az szja-tv., amely egy minimálbér-környékén alkalmazott munkavállalónak átlag 7 ezer forinttal csökkentette a havi jövedelmét, de úgy félmillióval növelte a Mi Boldogságunk miniszterelnöki és pártelnöki netto javadalmazását, s általában mindenkiét, kiknek a brutto havi átlagkeresete minimum 300 ezer Ft. volt.

Unorthodox és forradalmi:
az a gazdaságpolitika (matolcsyzmus), amely a fentebb említett szja-tv.-nyel, illetve a teljesen szükségtelen, de a politikai PR-ban “nemzeti tulajdonba való visszavétel”-ként emlegetett állami MOL-részvényvásárlással összesen cca. 1010 Mlrd. forintnyi lyukat ütött a Magyar Köztársaság egyébként is sűlyedő költségvetési hajóján (ehhez hozzászámolandó még az a közel 200 Mlrd. Ft. részvényárfolyam-veszteség, amely a “felvásárlás”, illetve az “okos nyilatkozatok” óta öngyilkosságba menekült Budapesti Értéktőzsdén bekövetkezett!)

Nem adóemelés és nem megszorítás:
az, hogy 25-ről 27%-ra emelték az Általános Forgalmi ADÓt, emelték a munkavállalók által fizetendő járulékokat (népszerűségi intézkedés következtében pedig járulékfüggetlenné tesszük a nyugdíjkifizetéseket) csökkentették az oktatásra, a kultúrára és az egészségügyre fordítandó költségvetési pénzeket, s általában a jóléti kiadásokat.

Munka-alapú Társadalom: az, amelyik segélyért (amely ugye elvileg rászorultság alapján jár!) cserébe kényszermunka-táborokba tereli az állás nélkül maradtakat (munkavégzésért cserébe pedig ugye munkabér és nem segély jár!) Tavaly és az idei január 1.-től csökkenti a munkavállalók bérét. Emeli a munkaadás és a munkavállalás járulék-költségeit, illetve súlyosan jogfosztja az alkalmazottakat.

Államadósság elleni harc:
az, hogy hogy GDP-arányosan 78%-os tartozásnál vesszik át a kasszát, azt 81%-ig fokozzák, majd a kizsarolt manyup-pénzek egy része felhasználásával (egészen pontosan a manyupok által az Államnak kölcsönt adott pénzekről tanúskodó államkötvények sima bezúzásával) ezt 77%-ra “csökkentik, aztán ezt a szabadpiaci kölcsönök felvételével 83%-ra emelik, majd egy (dugába dőltterveze szerintit újabb lépéssel) az MNB valutatartalékának kifosztásával újabb pár százalékos “eredményt” mutassanak fel.

Gazdasági szabadságharc:
az, hogy az Országot a piaci ár alatt (4,5%) hitelező IMF-et a Szeretett Vezető és annak Jobbkeze “kipaterolja”, s e forrás helyett a szabadpiacról hitelezteti a matolcsyzmus következtében egy-másfél havonta újabb és újabb lékeket kapó állami költségvetést összesen 11%-os (6% alapkamat+ 500 bázispontos CDS-felár) kamatra kibocsátott kötvényekkel.

A bankokkal szemben az ’emberek’ pártján álló és főleg ‘FELELŐS’ kormányzás:
az, hogy egy olyan rögzített árfolyamos devizahitel-végtörlesztési törvényt hoznak, amely ugyan tudván-tudva ütközik minden létező bel- és külföldi (EU-s) jogszabállyal, leamortizál egy rakás kereskedelmi bankot (melyek így nem tudják majd hitelezni a döglődő és NULLÁS növekedésű gazdaságot), néhány esztendőn belül pedig csimbókos bírságot és kártérítést fog akasztanai valamennyi magyar hon”polgár” nyakába, s mindezt csakis azért, hogy egy szűk, jószerint névszerint felsorolható “rétegen” “segítsen”!

Folytassam még? Már így is túl hosszú lettem!

ELEGEM VAN EBBŐL A BANDÁBÓL! LÁZADNI! TÜNTETNI! ELZAVARNI!

… és ezt…


…szendamondja!

 
 

 

Reklámok

3 hozzászólás on “No comment 9. … némi kiegészítéssel!”

 1. farcsika67 szerint:

  csak nyugi, hidegvizes bori a homlokra, közben egy kis megasztár, majd átkapcs az echoteve bayer zsoltikájára és kapitalizmus végnapjait vízionáló közgáz zsenikre, és ha még mindig zavar a fidesz, csak egy ugrás a barátok közt-re. állítólag 6000 rész kell ahhoz, hogy az ember függő legyen, ott megszűnik a külvilág, magdi anyus intrikája( már rég csak szellemként van jelen) és géza munkabírása( sosem dolgozik, de mindig van pénze) elég ahhoz hogy képernyő előtt tartsa az embert a folytatáshoz..
  …szóval nem kell mindig a fityeszre gondolni, főleg nem szex közben, mert mellékhatásként impotenciát okoz. a fidesz hamarabb elmúlik, bár az utóbbi kellemetlenebb.

 2. kekec szerint:

  szendam egy módosító javaslat – azt sem a Te kiegészítéseidhez:
  Alkotmánybíróság, amint baloldali kormányok alatt védi a demokráciát?
  Hát a cociális népszavazás engedélyezése mi a frász volt? “kiflicsücskös védelem”?
  Pedig nem is szőkékből állt!
  Egyébként tetszik!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s