Testvérek! Virrasszunk!

Három esztendővel ezelőtt néhány, önmagát “magyarnak” és éppen ezért “übermensch”-nek tekintő gyáva gyilkos éjszaka és lesből lemészárolt egy gyereket és annak apját! Nem ők voltak ezen elvetemült emberszabásúak egyetlen áldozatai, de e tettük volt a sorozatban elkövetett cigányvadászatuk legkirívóbb, legaljasabb momentuma.

A Magyar Evangéliumi Testvérközösség békásmegyeri “Megbékélés Háza” templomában vasárnap (2012. február 26.), közép-európai idő szerint délelőtt, 9 órakkor “Nappali Virrasztás“-ra gyűlnek össze azon jóérzésű emberek, akik meg kívánnak emlékezni a pusztán származásuk miatt legyilkoltakról.

Az alábbiakban teljes terjedelmében közlöm Andrassew Iván “Nappali virrasztás” című jegyzetét, amely a budapesti Népszava mai számában jelent meg:

“Már nem csak Magyarországon emlékezünk meg arról, hogy három éve levadásztak egy kisfiút, csak azért, mert cigány volt, meg azért, mert az apja nem tudta a testével megvédeni, hiszen őt is agyonlőtték. Éppen úgy csaptak le rájuk, ahogy abban az évben oly sokszor a véletlenül kiválasztott cigányokra.

Vasárnap reggel kilencre nappali virrasztásra megyek a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Megbékélés Háza Templomába, Békásmegyerre.
Azért, mert három éve nem tud kiszakadni a fejemből Theodor W. Adorno Auschwitz-tétele: “nach Auschwitz ein Gedicht zu schreiben, ist barbarisch”. Vagyis: “Auschwitz után költeményt írni barbárság.”

Adorno később finomított a tézisén: “A végtelen szenvedésnek épp úgy joga van kifejeződnie, mint a kínzás áldozatának a sikolyhoz. E megfontolásból talán nem volt helyes azt írnom, hogy Auschwitz után nem lehet többé verset írni.”

Van, aki Adorno tépelődéseit úgy értelmezi, hogy mindazok, akik egy radikálisan bűnös és aljas kultúrát védelmeznek, cinkossá válnak.
Én meg úgy gondolom, hogy akik egy radikálisan bűnös és aljas kultúrát eltűrnek, azok is cinkosok. És végül áldozatok lesznek.

Lehet-e – pláne politikai számításból – ugyanúgy teli pofával cigányozni, mint Csorba Robika elpusztítása előtt?”

Andrassew Iván andrassewi@nepszava.hu /

Tisztában vagyok vele, hogy sok olyan tisztességes és becsületes EMBER van úgy Magyarországon, mint annak határain kívül, akik részt vennének e megemlékezésen, de a fizikai távolság ezt számukra nem teszi lehetővé. Ők emlékezzenek meg az ártatlan áldozatokról úgy, hogy ha tehetik, ugyanebben az időben gyújtsanak meg egy gyertyát, s csak egyetlen percig némán hajtsanak fejet!

… és ezt …

szendamkéri!


21 hozzászólás on “Testvérek! Virrasszunk!”

 1. asher alexander szerint:

  ….”szarmazasa miatt lemeszaroltak….”-
  -es ez meg csak a kezdet!!
  mert a java meg hatra van!!!

  • szendam szerint:

   Kedves “asher”!
   Amikor először tudomást szereztem a három esztendővel ezelőtt történtekről, legszívesebben magam is felrgadtam volna valami eszközt (egy kalasnyikov pont megfelelőnek tűnt – öt tárral!), s lemészároltam volna nem csak a mészárlókat, hanem azokat az aljas senkiháziakat is, akik a mérgező ideológiájukkal ezeket erre felbíztatták!
   Aztán ráébredtem, hogy ha ezt tenném, magam sem lennék jobb, mint ezek a külsőleg emberszabásúak. Ugyanis ha hagyom magam felhorgadni (és teszik ezt a hozzám hasonlóak is), akkor az már nem “csak a kezdet”, hanem már a “vég”! … a talán egykor megvalósuló civilizált és polgári Magyarországba vetett reális hit vége!
   Hogy “a java még hátra van!!!” … hát sajnos ebben tök’ igazad van!

