Pit(i)bull-pincsi

Mióta Orbán hatalomra került, számos “nevet” kapott a Net népétől – próbáltam összeszámolni, de úgy kéttucat tájékán abba hagytam (a kedvencem: “Viki Mouse“). Nem restellkedett ebben a nyugati sajtó sem (pl.: “Puszta Putyin“), amelynek legújabb terméke a “Pitbull” (Foreign Policy).

Emlékszem rá, hogy amikor Magyarország még “éltanuló” volt, milyen jókat  jézusmáriáztunk azon, hogy az olyan emblematikus kelet-európai politikusok, mint mondjuk Meciar, Slota, Fico, avagy a világbajnok Kaczinsky(k) miféle újabb bullshit-okkal tudtak (néha hetente többször is) a nyugati és a magyar sajtó címlapjaira kerülni. Nem feledhetem, hogy hány és hány olyan eset volt, amikor magyar jobbos és balos egymás hátát lapogatva, a röhögéstől kicsordult könnyeit törölgetve állapította meg: “…mennyivel jobbak vagyunk mi ezeknél!“.

Mára sajnos kiderült, hogy semmivel – legalább is 2010 tavasza, azaz a Fülkeforradalom győzelme óta. Unser Vezér ugyanis a blődli-gyártásban, a terített asztal közepére szarásban is “viktor” (győztes) akar lenni, s elmebaja elhatalmasodásával párhuzamosan szaporodnak a (most már elsősorban csak) nyugati sajtókritikák.

Esztendők óta nem vagyunk képesek normálisan megünnepelni történelmünk nevezetesebb napjait: az egymásnak feszülő hatalmi vágyak az aktuálpolitika szintjére silányították le azon alkalmakat is, amikor inkább a múlt hőseire és tanulságaira kellene emlékeznünk. Így jártunk az elmúlt két “Március 15.“-ével is! Tavaly Orbán (mint az EU soros elnökségét ellátó Magyarország miniszterelnöke!) simán párhuzamot vont a Szovjetunió és az Európai Unió között. Ennek során persze döccenés nélkül siklott át azon, hogy az előbbinek egy elvesztett világháborút követő megszállás okán lettünk egyfajta gyarmat-szerűsége, míg a másiknak egy 2003-ban tartott népszavazás következtében a tagja! Erre természetesen sokan felhívták a figyelmet, de Orbán nem zavartatta magát, s ha már ő és a bíróságon “párt”-ként bejegyeztetett magánvállalkozása évek óta “konzervatív”-nak hazudja magát, nem röstellkedett tartani a maga által teremtett “hagyományt”  az idén sem.

A “lengyel hazafiakkal” megtámogatott kossuth-téri beszédében elébb kijelentette, hogy “Nem leszünk gyarmat!“, majd (egyéb idiotizmusok kifejtése mellett) azt, hogy “…jól ismerjük a kéretlen elvtársi segítség természetrajzát, és felismerjük akkor is, ha nem váll-lapos egyenruhába, hanem jól szabott öltönybe bújik.“.

Kizártnak tartom, hogy ezt a célzást bárki is félre érthette volna. Annyira egyértelmű volt, hogy a Kossuth téren összegyülekezett EU-ellenes, ultra-autarch turbónacionalisták (már akik értettek magyarul … meg akik nem), meg is tapsolták azt. Kivéve a nyugati sajtóorgánumokat, melyek már másnap újabb EU-ellenes beszéddel “vádolták meg” Orbánt (a megjelent cikkekről kitűnő összefoglaló olvasható az Amerikai Népszavában, és a 168 Óra online kiadásában!), illetve azzal, hogy az EU-tagságot ismételten azonosította a szovjet elnyomással. Ahogyan Jose Manuel Durao-Barroso is, aki személyes szóvivője útján kendőzetlen indulattal megüzente a Kossuth-téri Pódium Pukkancsának, hogy “…akik az Európai Uniót a Szovjetunióhoz hasonlítják, ezzel azt mutatják, hogy egyáltalán nem értik, mi a demokrácia. Nem értik mindazoknak a fontos hozzájárulását sem, akik a szabadságot és a demokráciát védték, azokért harcoltak..

Hát persze, hogy ezt az egészet csakis az “ellenséges nyugati sajtó”, meg Barroso értette félre! Ezt meg is mondta az egész világ egyik legtenyérbemászóbban és legpofátlanabbul hazudozó miniszterelnöki szóvivője! Szíjjártó Péter szerint ugyanis Orbán a március 15.-i beszédében még csak ki sem ejtette a száján úgy a Szovjetunió, mint az Európai Unió nevét! Nos, ez taxatíve tökéletesen fedi is a valóságot. Csakhogy …

Csakhogy itt már MINDENKINEK totál elege van az orbáni “kettős beszéd” szemétládáskodásaiból! Abból, hogy miközben teljesen nyílvánvalóan muszáj igénybe vennie az EU/IMF-kölcsönt, az ország érdekei elé a maga hatalmi (meg a közpénztolvaj, pártvállalkozó oligarchák financiális) preferenciáit helyzve Idehaza nyáladzva ugat és acsarkodik, mint egy pitbull, Külföldön pedig a nyájasan pitiző, farokcsóváló pincsit alakítja!

A Nemzeti Együttizélés Micsodája még tavaly ősszel hozott egy rendkívül “okos” törvényt, amely szerint az önkormányzatok évi 6-20 ezer forint közötti ebadót szedhetnek a kutyatulajdonosoktól kivéve, ha a kérdéses négylábú “magyar fajtá”-nak számít. Hogy az utóbbi kategóriába melyik kutya sorolható, arról elfelejtkeztek pontosan rendelkezni, de az IQ-Primitív kormányzat szerint azt “mindenki tudhassa”, melyik a “magyar” és melyik a “nem-magyar” fajta.

Hát, most lett egy keresztezés útján létrejött újabb: a “pit(i)bull-puncsi“!

Kéretik ezt is bevenni az adómentes kategóriába! Különösen azért, mert kitenyésztése már eddig is (meg ezután is) baromi sokba’ van nekünk!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

4 hozzászólás on “Pit(i)bull-pincsi”

 1. bonhomme szerint:

  Én is hozzájárultam már pár becenévvel.
  Legutóbb a Dilis Dakota és a
  Grazi Gumiszoba-szökevény
  titulust érdemelte ki tőlem a derék Parteigenosse.

  • szendam szerint:

   Kedves “bonhomme”!
   Ezek szerint nem csak Én és bloggertársaim, hanem TE is “nemzetellenes” vagy!
   Üdv a Klubban!
   Mint “nemzetárulót”, Téged is bármikor szívesen látlat/olvaslak a TOTÁLNEMZETELLENES szendamondja.wordpress.com -on!
   Tehát – ha van mit – írj NÁLAM is!
   Köszönöm (ezt is!)!
   szendam

   • bonhomme szerint:

    Köszi, igyekszem.
    Itt-ott kommentelek, ill. rendszeresen megosztalak a face-en.
    Jut eszembe: közeleg április 10-e, a Nagy Áprilisi Budiforradalom jószagú évfordulója.
    Rittyentesz valami glosszát a büdiforradalom alkalmából?
    bonhomme

  • szendam szerint:

   Bonhomme!
   Gondolod, hogy kihagynám!
   Van már egynehány ötletem, melyek általános hangulata a 👿 lesz.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s