Klerikál-internacionalizmus… vagy mijafene…

Hát ezt a március 15.-t is sikerült “megünnepelni”. A Milla “sok” volt, Orbánék pedig nevetségeségesek. Az egész pedig szomorú … bizonyos szempontból!

Amióta nem csak Orbánék meg az újnyilasok menetelgetnek Budapest utcáin, hanem végre a (civil) ellenzék is, nem múlhat el tüntetés “összehasonlító számháború” nélkül. Kövessük hát e hagyományt, s essünk rajta mielőbb túl!

Maroknyi litván …

A “független és közszolgálati” tájékoztatást szolgáló Magyar Távirati Iroda szerint a DK, az MSZP (esztergomi) és a Jobbik ünnepségén “néhány ezren“, a Milla tüntetésén “több tízezren“, az LMP-én pedig “mintegy nyolcvanan” vettek részt. Ezzel szemben a Kossuth térre, a “Békemenet 2.” beérkezése után “…az elsőként elhangzó ünnepi beszédek alatt már 250 ezren gyűltek össze“! Meg van tehát a nap győztese, hurrá!

Hogy ezek a számok hogyan jöttek ki az MTI-nek azt csak sejtem: a “szerdából” kivonták a 64-et, s ebből kiszámolták, hogy Viktor a Király. Ám akinek van egy kis szemmértéke és tud “emtéiül” annak máris meg vannak a részvételi adatok: DK és MSZP 3-5 ezer, Jobbik 1,5-2 ezer, LMP max. 100, Fidesz 80-85 ezer (lengyel “vendégmunkásokkal” együtt!), Milla 150-170 ezer fő! Persze ez csak az én becslésem, amit nem köll elfogadnia senkinek, de tartok tőle, hogy igencsak közelebb áll a valósághoz, mint a “hivatalos”.

S hogy ez a “hivatalos tömegbecslés” mennyire megbízható, annak legszebb példája a Tarlós főpolgármester által celebrált múzeumkerti “megemlékezés” résztvevőiről szóló. Az itt megtekinthető fotókon kb. 250 érdeklődő látható, elsöprő többségükben lengyel zászlókkal felszerelkezve (bár a bal alsó sarokban maroknyi litván “porlik mint a szikla…”). No ez a “tömeg” az MTI szerint mintegy 5000 főt számlált! Höhöhö …

“… dve bratanki”

Ám, ha már a “vendégmunkások“-nál tartunk: megmondaná nekem valaki, hogy a MI nemzeti ünnepünkön mégis mit keresett egy szervezett lengyel (és litván) csoport? Tudom, a “dve bratanki” történelmi hagyománya szerint időnként kisegítjük egymást háborúskodás esetén (néha meg nem). De hol van most háború? Itt csak egy Kis Pöcs és társadalmat/államkasszát notórikusan fosztogató társasága harcol a racionalitás és az alapvető polgári tisztesség szabályai (EU) ellen. Jó, tudom: ez a banda az ottani antiglobalista széljobb képviselője, amely szerint itt nem transznacionális közösségekre, hanem bezárkózó nemzetállamokra van szükség, s ha a hasonló nézeteket valló magyar elvtársaikat köll megtámogatni, hát a klerikál-internacionalizmus jegyében nyomban intercityre pattan. … pláne ha még hívják is! … az Anyaszentegyház és az obskurus Opus Dei kapcsolati hálózatán keresztül!

Én ugyan nem értek egyet Bartus Laci (Amerikai Népszava) azon elméletével, miszerint a Római Katolikus Egyház az egykori szovjet gyarmatok, azaz Kelet-Európa egyes államait felhasználva, azokat a klérus és az Opus Dei által behálózva, politikusait lefizetve akarja elfoglalni Európát, pontosabban az EU-t, s ennek bázisa Orbán Magyarországa lenne. Ennek ugyanis (ÍGY) nem sok értelme lenne. De Bartus eléggé okadatoltan írt és az önkétes, avagy importált lengyel “támogatók” megjelenését akár még ezzel is magyarázhatnánk. De szerintem itt csak a “similis simili gaudet“-ről van szó! … meg arról, hogy Orbán már minden fűszálba belekapaszkodik, mert a mocsárlé a szájáig ér!

No, de itt felmerül akkor egy logikai bukfenc: ha ezen lengyel (litván és honi) társaság szerint semmiféle “külföldinek” nincs joga bele ugatni egy nemzetállam saját dolgába, akkor ők most mégis mi az ördögöt csináltak itten, … Budapesten, 2012. március 15.-én?! He?! S hogy szó érje mán a ház elejét is: én nem emlékszem olyasmire, hogy magyar balosok és liberálisok Varsóban tüntettek volna, a bullshit-gyártásban korábban piacvezető, óhitű-populista Kaczinsky-kormány ellen. Ugye?!