   • asher alexander szerint:

    kedves szendam!
    amit en irtam,en azert irtam,mert a csaladom,par tagjat-(11-et)-azert irtottak ki mert annak szulettunk aminek-(zsido)-!!
    mellesleg ismerve a magyar torvenyeket es a jobbik valodi-(nem csak a kirakat)-programjat,…………….a java csak most jon igazabol!!

 2. farcsika67 szerint:

  ok, bár az írásaid több emberhez eljuthatnak, mintha én mondogatnám. a baj az, hogy ezt a gyilkosságot megelőzte egy hasonló eset, amikor ugye azt a szerencsétlen peches tanárt verték halálra a cigánysoron, a gyereke szeme láttára. gondolom erre felbuzdulva, bosszúra éhesen elindult a magyar felsőbbrendű kommandó ‘igazságot’ tenni. sikerült nekik. vér vért szült. senki nem lett boldogabb, de a gyűlölet, ha nem is sokáig, de megnyugvást talált. és ez mind a 21. században európa közepén, vagy pont ezért.
  a baj pedig az, hogy ez ezentúl sem lesz másképp, ott marad a mélyszegénység a maga megélhetési bűnözésével és vad primitív ösztönös indulatával, a másik oldalon pedig az erre adott szintén primitív , brutális gyűlölet érzésével mindenkivel szemben, aki az ő felfogásukban nem eléggé magyar és kellően cigány. ennek még sok áldozata lehet. erre orbán fasiszta rendszere kiválló alap.

  • szendam szerint:

   Kedves “farcsika”!
   Ha Te is “mondogatod”, akkor Te is “csepp” leszel! … és akkor … ahogyan írtam! … Tudod!
   Egyébként köszi!

   • asher alexander szerint:

    farcsika!
    -es mond mar hogy a ciganyok mitol boszultek fol olyan nagyon!!??
    az fe lesm tunik ugye hogy az az eset elott mar honapok ota ment a mocskos ciganyozas,-(tatabanyan kiplakatolva a lagerek,es gazkamrak igergetese a reszukre,stb!!)-stb-stb!!megis mit vartatok a folytonos ciganyozas,zsidozas utan?
    csak nem gyongyviragot???

 3. zambia szerint:

  Kedves Hozzászolok!
  Szomoru, hogy megint félni kell,meddig?
  Mert az nem lehet hogy egy pár gonosz miatt szenvedjenek, félelembe éljenek azok az
  emberek akik nem a zászlo alá tartoznak. A reményt ne engedjük el, Isten nem tesz
  külömbséget, egyformának teremtett minket.
  Virrassztunk, és meggyujtunk egy mécsest.

 4. öregszeder szerint:

  A tanár agyonverése egy cigánycsalád által elkövetett bűncslekmény, amelyet az állam kell , hogy megbűntessen. Amit ezek a málymagyarok műveltek, az pedig ideológiai alapon elkövetett gyilkosságok és pont ezért sokkal veszélyesebb az egész társadalomra nézve. Nem szabad egyenlőségjelet tenni a két cselekmény közé. A cigányok még soha nem semmisítettek meg senkit ipari módszerekkel haláltáborokban, hiába hőbörögnek cigánybűnözésről. A mélymagyarok már megtették és újra megpróbálják. Ha a jogállam megfelelően működne és nem értelmeznék a törvényeket folyton párt- és politikai érdekek szerint, a “cigánybűnözés” sem volna. De könnyebb teret adni egyes politikai erőknek, akik “féken tartják” a sorsukkal elégedetlenkedőket, mint megoldani a társadalom szociális problémáit. Ezért nem csak a nyiltan nácik és a konkrét gyilkosok a bűnösök, hanem az ország politikai vezetői, pártjai is. És ezt öregszeder mondja.

 5. öregszeder szerint:

  Ja, a másik kérdés pedig az, hogy ha én is puskát fogok, akkor én is olyanná válok-e? Szerintem nem. Van olyan körülmény(pl., ha az állam már nemcsak nem akar, hanem nem is tud semmit sem tenni ezek ellen), amikor jogos önvédelem. Miféle lények azok, akik éjszaka úgy vadásznak embergyerekre, mint a nyúlra? És azután elmennek templomba, mert ők nem elég, hogy mélymagyarok de, mint Mária országának gyermekei, még igaz hívők is. Megáll az ember esze! Hol az igazi sötétség? A műveletlen cigányoknál, vagy ezeknél az “igaz” magyaroknál?

