Kertész Ákos igazsága

Kanadába emigrált Kertész Ákos Kossuth-díjas magyar író, mert igazat szólt, s ezért hazájában be akarták törni a fejét. Külföldre vándorol lassan az ország színe-java, otthon meg marad a resztli.

Egyszerűen nem akartam hinni a szememnek, amikor vasárnap (márc. 4.) reggel azt olvastam az Amerikai Népszavában, hogy Kertész Ákos úgy döntött: elhagyva Magyarországot a kanadai emigrációt választja. Első reakcióm elítélő volt – helytelenítettem Ákos mester lépését, mert ez az Ő megfutamodását, illetve a magyarországi homofób rasszisták diadalát jelenti. Aztán ma (márc. 5.) elolvastam a budapesti Népszava írását (ugyancsak Bartus Laci tollából), mely rövid, de tömören kimerítő magyarázatát adja az eseménynek, s revideáltam a véleményemet.

A fentebb linkelt cikk tartalmán – nem túlzok! – megdöbbentem. Azt tudtam, hogy Kertész Ákos, mióta az Amerikai Népszavában nyílvánosságra hozta a lap főszerkesztőjéhez írott nyílt levelét támadások keresztüzében áll. Feltételeztem továbbá, hogy gyakorta antiszemita és obszcén telefonokat, leveleket, email-eket kaphat, de azt már el nem képzeltem volna, hogy a XXI. század második évtizedében, az EU egyik tagállama fővárosában előfordulhat olyasmi, hogy egy idős és elismert irodalmárt pusztán a véleménye okán az utcán többször megkergetnek, a peronon állva a villamos alá akarnak lökni, hogy a metró alagútjában leköpik, az uszodában pedig megkísérlik vízbe fojtani! S mindezt az Őt körülvevő embertársainak passzív szemlélődése, illetve a jog uralmát kikényszeríteni köteles Államhatalom (nem is annyira passzív) közreműködése mellett! Mindezek fényében nem volt más választásom, mint azt mondani: “Kertész Úr, Önnek igaza van! Így és itt nem lehet élni!

*****

Tovább klikkelgetve a budapesti Népszava online kiadásában megakadt a szemem egy másik cikken. A “Hónapokig altathatja Orbán a frakciótagokat” című írás legelébb a miniszterelnök által a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak (FAZ-Stz) adott interjúját veszi röviden górcső alá. A Főméltóságú Méltóságos Főméltóság ebben ismét előveszi a szokásos “mi-a-középosztályt-támogatjuk” című falmelléki dumáját kijelentvén, hogy “Azemútnyócév” szerinte arról szólt, hogy a “nagytőke” szövetséget kötött a “szegényekkel”, s “…az államból élők tömegei…(!)” kiszipolyozták és teljesen legatyásították a “középosztályt”.

No, ez a duma abban a Németországban, mely tulajdonképpen egyetlen hatalmas középosztályból áll, talán még jól is hangzana, ha a németek pont olyan félretájékoztatottak lennének, mint a hazai “polgárok”. Mert Magyarországon (ahol az alsó és a felső tízezer közötti jövedelemolló az elmúlt két esztendőben 650-ről 810 százalékra nyílott!) a “középosztályt” éppen az a havi 200 ezer forint  (cca 670 €, illetve 950 $!) körüli jövedelemmel rendelkezőek jelentik, melyeket (az alsóbb osztályon kívül) a leginkább kizsigereltek Csútfaszi és Kancsal Jobbkezének ostoba adó- és gazdasági intézkedései. Ugyanezen törvények leginkább kedvezményezettjei pedig éppen és pontosan azok voltak, akik a “nagytőke”, illetve az “államból élők” kategóriáiba sorolhatóak. Így például maga I.Orbán Viktor Mihály, aki tavaly február óta úgy tehet zsebre havi félmillió forinttal magasabb fizetést, hogy bruttó jövedelme egyetlen fillérrel sem változott!