Azután az is megérne egy misét, hogy ugyan milyen pénzügyi forrásból lett finanszírozva ez a klerikálnáci kirándulás? Oké, elhiszem, hogy a vonatjegyet a lengyelek(litvánok) maguk fizették. És a budapesti buszozgatást, a budavári “vendéglátást”, a szállást? Nem kellene ezt a kérdést is megvitatnia az adóhatóságnak mondjuk Bayer Zsótikával, ha már a millások két főszervezőjét vegzálni kezdte a megmozdulások financiális hátterét feszegetve? Mert ugye “kettős mércét alkalmazni” roppant csúf dolog! Megmondta ezt a Kossuth téren maga a Főméltóságú Úr is! Biza!

Pukkancs a pódiumon

És ezzel elérkeztünk a tegnapi nap sokak által várt legfőbb eseményéhez, a Fényesszájú kossuth-téri, nevetségességbe fulladt magánszámához. A neten napokon keresztül folyt a találgatás, hogy a tavalyi Brüsszel-Moszkva-párhuzam után idén vajon milyen bullshittal fogja szórakoztatni szájtáti közönségét a testi-lelki növekedésben kissé lemaradt Magyar Gigász? Egyik honi bloggertársam, a kitűnő Fabius még nyereményjátékot is hírdetett a tippelők között. Mivel a jutalom egy baromian csúnya, műanyag varánusz volt, hát inkább nem kockáztattam meg a győzelem ódiumát, de amikor végig olvastam unser Vezér beszédét megállapítottam: nyugodtan írhattam volna beszéd-tippeket Fabiusnak, esélyem nem volt a nyerésre! Ugyanis eszembe nem jutott volna, hogy a Kossuth téren ordító Viki Mouse azzal nyit, hogy “Nem leszünk gyarmat!“…

Hát vazze Viktor! Valaki bezárta Habony Árpit a budiba, s ezért nem tudott Benned HDD-t cserélni, hogy egy ilyen, már a január 21.-i békaügetéskor is mosolyt fakasztó szlogent használsz, átcímkézve azt, mint CBA a lejárt szavatosságú, adó- és vámmentes thaiföldi halkonzervet, amelyet az “Egymásért, Egy-másért Alapítvány” csempészett be Magyarországra?

De ez még hagyján, mert volt azért ott némi nóvum is. Például az, hogy Darth Victorius szerint a “Márciusi Ifjak” (Petőfi, Vasvári, Jókay, stb.) tulajdonképpen az eladósodás ellen harcoltak, meg azért, hogy legyen egy Nemzeti Bank, amelyik a (magyar)kormány akaratától függ. … a sajtószabadságról ezúttal is nagyvonalúan megfeledkezett! E harcosok sorában megemlítette még a Batthyány-kormány pénzügyminiszterét, Kossuth Lajost (kinek szobrát Elkúrcsy az egykori Pénzügyminisztériumba való átköltözése után pár nappal levitette a pincébe!) és gr. Szécheny Istvánt (ki a “Hitel” című könyvében megemlítette, hogy kölcsönök nélkül nem működik a gazdaság!).

Hát vazze Viktor! Szerinted most hány korabeli, idehaza meghalt/kivégzett, avagy idegen földben nyugvó HŐS fetrengett tegnap a sírjában? Hogy mást ne említsek (amúgy aktuálisan) csak azt a Jozef Bem tábornokot, aki a Téged hallgató, de egy szavad nem értő lengyel klerikálnácik számára is nemzeti hős!

 

Utószó és egyetlen kérdés

Folytathatnám még a Felkapaszkodott Alcsúti Nemzeti Ünnepünk okán is blaszfemikus beszédének boncolgatását (vagy akár Kisinasa, Vona Gabcsi blődlieivel), de inkább nem teszem: posztom elejént ott a Népszabadságra mutató link, olvassa aki akarja! Pedig lenne még mit szólnom, de a “Magunkfajták“-nak úgysem kell magyaráznom, a szájtáti és agymentes (“Megmentjük! Viktor-viktor…!”) orbanista “Magukfajták”-nak pedig tök’ fölösleges. Én most inkább egyetlen kérdést szeretnék feltenni:

Tud-e nekem megemlíteni (pláne linkelni) egyetlen olyan magyarországi, idén márius 15.-én tartott, nagyobb méretű párt-, avagy civil-rendezvényt, mely nem CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAG az aktuálpolitikáról szólt? Melyen akár egyetlen percig is NÉMA FŐHAJTÁSSAL MEGEMLÉKEZTEK azokról a magyar/lengyel/szerb/horvát/német/zsidó HŐSÖKRŐL, akik így vagy úgy, de életüket adták egy SZABAD ÉS ÉLHETŐ Magyarországért!