  • szendam szerint:

   Kedves “öregszeder”!
   Nem hiszem, hogy félreérthető volt az én első felhorgadásomban “fegyvert kereső” indulatom, s az sem, hogy miért tértem észhez (pedig egy kalasnyikovot – AMD63M – bármikor szétszedek és össze is rakok akár egy totál sötét szobában is!).
   Az, amiről Te írsz az anarchia, azaz: amikor az állam NEM KÉPES fenntartani a polgári jogbiztonságot, nem képes ezt az elvetemültektől kikényszeríteni (“Lawenforcement”). Akkor már jogos a dolog, de akkor már nem is létezik olyan, hogy “jog” … csak az ökölé és a fegyveré!
   No, az már egy másik kérdés, amikor egy állam a “lawenforcement” kötelezettségének még megfelelni sem hajlandó. Hát úgy tűnik, most éppen ebben a cipőben járunk sőt: a Nemzeti Ügyek (fülkeforradalmi) Kormánya nem hogy nem akarja kikényszeríteni a jogkövető magatartást, hanem éppen jogot alkot a jogellenes magatartás akár utólagos legitimizálása érdekében (lásd: “Semmisségi törvény”!)is, avagy jogszerűvé teszi az abszolute jogszerűtlent (lásd: Manyup-pénzek kizsarolása, majd ellopása!).
   Én tehát nem zárom ki annak lehetőségét, hogy időnként lőni kell! Megteszem ha kell, de nagyon nem szívesen!
   … holnap de. 9-kor gyújts egy gyertyát!

   • öregszeder szerint:

    Kedves Szendam! Nem értettelek félre, csak tovább gondoltam a dolgot. A válaszoddal teljesen egyetértek és én is attól tartok, hogy ebbe az irányba eszkalálódhatnak a dolgok. orbán a múltban nagyképűen beígért két pofonját ma már nem képes lekeverni vonáéknak. Azok pedig egyre szemtelenebbek, gátlástalanabbak lesznek, mert megérzik a gyengeséget. Ők ma is az ököljog hívei. Bandában masírozva nagyon erősnek érzik magukat és senki nem húz le nekik egy árva pofont sem(se bíróság, se rendőrség, se pártok, se civilek). A tömeg pedig oda húz, ahol az erőt érzi. A mai demokratikus ellenzék bénasága és a civilek naív butasága szintén nem akadályozó tényező számukra. Attól tartok, hogy egy forró polgárháború nélkül nem ússzuk meg a kialakuló helyzetet. Mit kell megéljen még a magyarság ahhoz, hogy végre megjöjjön az esze?
    Természetesen gyújtani fogok egy gyergyát.

   • asher alexander szerint:

    oregszeder!
    mindez szep es erdekes amit leirtal,……de,;- Nem ad semminemu felmentest semmire!!!

   • szendam szerint:

    Kedves “asher”!
    “öregszeder”-nek igenis igaza van, hiszen … “aki kardot fog, az kard által vész el!”
    Következésképp mindenki ALAPOSAN GONDOLJA MEG, hogy mikor fogja és emeli Ellenére azt a “kardot”!
    Épp elmével rendelkezőek ezt csakis végszükség esetén teszik meg! …
    … aztán életük végéig szégyenlik!
    Kedves “asher”!
    Holnap gyújts egy gyertyát!
    … és köszönöm, hogy időnként megtisztelsz a véleményeddel!

   • asher alexander szerint:

    szendam!
    a harmadik “parancsolat-(amit tevesen a kereszteny egyhaz nekitetszore ugy forditott le,”ne olj”,a masidik laterani zsinat alatt)-eredetileg igy szol szo szerint,;-“tulelsz a kardod altal”!!

   • szendam szerint:

    Akkor egyetértünk!
    És köszönöm a gyertyagyújtást!
    Elküldtem ezt a felhívást a Kanadai Magyar Hírlaphoz is. … Semmi válasz! … nem értem!