A közismert kiszólás szerint: “Itt vagy az asztal nem egyenes, vagy a leves ferde.“. Azaz vagy Orbán hazudik (szokás szerint), vagy a “középosztály” orbáni definíciója tér el (szokás szerint) az általánosan bevettől. Nos, a helyzet az, hogy is-is!

Mert tovább olvasva a fentebb már linkelt Népszava-cikket kiderül, hogy a fideszes paralamenti ezerharmad gombnyomogatásra beprogramozott biodroidjai között kezd kitörni a pánik! Most kezdenek ráébredni arra, hogy az általuk vakhűséggel megszavazott képviselői létszámcsökkentés többük számára azt jelentheti, hogy ki fognak pottyanni törvényhozói székükből, s még az is előfordulhat, hogy némelyiküknek “egyéb” beosztás sem juthat!

Forrásaink szerint a fideszesek most kezdenek rájönni, hogy a kormánypárt ki is eshet a hatalomból, esetleg koalícióra kényszerül. Ez sokak számára azt jelentheti, hogy búcsút kell mondaniuk a politikának. Sőt, közhivatal sem jut nekik. Pedig Orbán 2010-ben a felcsúti “raporton” mindenkit figyelmeztetett arra, hogy négy év múlva csökken a parlament létszáma, így nem biztos, hogy legközelebb is szerezhet mandátumot.
Akkor ezzel kevesen törődtek, ráadásul mindenki meg volt győződve arról, hogy húsz évig uralkodik majd a Fidesz, így jut később is megfelelő hivatal. A közvélemény-kutatásokat figyelve azonban állítólag többen elbizonytalanodtak.

 

Az orbáni (fideszes) ethosz szerint tehát a “középosztályt” éppen azok alkotják, akik a FAZ-Stz.-nek adott interjú szerint orbánilag az “államon élnek”! S ez olyannyira elterjedt vélemény a talpnyaló biodroidok között, hogy:

Úgy tudjuk, hogy ma a jövendő megbízás reményében a legtöbb képviselő mindenben igyekszik megfelelni a vezetésnek és elsősorban a kormányfőnek. Kivált a listás mandátummal rendelkezők próbálnak egymással versengve rendelkezésre állni. Az egyik névtelenséget kérő képviselő lapunknak arról beszélt: már megtörtént, hogy valaki a vezetésnek “bemártotta” frakciótársát, azután saját magát ajánlotta a figyelmükbe. Más kijelentette: nagyon éles lesz a pozícióharc, hiszen senki nem szeretne visszamenni korábbi munkahelyére a Házból.

És még:

Már nem olyan nyilvánvaló számukra, hogy ha nem is indulhatnak legközelebb mandátumért, nem kell a polgári életbe, esetleg az eredeti, ma rosszul fizetett állásukba visszatérni. Így sokan az egyetlen lehetőségnek azt tartják, ha felhívják magukra, illetve hűségükre a figyelmet. Megpróbálnak nélkülözhetetlennek látszani és kipuhatolni, hogyan vélekednek társaik a kormány lépéseiről, a Fidesz jövőjéről, a miniszterelnökről, hogy információikat adott esetben a maguk javára fordítsák.

És EZEK a MI TÖRVÉNYHOZÓINK, HONANYÁINK és HONATYÁINK, akik ugye kizárólag az Ország és a Nemzet javáért, önnön érdeküket is feláldozva kűzdenek! Ezek azok, akik ugye hősies “szabadságharcot” vívnak az Országot gyarmatosítani akaró EU-val és az IMF-fel! … meg a Globális Nagytőkével! … meg a kommunista-liberális (antagónia!!!) eszmékkel szemben! … meg a “munka becsületének visszaállítása” érdekében! EZEK, akik NEM AKARNAK DOLGOZNI, akiknek minden percük, minden eddig (és ez után) felhasznált joule-nyi energiájuk arra megy el, hogy az állami csöcsből kiszívhassák a maguk “bocis tejét”, élükön pedig a polgári értelemben vett munkahellyel soha nem rendelkező MINISZTERELNÖKKEL, kinek jelenlegi vagyona messze több, mint amennyit 22 esztendő alatt az állami csöcsből hivatalosan kiszívhatott!