Mert itt EZ a baj! Mi itt már pár esztendeje a magunk nemzeti ünnepeit sem tudjuk normálisan megülni! Néhány ostoba barom miatt, akiknek rendszeresen bedőlünk, s hagyjuk, hogy piócaként a vérünket szívják!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

7 hozzászólás on “Klerikál-internacionalizmus… vagy mijafene…”

 1. öregszeder szerint:

  Kedves Szendam!
  Egyre erősebb bennem a kérdés, MI FOLYIK ITT? Honnan a magabiztosság, hogy a centrális erőtér által vezérelt országot fel tudják építeni és még sokáig működtetni? Mitől olyan biztosak abban, hogy sem belföldön, sem külföldön nincs olyan erő, ami megakadályozhatná őket ebben? Ennyire előre tudták, hogy az ellenzéket porrá verik és a maradék majd gyáván kushadni fog? Honnan az a sáskahad, akikkel azonnal feltöltötték a közigazgatást és mindent? Ki mindenki járt a felcsuti udvarban letenni a hűségesküt előre, és milyen jutalomért. Miért tud egy huszadrangú, idióta Semjén ilyen jelentős befolyást gyakorolni orbánra? Valóban van vatikáni motívum, és ha igen, milyen formában? Mitől mer ilyen gátlástalanul belerúgni az EU-ba egy ekkora kis ország sehonnai zsebdiktátora, miközben pénzért kuncsorog, mert kormányozni azért kell? A hazai ellenzék mitől ilyen megalkuvó, gyáva fos? Még ma is bejárnak a Parlamentbe aszisztálni ehhez a nem tudom mihez. Miért nincs egyetlen közéleti szereplő sem, aki nyiltan merne a valóságról beszélni? Mi folyik itt a háttérben?? Milyen erők mozgatják a szálakat? Csak azt ne mond, hogyha válaszolnál, utána meg kéne öljél!

  • szendam szerint:

   Kedves szeder!
   Nem, nem kell megöljelek! Nem kell, mert ezen folyamatot (úgy látszik nem elég jól) már leírtam az “Úton a szakadékba” c. háromrészes posztomban. Most azért megpróbálok egy kicsit érthetőbb és talán tartalmasabb is lenni:
   1.) A magabiztosság (ami pedig szerintem csak látszat) abból ered, hogy Orbán és a mögötte meghúzódók – ha tetszik, hát nevezzük őket oligarcháknak! – tudatosan készültek a hatalom megszerzésére. Pénzt nem sajnálva vérprofikat alkalmaztak arra, hogy kiderítsék: melyik társadalmi réteg mit akar hallani, mit kell neki ígérni, avagy csak ígéretnek látszóan megcsillantani, s mindezt országrészekre, tájegységekre lebontva. Ugye ez az, amit “kettős beszéd”-nek nevezünk?!
   2.) Ugyancsak pénzt és energiát nem sajnálva fizetett, avagy elvakultan önkéntes helyi ügynökeikkel pontosan felmérették, hogy az egyes körzetekben kik a híveik, a szimpatizánsaik (és kik azok akik nem sorolhatóak ezen csoportokba), azok mennyire mozgósíthatóak. Ugye ezt nevezzük Kubatov-listáknak?! Az ezek alapjául szolgáló adatbázist pedig az ugyancsak pénzt nem kímélve megrendezett aláírásgyűjtésekből, népszavazás-kezdeményezésekből származtak. Nézz csak utána: hány ilyen kezdeményezés és aláírásgyűjtés volt, s aztán nézd meg, ebből hány valódi népszavazás lett! Egyébként segítek: összesen kettő. Az első a 2004.-es kettősállapolgáros (előkészítendő a 2006-os kampányt), a második pedig a 2008.-as “szociális” (előkészítendő a 2010-est!).
   3.) Ugyancsak hangyaszorgalommal felmérették, hogy a vezető és döntéseket befolyásoló, tekintélyeseknek számító értelmiségiek közül (pl.: MTA, AB, , bíróságok, ÁSZ, ombudsmanok, stb.) kik azok, akik a saját tehetségük okán érték el a pozícióikat – s így befolyásolhatatlanok, s kik azok akik “helyezkedéssel” – s így satllumféltők, azaz befolyásolhatóak, megvesztegethetőek. Előbbieket karaktergyilkolászták, utóbbiakat édesgették, támogatták.
   4.) Pontosan kidolgozták azt a törvényketési menetrendet, amellyel bebetonozhatták hatalmukat (lásd: tavaly összesen 365 törvény + Tákolmány!), s ehhez a felcsúti castingon ki is válogatták a kellően gátlástalan és gerinctelen alakokat.
   Amivel nem számoltak: elhúzódó világgazdasági válság (ezen belül EU); a görög csőd, illetve a sapnyol és az olasz majdnem-csőd miatti EU-szigor; a buta honi gazdaságpolitika (matocsyzmus), illetve az “elit” közteherviselésből való kivonása (egykulcsos szja.!) miatti túladóztatási kényszer, az ebből következő hitelezési/gazdasági leállás, a meredeken csökkenő életszínvonal.
   Hát kb. ennyi… ez FOLYIK MOST ITT! … meg a duma trágyaleve!

