Bartus László! BOCSÁNAT!

Négy botlikja van a lónak, mégis meglábal!” Lebőgtem a nálamnál egyébként is  sokkal jobb Bartus Lászlóval szemben!

Tavaly október 18.-án az USA budapesti nagykövete, Eleni Tsakopoulos Kounalakis, hosszas “egyeztetés” után végre találkozhatott Magyarország “I. Orbán Viktor Mihály” néven (egyelőre még) koronázatlan királyával. Az “Uralkodó” ezt a “randit” már 2011. augusztusa óta minden létező és falmelléki indokkal halogatta, mert kifejezetten nem kívánta átvenni azt a hivatalos, ámde szóbeli tiltakozást (“Démarche“), melyet Kounalakis nagykövet – kenyéradó gazdája, a Mrs. Clinton vezetette State Department, Barack Obama Elnök Úr utasítására – neki átadni volt köteles.

Az üggyel kapcsolatosan Bartus László, az Amerikai Népszava tulajdonos/főszerkesztője egy meglehetősen indulatos “szerkesztőségi álláspont“-ban azon véleményének adott hangot, miszerint az USA diplomáciája gyakorlatilag menlevelet/felhatalmazást adott Orbánnak a fasiszta/klerikális diktatúrájának felépítéséhez.

Ezt én akkor félre értve írtam egy posztot (majd még egyet),melyben szembesítettem Bartust a véleményével, illetve a “démarche” tényével és annak a The Washington Post-ban, Al Kamen tollából megjelent tartalmával (a linkelt posztjaimon keresztül ezek elérhetőek!), majd kifejtettem azon álláspontomat, miszerint Bartus Lászlónak azért sincs igaza, mert az USA már nem csak a hónapokon keresztül átadásra várakozó “démarche”-ban, hanem már Mrs. Clinton 2011. nyári, a “Tom Lantos Intézet“” megnyitása alkalmával elmondott nyílvános beszédében is hangot adott az orbanista “unorthodox” demokrácia-elmélettel és gyakorlattal kapcsolatos alaposan “áperté” kritikus véleményének! Mindezeken túl Bartus László Urat az Amerikai Népszava egyes cikkeihez fűzött kommentjeimen keresztül is rendszeresen piszkálgattam ezen ügy miatt!

Holott Ő (Bartus)- most már bizonyítva látom! – nem a “State Department“-et, illetve Mrs. Clintont, avagy az USA Kormányzatát bírálta, hanem csakis és kizárólag az Egyesült Államok budapesti nagykövetét, azaz Eleni Tsakopoulos Kounalakist, aki – Bartus szerint és immáron bizonyítottan is! – “kissé” többre nézte Orbán érdekeit, mint a maga országának általa képviselendő (ezért fizetik őt!) véleményét!

Posztot írni hivtkozások (linkek) nélkül nem szoktam. Ezt minden eddigi Olvasóm (hál’ Istennek sokan vannak, s terjeszthetem az Antiorbán-vírust!) tudhatja. Azonban a Bartus Lászlótól való bocsánatkérésemnek alapjául szolgáló hírnek nem találtam meg a a net.-elérhetőségét, így az alábbiakban csupán az MTI által kiadott és a nyomtatásban megjelent “NÉPSZAVA” mai (2012. március 21., 2. oldal – lap alja!) kiadását tudom szó szerint idézni:

“Úgy halljuk, hogy a nagykövetség azóta teljesen felgyógyult” – írta a Washington Postban megjelent írásában Al Kamen. A szerző ezzel arra utal, hogy a budapesti amerikai nagykövetség szóvivője “barátinak és produktívnak” nevezte Orbán Viktor miniszterelnök és Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet tavaly októberi megbeszélését, amelyen a diplomata kifejezte kormányának hivatalos tiltakozását. Kamen szerint a nagykövetség “klientitiszben” szenvedett: “ez egy elterjedt betegség, amelynek során a diplomaták hajlamosak együtt érezni a fogadó külföldi kormánnyal. Szélsőséges esetben a diplomaták még azt is kezdik elhinni, hogy az országok vezetői igzat mondnak.” (kiemelés: szendam!)

Tehát ÉN ÉS MOST, ÍGY NYÍLVÁNOSAN BOCSÁNATOT KÉREK BARTUS LÁSZLÓ (AMERIKAI NÉPSZAVA) FŐSZERKESZTŐ ÚRTÓL!

A túlzottan indulatos, hírek helyett véleményeket közlő írásaival szemben azonban továbbra is kritikus leszek!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

6 hozzászólás on “Bartus László! BOCSÁNAT!”