Hát a Jóisten Szerelmére! Hát mi az ördög folyik itt?! “Á”-tól “Z”-ig, “Alfá”-tól “Ómegá”-ig pontosan az, amit anno Mikszáth Kálmán a maga tömény gúnyjával, amit Ady Endre a maga csodálatosan ritmikus és hithű, de karcosan kritikus magyarságával, amit Kertész Ákos a maga tavalyi, indulatos nyílt levelében leírt: a társadalmon élősködő, tehetségtelen percemberkék (a jövendő stallumért) már egymást is feljelentgető, bemószeroló szolgahada szolgál ki egy a társadalmon élősködő, tehetségtelen percemberkék azon szolgahadát, amely a társadalmon élősködő, tehetségtelen percemberkék érdekeit képviselik, szolgálják ki! Ez nem más, mint a reinkarnálódott Dzsentri-világ, ahol származás, illetve csoporthoz tartozás (nepotizmus) alapján “járt” az állami állás és az ezzel járó magas fizetés … meg a “szolganép” teljes leszarása! … meg a “szolganéptől” elvárt és még meg is kapott kötelező megsüvegelés! Ezt pedig a “szolganép” simán eltűri és még “süvegel” is sőt, szavazatával támogatná, prolongálná is!

Hát EZ Kertész Ákos (és a valóban “nemzeti” írók/költők) igazsága! Az Ő tükre, melyet ezen “Senkhiházy”-ak elé tartott, s amelyben visszatetsző tükörkép oly elviselhetetlen volt a “Senkhiházy”-ak, azaz a neo-dzsentrik számára, hogy nem átallottak egy 80 esztendős emberre ráuszítani néhány írástudatlan, kultúrálatlan BARMOT, próbálván (átmenetileg sikeresen) összetörni a Kertész-féle tükröt!

Látjátok feleim mik vogymuk mik …

Baromira szégyenlem magam – Orbán helyett IS!

… és ezt …

szendamondja!

Reklámok

6 hozzászólás on “Kertész Ákos igazsága”

 1. Tatulus szerint:

  Szenda! Te kis pöcsfej! Mikor áhítattal hallgattad a hitgyüli ülésein a nehézbeszédű Németh Sándor logikátlan fejtegetéseit, nem jutott eszedbe, hogy mi az ördög folyik itt? Cionista szarházi banda tagja voltál és vagy! Annyi hazugságot, mint ami a „vidám vasárnap” c. cionista találkozón elhangzik, keveset hall az ember! Nem is értem, hogy annyi jólöltözött, elfogadható kinézetű ember hogyan tud bedőlni ennek a kóklernek. Egyszer lehet én is elmegyek, hogy megértsem, mitől vagytok ilyen agymosottak! Lehet, hogy valami kábítószert adnak be nektek, vagy a levegőben? Épeszű normális ember ugyanis nem dől be ennek a beszélni sem tudó, gyenge szónoki képességű Németh-nek, aki mellesleg a hívők pénzéből az ATV-t is felvásárolta! És ne gyere itt nekem az okosságaiddal, mert ugyanolyan hulladék vagy, mint voltál annakidején, „megtérésed” előtt! Ja, tudom, hogy kivágsz innen – de előtte azért elolvastad, szarházi antimagyar!

  • szendam szerint:

   Íme egy okadatoltan, szorosan a témához csatlakozó, a posttal maximálisan illeszkedő, kultúrjobboldali, nemzeti és keresztényi szeretettől átitatott komment!
   Teszem hozzá:
   – semmit nem változtattam rajta;
   – postomban egyetlen szót sem írtam le sem a Hitgyüliről, sem Németh Sándorról, sem az ATV-ről!
   Az egész hsz.-t csupán tanulságként, egyfajta állatkerti, avagy panoptikumi látványosságként hagytam fent.
   … persze, mint “szarházi antimagyar”!
   … ja: és nem vagyok hitgyülis!
   … sem!