  • szendam szerint:

   És még valami:
   Ebből is látszik, milyen tudatosan építették fel esztendőkön át azt a folyamatot, mely a Húsvéti Tákolmányhoz, az Átmeneti Rendelkezésekhez, illetve az ALKOTMÁNY össze-vissza módosítgatásával alapvető polgárjogaink (magántulajdon feletti rendelkezés autonómiája, “fékek és ellensúlyok” kiiktatása, munkavállalói jogok, sztrájkjog, népszavazások kezdeményezése, az AB-felé az “actio popularis” kiiktatása stb.) súlyos korlátozásához vezetett!
   Ez pedig – s ebben Gyurcsánynak tökéletesen igaza van – kimeríti a “demokratikus államrend megdöntésére való szervezkedés” büntetőjogi kategóriáját, különös tekintettel arra, hogy számos intézkedésük (így pl. az Átmeneti Rendelkezések) még a saját Alaptörvényüket is megsérti!
   Ezek önmagukat tették alkotmány/alaptörvény-ellenessé, ám ennek kimondását ugye mégsem várhatjuk az AB-ben ülő mamelukjaiktól ( pl. a kedvencem: Balsay, avagy Pokol elvtárs!)!

 2. farcsika67 szerint:

  ha írsz, a pavlovi reflex nyálelválasztást indít bennem. de ez a nyál nem az emésztéshez kell, hanem ahhoz, hogy a felcsúti szarka üzelmeit leköpjem. egy simlis gazemberről beszéltek, egy pszichopata barom szürreális képzelgéséről, egy, az országot a végletekig lejárató söpredék, okádék maffiáról akik egyben lenyelték az országot. nem az a baj, ha vkik gazdagok, vagy saját tehetségük okán szénné keresik magukat. nem. de ha ezt közpénzből teszik, úgy hogy közben esélyt sem adnak másnak, a törvényeik pedig csak az ő szolgálatukba van állítva és mindezt nyíltan szemrebbenés nélkül, na ez az ami vérlázító. igenis az eu basszon oda nekik, küldjön ultimátumot, fenyegesse meg, zsarolja, 1szer csak észhez térnek ezek a börtöntöltelékek. vagy nem. milyen emberek ezek a felcsúton felesketett seggnyalók? hogy mehet le ember ennyire mély szintre, ahol már Dante alvilági pokla is véget ér? ez a magyar tényleg genetikailag alattvaló. csak a hátsó fertály nyelvvel történő ingerlése útján látja a boldogulás lehetőségét. ‘megáll az ész, ebből a seggből valaki néz’.

  • szendam szerint:

   Kedves farcsika!
   Az Általad felvetettek pusztán költői kérdések! Magad is tudod a válaszokat!
   És azt is tudod, hogy miért írom a posztjaimat (már megbeszéltük), s ha ezek következtében valakinek okádhatnékja támad (nem általam, csak amit leírok!), akkor mint metro(földalatti)ellenzéki, máris elértem valamit!
   Hogy a “képviselők” miért teszik azt, amit … nos azzal IS tisztában lehetsz! Kegyúri kegyen tenyésztett PERCEMBERKÉK, bármikor dobható BIODROIDOK, kiket a “Magasabb Cél” (azaz az “Elit” meggazdagodása érdekében) használnak!
   Állítólag kezdenek erre már rájönni. Csak mire ez sikerül nekik, MINDNYÁJAN TÖNKRE MEGYÜNK! … ÖK is! … ez engem nem vígasztal!

 3. […] Klerikál-internacionalizmus… vagy mijafene… […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s