“Úrfelmutatás” – Orbán “értékelt”

A tegnapi (feb. 7.) volt már a tizennegyedik alkalom, hogy a Mi Fényességes Boldogságunk – ismételten engedve a “Magyar Polgári Együttműködési Egyesület” nevezetű talpnyaló társaság unszolásának – hajlandó volt megosztani véleményét a mögöttünk álló esztendőről, s a jövendőt érintő elképzeléseit a … kikkel is?

No ez az utóbbi kérdés az, amelyen már 1999. februárja óta rendszeresen fennakadok. Hogy igazából kiknek is tartja Orbán immáron tizennegyedik esztendeje ezeket az időnként elképesztően blőd, néha kifejezetten agresszív, de az esetek valamennyiében és általában csupán semmitmondó kinyilatkoztatásokat, üres fecsegéseket és közhelyeket, ügyetlen vicceket és erőltetetten ál-“népi bölcsességeket”, szégyentelen önfényezéseket és notorikus hazudozásokat tartalmazó beszédeit?

Netán az Egyesület tagjainak, avagy a gondosan kiválogatott, “egyéb”-kategóriás közönségnek? Aligha, hiszen közülük már bárki és bármikor képes lenne elmondani egy-egy ilyen beszédet a fideszes PR-guruk által az évek hosszú során át kiötlött mondatklisék tetszőleges sorrendű összeollózásával. E szempontból tehát az “országértékelések” fölöslegesek.

Netán a teremből kiszorult, de a RémHír TV közvetítését végig izguló hívőknek? Aligha, mert őket igazából nem is érdeklik (de nyílvánvalóan nem is képesek felfogni), hogy tartalmilag mi is hangzik el Hektor szájából: számukra az a fontos, hogy meghallják azt a néhány szót, azt a pár mondatot, melyekbe belekapaszkodva megerősíthetik hitüket. Ám mivel ezeket nap-napután megkapják a “polgári” és a “közszolgálati” (írott és elektronikus) sajtóorgánumoktól, ezek az “országértékelések” e szempontból is fölöslegesek.

Netán a közvéleménykutatók szerint “passzívak”, azaz szavazni senkire nem hajlandóak egyre népesebb (hónapok óta kb. 60%-os) táborának? Aligha, mert ők nem az Orbán-beszédek virtuális valósága, hanem a mindennapok tapasztalatai, azaz a Kormány kirívóan köznép-ellenes, a szegények zsírján gazdagokat hízlaló intézkedéseinek következményei (illetve az Ellenzék ostoba torzsalkodásai) alapján ítélnek. Nekik a Kétharmadnyi Bonaparte csupán egyetlen olyan beszédet tudna tartani, melyre ők ténylegesen és elismerően odafigyelnének:

Mivel mindent elbasztam, a Tákolmánnyal együtt valamennyi törvényemet visszavonatom, majd ezek után ÖRÖKRE lemondok minden lehetséges közfunkcióról sőt, Bandámmal egyetemben még az országból, de még a Bolygóról is elköltözöm, s lopott százmilliárdjainkkal együtt magunkkal visszük az irígység, a butaság, az ostobaság, a kapariság, az egymásra uszulás, a rabszolgatartásra való hajlandóság, az egymáson erőből való átgázolás, a notorikus hazudozás és törvénykerülés, a pökhendiség általunk elterjesztett vírusát is!

 

*****

Eredetileg itt szerettem volna befejezni ezt a posztot. Aztán megnéztem az “Úrfelmutatás“-ról készült sajtófotókat. Ezek tanúbizonysága szerint a (látható) közönség kisebb része ugyan a patologikus tekintélytisztelet minden, orcára kiülő tünetét mutatta, többsége azonban illedelmesen unatkozott. Mindezek alapján meg kell állapítsam, hogy ezek az “évértékelők” ma már csupán tisztes hagyománnyá kövültek. Értelmük pedig csak annyi, hogy Orbicsek ezeket az alkalmakat is megragadhassa arra, hogy nem csak a Múltat írja/értelmezze át, de az orwelli mintára készült fideszes “Újbeszél” szótárát is!

Az pedig különösen megragadta a figyelmemet, hogy tegnap igazából semmiféle nóvum nem volt sem a Kis Felkapaszkodott beszédének jó kétharmadában, sem pedig a díszletben (kivéve, hogy a nemzeti trikolor erdejét két oldalról egy-egy kék drapéria is övezte most, … persze az EU csillagkoszorúja nélkül … azt majd csak akkor, ha már kölcsönt adtak?!). A már 2010 óta ismert “Magyarország megújúl” feliratú táblácska mögül pedig ugyanaz az önimádatba, cím- és rangkórságba esett klinikai eset beszélt ugyanarról: “a-gyurcsánybajnaik-és-a-cocialisták-és-a-baloldal-a-hibás-mindenért!“, mint tavaly is, rátolva “azemútnyócév“-re minden felelősséget.

Viktor! Huszonkettedik hónapja TE KORMÁNYZOL! Ne mutogass vissza, mert ez kurvára unalmas már. Helyette egyszer, de csak egyetlen egyszer ebbe’ a büdös kurva életbe, vállald már a felelősséget! Állj ki A NÉP elé és hallgasd meg a mondandójukat! Mely úgy hangzik, hogy “Orbán takarodj!”.

… és ezt …

szendamondja!


3 hozzászólás on ““Úrfelmutatás” – Orbán “értékelt””

 1. farcsika67 szerint:

  aranyapám, te zseni vagy. mintha én írtam volna. de nem írtam, csak gondoltam. gúnyos hangvétel abszurdisztánból. ez hiányzik nekem már vagy 12 éve.
  beszélsz orbán ról, a talpnyalókról, azokról akik méla közönnyel hallgatják, de van egy harmadik csoport is. mégpedig azok akik politológust színlelve magyarázzák a képernyőn a semmit. na tőlük azért a fosás jön rám, mit lehet ezen elemezni? megvitatják,keresik benne az értelmet, csak hogy teljen az idő. a végén még össze is vesznek azon, ki mondta a tutit. ezek a beszédek annyit nem érnek, mint a malév részvények, ha lennének ilyenek. ok. ez rendben volt

 2. farcsika67 szerint:

  ja és eu zászló sem volt. de ezt már megszoktuk, nem tartozik ő oda. ő egy fabunkó, aki visszamaradt a kőkorszakból.

 3. zambia szerint:

  Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
  Ugye érzik, hogy gyarapodunk, elrugaszkodtunk, megteremtettük az igazságos
  16 %os adokulcsot, a 27 %os afát, a szegényeket tereljük az ingyenkonyha
  felé, a hajléktalanoknak adtunk a börtönszállon egy vaságyat – amit magam is
  megnéztem, és örömmel tapasztaltam hogy megvannak elégedve és ennyi elég is
  nekik, mert aki nem dolgozik annak legyen ennyi elég. Továbbra is azon fáradozunk,
  hogy egy millio munkahelyet teremtsünk, mert minden embert visszaakarunk
  vezetni a munka világába, aki él és mozog, annak mindenkinek dolgoznia kell.
  Mert 5 millio embernek adoznia kell.
  Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
  Köszönöm, hogy meghallgatták beszédemet, és kivánok további jo munkát!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s