   • szendam szerint:

    Kedves “asher”! (21:51)
    Ugye nem gondolod, hogy nekem nem fáj az, amit a zsidókkal szemben a keresztény Európa évszázadokon át elkövetett?
    Lehet, hogy téves az én “Ki kardot fog, kard által vész el!”-idézetem … de hogy történelmileg és tapasztalatilag abszolute megállja a helyét, az TUTI!
    … gyújts holnap egy gyertyát! … én is! … és reggel kilenckor emlékezzünk együtt! … minden ártatlanul lemészároltra!

   • asher alexander szerint:

    -es lasd mennyire igaz az iras-(tulelsz a kardod altal)-,mennyire elore lato volt tobb mint 4500 evvel ezelott az O.-rokkevalo!!
    “tulelsz a kardod altal”…..=lasd Izrael helyzetet ma!!minden korulotte levo orszag-(amelyikkel hataros)-mindegyik kenyszeriti az Ilyen tulelesre szakadatlanul!!
    ugyanis a tulelsz a kardod altal KIZAROLAG-(mint ahogy a Tiz “parancsolat is)-ELSOSORBAN A ZSIDOKRA ERVENYES,hiszen nekik adta az UR mint a szovetseg jelkepet a Torvenyt!!

 6. Izsak-Bacs Jeremias szerint:

  A mély gyász, amelyet egy szeretett lény halálakor érzünk, abból a megérzésből fakad, hogy minden egyénben rejlik valami leírhatatlan, valami, ami csak rá jellemző, és ezért teljességgel pótolhatatlan.
  Lelekben ott leszek es osztozok a fajdalomba.
  Izsak-Bacs Jeremias – lelkipasztor
  Magyar Kereszteny MENNONITA Egyhaz

  • szendam szerint:

   Tisztelt Lelkész Úr!
   Köszönettel fogadtam blogpostomhoz való hozzászólását!
   Mivel ez volt az első hozzászólása, így a WordPress szabályai szerint “moderációra” kellett várakoznia! … mostantól nem kell!
   Még egyszer köszönöm, hogy hozzászólásával méltatta blogoldalamat és kérem, tegye ezt máskor is!
   Alázatos tisztelettel:
   szendam

 7. farcsika67 szerint:

  Forrás: Magyar Narancs

  Budapest – Előélete alapján egyértelműnek látszik, hogy az érettségivel miniszteri karriert befutó Némethné strómanként került a
  legfontosabb gazdasági tárca élére. A Magyar Narancs szerint Némethné régebb óta a Simicska-Nyerges maffia egyik végrehajtó embere.
  Kinevezése azt jelenti, hogy közvetlenül a Simicska-Nyerges klán kezébe került a csaknem 600 milliárdos költségvetésű fejlesztési
  tárca. Maffia ilyen nyíltan és arcátlanul még nem fonódott össze a gazdasági és politikai hatalommal. Megtehetik ott, ahol a legfőbb
  ügyész takargatta ennek a maffiának, amely közvetlenül a miniszterelnöknek dolgozik, az előző ciklusban elkövetett bűneit.

  Némethné gyakorolhatja a parlamenti bizottságban azt a véletlen elszólását, amellyel a bizottságot tisztelte meg, hogy “Tisztelt
  Bíróság!”. Ha egyszer vége lesz Orbán két évtizedes ámokfutásának, remélhetőleg lesz olyan szabad és független ügyészség és bíróság,
  amely végre kérdéseket intéz az Orbán irányítása alatt működő Simicska maffia százmilliárdos lopásai tárgyában, és nem lesz elég válasz az,
  hogy mindenkinek jogában áll hülyének lenni. Hülyének nézni azonban egy teljes országot, a törvényeket, nincs jogában.

  A Fico Kft.-től napjainkig ívelő pálya újabb állomásának tűnik az érettségizett Németh Lászlóné kinevezése a Nemzeti Fejlesztési
  Minisztérium élére. Mint a Magyar Narancs megírta, Némethné nem véletlenül került kiválasztásra, hanem közeli viszonyban van a Nyerges
  Zsolt és Simicska Lajos nevével fémjelzett fideszes gazdasági háttércsoporttal. Némethné ugyanis nem csak az MFB vezérigazgató-helyettese, de tavaly nyár óta tagja a Magyar Villamosművek Zrt. (MVM) igazgatóságának is. Az MVM-et az a Baji Csaba vezeti, akinek dokumentáltan közeli kapcsolata van a Simicska-birodalom operatív irányításában főszerepet játszó Nyerges Zsolttal. (Nyerges a Fidesz gazdasági hátországát képező Közgép Zrt., az Advenio Zrt. és az Infocenter Zrt. első embere.) Baji Nyergeshez hasonlóan szolnoki kötődésű, és éveken át vezette a Nyerges tulajdonában lévő E-OS Energiakereskedő Zrt.-t. Nem véletlen, hogy a cég tavaly decemberben épp a Közgép tulajdonába került.