   • Csaló szerint:

    Kedves Szedam! Gondolod, hogy ezt a náci barmot érdekli, hogy te hová tartozol? A gyűlöletének és a perverzitásának kiélése miatt írja undorító förmedvényét.

 2. szendam szerint:

  Kedves “Csaló”!
  Mindenek előtt üdvözöllek a blogomon és köszönöm, hogy hsz.-oddal megtiszteltél!
  Kérdésedre válaszolva: nem gondolom…
  Azt sem, hogy gondolataim észrevételeim egyáltalán érdekelné-e.
  Erről ékesen tanúskodik a posztommal egyáltalán nem konvergáló bejegyzése IS.
  Ámde az a helyzet, hogy engem ez egyáltalán nem is érdekel.
  A mondás szerint ugyanis “Hazugság nem létezik, mert csak úgy ki van találva!”
  Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy csakis az ÉN IGAZSÁGOM létezik. Hiszen a híres hindu bölcselet szerint:
  “Vakok tapogatják az elefántot. Amelyik annak agyarát fogja kijelenti, hogy ez egy hosszú, hengeres és kemény dolog. Amelyik a fülét, az kijelenti, hogy az előbbi tévedett, mert ez egy széles, lapos és lágy dolog. Amelyik pedig az ormányát, az azt mondja, hogy tulajdonképpen mindenkinek igaza van, hiszen hengeres is, meg lágy is, de nem kemény és nem is lapos. A három állítás látszólag egymásnak ellentmondó, pedig ugyanazon elefántra vonatkozik!”
  No ezzel persze nem azt akarom írni, hogy a fentebb olvasható náci baromnak igaza van, mert ahoz az Igazság megismerésének, illetve felismerésének képessége tulajdonságával köllene rendelkeznie. Ehhez azonban rendelkeznie köllene az önálló véleményalkotás, azaz az autonom személyiség képességével/adottságával!
  Ezzel azonban ő inpotens, s éppen ez az, amiről Kertész Ákos a maga nyílt levelében, illetve amiről én a magam blogjában írtam.
  Én, a “szarházi antimagyar” mélységesen sajnálkozom, hogy idáig jutott Szeretett Országom! Hogy ENGEM (és Kertész Ákost) szar le A SZAR!
  Bocsi, ha indulatos (az!) voltam!
  Egyébként üdvözöllek (ismét).

 3. kekec szerint:

  Szenda, rá se ránts tatulusra, szegényke nagyon el van tévedve, gondolom ezt a szöveget nem neked, hanem Bartusnak és nem a blogodra, hanem az AN-re szánta. Lehet, hogy oda is megpróbálta betenni, de Bartus – mint a többi náci mocsadékot – kivágta, mint a macskát szarni. Tedd azt, amit Arany János:
  “…nem pöröltem,
  félre álltam, letöröltem”

  • farcsika67 szerint:

   néha ide is betoppannak a kurucinfós ‘faszagyerekek’. én meg néha oda és akkor rádöbbenek, hogy amit kertésszel műveltek, az teljesen illeszkedik a tatulusok gondolkodásához. aki nem eléggé szélsőségesen eu-ellenes az menjen a picsába . magyar felsőbbrendű öntudattal megáldott hazafi nem lép bele minden szarba, inkább nélkülöz, elviseli a 600ft/euró-t, szívesen elveszíti örökre a munkáját, de a hazafiaskodásból egy fikarcnyit sem ad fel. a politikusok a legnagyobb bűnözők, etetik az elkeseredett népüket, amelyiknek a felemelkedéshez annyi esélye sincs, mint a békának hogy királykisasszony legyen. és képtelenek megérteni hogy az eu nélkül nincs élet, de van államcsőd pillanatokon belül , lerohadás, végpusztulás, és azonnali, látható elszegényedés. az irány jó, de ha megérkezünk, hasonló lelkesedést szeretnék a jobboldal arcán látni.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s