 1. öregszeder szerint:

  Én már nagyon kiszerettem Mr Bartusból. Nem a cikkeiben megjelenő (bár néha az sem fékezett habzású), hanem a vele egyet nem értőkkel szemben megnyilvánuló indulatai miatt. Amit művelt a hozzászólókkal Gyurcsány miskolci kirándulása után, az az én szememben megbocsájthatatlanul agresszív, alapvető beállítottságáról árulkodó magatartás volt. Ezt a mentalitást próbálja eltakarni, de megváltoztatni nem, mert az a meggyőződése, hogy neki (majdnem) mindig igaza van. Megjegyzem, amikor Gyurcsány a blogjában a korona és az oltár szövetségéről írt, a Mester hatalmas ovációval dícsérte, hogy milyen okos ez a (korábban sokat szidott)Gyurcsány, mert olvassa Bartust és rájött, hogy annak milyen igaza van. Mást korábban csak simán gyurcsányfanként aposztrofált ettől kevesebbért is és kitiltott mindenkit a hozzászólásokból. Zokogott, hogy a gyurcsányfanok tönkre akarják tenni az ő áldott, független, objektív újságját. Itt is az jött le, ha valaki, vagy éppen Gyurcsány egyetért vele, akkor képes a korábbi negatív véleményét pozitívra változtani az illetőről. Csak az a kérdés, hogy mi van akkor, ha bebizonyosodik, hogy nem neki van igaza? Ő bocsánatot kérne tőled, egyáltalán elismerné? Ettől függetlenül az írásod tetszik. Már korábban is sokaknak feltűnt és megmagyarázhatatlan volt a nagykövetasszony különös vonzódása a kis magyar mitugrászhoz.

  • farcsika67 szerint:

   valóban kritizálta ferkónkat, de egy későbbi cikkében piedesztálra emelte, történetesen akkor, amikor ferkó rájött és kimondta nemrégen, hogy viktorkánk klerikálfasiszta rendszert üzemeltet és a vatikán programját hajtja végre.
   bartust imádom a szókimondásáért, mert ő- velünk és legtöbb beszari , ellenzéki- és kormánypárti seggnyalóval szemben- kőkeményen belevágja az igazságot az ember pofájába. azt amit mindenki tudni vél, de hallgat, kussol ilyen-olyan félelemből. mert a magyar elme már csak ilyen. gyáva, meghunyászkodó, aljas talpnyaló a segglyukból meríti az energiáját sok esetben. neki nincsenek félelmei, hiszen nem függ a pártunk és kormányunk kegyétől, leszarja orbán és szijjártó trubadúr kommunikációs pökhendiségét, megmondja és ezt jól is teszi. ez a hangneme egy igazi szamizdatnak, így lehet csak orbán királyságáról lerántani a leplet. lehet udvariaskodni, de ki a f.. kíváncsi arra. üdv

   de szendét is szeretjük, nem igaz?

 2. Geyza szerint:

  Gyanús.
  Nagggyon gyanús…
  Ha egy nagyhatalom nagykövete hatalmas bárgyú birkaszemekkel csügg egy apró ország teljhatalmúján.

 3. kekec szerint:

  Geyza – mi ezen a gyanús? Tudomásul kell venni, hogy a kinevezéséig Magyarország elég szilárd tagjának látszott a NATO-nak és az Uniónak is, ezért ide “jutalomüdülésre” nem karrier-diplomatát küldtek. A hölgy korábban csak a választási adományok gyűjtésében jeleskedett, tehát nem lehetett tőle elvárni minimális külügyi ismereteket sem, és ha marad minden a régiben, szépen lehúzhatta volna a kiküldetést nagyobb botrányok nélkül..Ahogy viszont egyre meredekebb lépéseket tett Orbán, valószínűleg kapott némi továbbképzést és eligazítást.
  Vagy pedig egy szakember beosztottat.
  és éppen ezért szendam, nem tévedtél: AKKOR nagyon is helyén való volt a posztod. Nem a te álláspontod változott – hanem a hölgy hozzáállása!

 4. Bartus László szerint:

  Kedves öregszeder,
  nem akarom megbántani, de belém sem kellett volna szeretni. Én nem tartok ilyesmire igényt. Sokkal inkább arra, hogy valaki valóban függetlenül tudjon gondolkodni, és felismerje, hogy milyen értékrend alapján gondolkodik egy-egy szerző. És nem az, hogy egyetértenek vele vagy nem, mert akkor pontosan tudná, hogy mit kell írnia, hogy mindenkinek tetszen. Ha Ön nem az elvszerűséget látja abban, hogy hamis és hazug dolgokra azt mondja a szerző, hogy hamis és hazug, igaz és őszinte dolgokra pedig azt, hogy őszinte, ugyanannak az embernek az esetében is, az sajnálatos. És valóban féltettem a website-unkat, mert nekem elfogult bálványimádó Gyurcsány-imádók éppen olyan távol esnek az ízlésemtől, mint az elfogult Orbán-imádók, és ezzel nem a két politikus között tettem egyenlőségjelet. De nem kívánok fanatikusokat kiszolgálni, és azt sem szeretném elviselni, hogy egy politikus fanatikus hívei tartsanak nyomás és terror alatt egy website-ot. Nagyon méltatlannak tartom, hogy saját elfogultséga miatt olyan megalapozatlan és sértő megállapításokat tesz mind a személyemre, mind a motivációmra nézve. Nem kellett volna szeretnei sem, ahogyan gyűlölnie sem kell, annak alapján, hogy egy-egy konkrét kérdésben hogyan viszonyulok az Ön bálványához, legyen az bárki.
  Üdvözlettel, Bartus László

 5. […] tavaly, március 21.-én közzé tettem egy posztot “Bartus László! BOCSÁNAT!” címmel. Hogy ennek mi volt az apropója, azt bárki elolvashatja a linkelt írásomban. Aki […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s