  A Fellegi vezette minisztérium már születése óta a Nyerges irányította érdekcsoport befolyása alatt áll. Ennek gyakorlásában kezdettől fogva
  főszerepet játszik Nyerges közeli ismerőse, a szintén szolnoki születése Hegmanné Nemes Sára, a minisztérium – korábban a PPP
  szerződésekért felelős, újabban a kiemelt állami szerződéseket és támogatásokat vizsgáló – államtitkára, aki a közbeszerzési törvény
  kialakításában játszott főszerepet. A maffia sikeres működését és a szolnokiak hatékony együttműködését jól példázza, hogy a Közgép Zrt.
  az elmúlt másfél év alatt legkevesebb 200 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzési projekteket egyedül vagy más cégekkel közös
  konzorcium tagjaként. Üzleti úton kötődik Nyergeshez a tárca közlekedési ügyekért felelős helyettes államtitkára, Schváb Zoltán, aki korábban a Közgép Zrt. igazgatósági tagjaként volt tevékeny. Nyergessel ugyancsak jó viszonyt ápoló Molnár Ágnesről, az NFM
  fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkáráról még az is felröppent, hogy esetleg ő lehet Fellegi utódja. De nála egy még
  inkább kézzel vezérelhető bábra, strómanra volt szüksége az Orbán-Simicska birodalomnak.

  Fellegi és Nyergesék viszonya az ősz folyamán megromlott, valószínűleg emiatt kellett távoznia. Míg Orbán elsősorban a Magyar Posta Zrt.
  strukturális átalakításának elmaradása, a MÁV adósságállományának sikertelen konszolidációja, és a MALÉV szintén sikertelen – a korábbi
  remények szerint kínai befektetőknek történő – értékesítése miatt volt elégedetlen Fellegivel, addig Nyergesék elsősorban az eredménytelen
  kínai és orosz kapcsolatfelvétel miatt orroltak meg rá. Így elmaradtak a Fellegi által korábban beharangozott nagyberuházások, köztük az
  összes budapesti pályaudvar rekonstrukciója és a ferihegyi gyorsvasút kiépítése is, melyek megvalósításában vélhetően főszerep jutott volna
  a Közgép Zrt.-nek is. Simicskáék ezzel sok pénztől estek el, ezért nem volt Felleginek maradása. Fellegi távozni próbált, de túl sokat tud
  ahhoz, hogy csak úgy kilépjen a körből.

  Demokratikus országot ilyen primitív és átlátszó módon még nem kerített hatalmába egy oligarchikus gazdasági maffia, amelynek jellegzetessége, hogy nem a piacon vagy az alvilágban, hanem a közpénzekből és a politikai vállalkozása révén rabol. A közéletből és
  az államból csinálnak alvilágot. A találmány lényege, hogy nincs kockázat, a megcélzott államkassza mindig feltöltődik, és rendőrségtől, ügyésztől nem kell tartani, mert azokat is ők nevezik ki. Kell hozzá egy szélhámos politikai vezető, aki nemzeti demagógiával és a politikai ellenfelek amortizációjával, kriminalizálásával megszerzi az abszolút hatalmat, majd a gazdasági maffia veszi kezébe az államapparátus irányítását, és azon keresztül szivattyúzzák ki a százmilliárdokat az állam vagyonából.

  IMF-re, Európai Unióra azért nincs szükség, mert azok korlátokat szabnak e maffia működésének és megkövetelnek bizonyos átláthatóságot.

  Némethné cinikus kinevezése e folyamat része, amely már szinte alig leplezett. Fellegi után Némethné azt jelzi, hogy Simicska teljesen
  közvetlen irányítást követelt magának. Olyan ember kellett, akit telefonon irányíthat, nem kérdez, nem gondolkodik, csak cselekszik.

  Simicska a szamarát is kineveztethette volna fejlesztési miniszternek.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s