Jézus Orbánt szolgálja?

Nem vagyok hívő abban az értelemben, hogy nem tekintem magam egyetlen egyház, vallási közösség tagjának sem. Azonban ateista sem vagyok, mert hiszem: létezik a Világegyetemben egy mindent átfogó Értelem. De vajon létezik-e egyáltalán bármiféle értelem a Magyarországra rátelepedett Hatalom berkein belül? Aligha!

Az Orbanista Hatalom, regnálásának bő 20 hónapja alatt számos egészen elképesztően orcátlan törvényt volt képes meghozattatni azon szavazódroidokkal, akiket közjogilag “országgyűlési képviselők“-nek vagyunk kénytelenek nevezni. Ezek egyike az egyházakról szól “2011. évi C. törvény“, amely 14 vallási közösséget automatikusan “egyháznak” – azaz állami támogatásra méltónak – nyílvánított, míg a többieket (a körön kívül maradtakat) arra kötelezte, hogy a már korábban elnyert státusukat megőrzendő pitizzenek a Hatalomnak.

Ez a “pitizés” az előírások szerint úgy történt volna, hogy a státusra (és az Állam kegyes támogatására) igényt tartó felekezetek tiszteletteljes kérelmet nyújtanak be al- és felcsúti Orbán Viktor Mihály Őfőméltósága illetékes minisztériumához. Ennek fura ura ha arra kegyesen rábólintott, akkor a papír az Országgyűlés szakbizottsága elé kerül, s ha még itt sem találtak hibát a pedigrében, akkor már csak a törvényhozók kétharmadának kegyeit köllött elnyerni, s már is jöhetett a hivatalos cím és az azzal járó költségvetési apanázs.

A nevezett törvényre a magyar Fasiszta Állam hivatalos propagandája szerint azért volt szükség, hogy ezzel a vallási közösségek közül kiszűrhessék a “business-egyházakat“, tehát azokat, melyek ugyan semmiféle hitéletet nem folytatnak, de státusuk okán az adófizetőkön piócáskodhatnak. A háromlépcsős elbírálás – melynek minden fokán olyan vallási szaktekintélyek állnak, mint az általános jogelveket már évek óta magasról leszaró jogász (a miniszter), a világ egyik legnagyobb “business-egyházához” alaposan bedrótozott politikus (a parlamenti szakbizottság KDNP-s elnöke), illetve a gerinctelenségük mértéke alapján gondosan kiválogatott törvényhozók (országgyűlési kétharmad) – pedig ezen elv érvényesülésének konkrét garanciája.

Mindenki számára teljesen váratlanul azonban a pártszolgálatosokkal alaposan kitömött Alkotmánybíróság 2011. december 20.-i hatállyal megsemmisítette ezt a törvényt. Mielőtt azonban még bárki túlzottan megsüvegelné ezért az AB-t, szeretném közölni: a testület nem azért tette meg e lépését, mert a vitatott jogszabály a bíróságok helyett a törvényhozási többség önkényének kezébe adta az “elismerés” jogát, illetve 14 felekezetet mindenféle vizsgálat nélkül máris e körbe sorolt, s így az eljárás mélyen sérti úgy a “régi”, mint az “új” alkotmányt! Nem, az AB (szokás szerint gyáván) “közjogi érvénytelenségre” hivatkozott azaz arra, hogy az inkriminált törvény szabályellenesen született meg.

Így aztán nem is akadályozta meg semmi Orbán Senkijeit abban, hogy 2011. december 30.-án sebtiben összetákolják a “2011. évi CCVI. törvény“-t, mely még szemetebbre sikeredett, mint megsemmisített elődje. Megmaradt a pitizési kényszer, az állami és törvényhozói önkény hármas lépcsőfoka, de a folyamatba (tudományos fügefa levéllel eltakarandó a kilógó szőrös lófütyit) beillesztették még a Magyar Tudományos Akadémia elnökét is, aki egy általa összetrombitált tanácsadó testület véleménye alapján tesz javaslatot az Országgyűlés felé annak ügyében, hogy a kérelmezők megfelelnek-e a parlament által hozott törvény előírásainak!

Normális országban a törvényeknek való megfelelést nem az adott állam tudományos akadémiája, hanem az ilyen célokra is rendszeresített bíróságok szokták ítélethozatal formájában kimondani. Ha esetleg mégis felmerülne egy ilyen ötlet, akkor egy normális tudományos akadémia épeszű elnöke, ha tudósnak tartja magát és nem egy egyszerű pártnyaloncnak el sem vállalja a felkérést! … Dr. Pálinkás József, az Akadémia elnöke azonban vállalta.

Tegnap (2012. január 16.) tartotta meg első ülését az elnök által felkért eseti bizottság, melynek működése annyira titkos, hogy egyetlen tagja sem tehet arról semmilyen nyilatkozatot, Dr. Pálinkás pedig kijelentette, hogy a törvényben rögzített február 3.-i határidőig maga sem hajlandó semmilyen e tárgyaban feltett kérdésre válaszolni.

Márpedig kérdések vannak ám, s ráadásul indokoltak is. Ezek egyike pl. az, hogy ugyan miféle szakavatott véleményt tud adni az atomfizikus Pálinkásnak az a “Vallástörténeti és Egyházi Elnöki Bizottság“, melynek vezetője (Dr. Hámori József) agykutató, tagjai között pedig egy fizikuson, egy biológuson és egy római jog-szakértőn kívül mindössze három keresztény (katolikus, református és evangélikus) teológus ücsörög? (A témával kapcsolatosan egy kiválóan szarkasztikus humorral megfogalmazott nyílt levelet adott ki, az “ANKH az Örök Élet Egyháza“, mely január 15.-én jelent meg az Amerikai Népszavában.) Nos, erre a kérdésre biztosan soha nem kapunk majd választ.

Mint ahogyan arra sem, hogy a magyar Országgyűlés hogyan tudta mindenféle “tudományos szakvélemény” nélkül eldönteni azt, hogy az országban működő összes vallási csoportosulás közül 14 egészen biztosan megfelel a törvény előírásainak? Hogyan tudta eldönteni, hogy e körbe nem tartozik bele automatikusan pl. az elesetteket istápoló, Iványi Gábor-féle  Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET), avagy a szegényeknek rendszeresen meleg ételt osztogató Krisnások, de bele tartozik a templomaik ajtajait télvíz idején a hajléktalanok előtt bezáró katolikus, avagy a nyíltan náci lelkészeket (pl.: ifj. Hegedűs Lóránt) a kebelén melengető reformátusok?

De nincs is itt szükség semmiféle konkrét feleletre: az vastagon benne van magában a törvényben! Az, hogy Magyarországon minden, így a vallási felekezetek is az Orbanista Fasiszta Állam kegyétől függjenek, s ha majd (mondjuk választások idején) “kérnek tőlük valamit”, akkor azok azt készségesen teljesítsék is (pl. alkalmasan megfogalmazott prédikációk formájában). Erre kitűnő példa az a január 12.-én, a “Magyar Kurír” című “katolikus hírportál“-on megjelent írás, melyet Székely János, esztergom-budapesti segédpüspök jegyzett. Ebben a derék egyházfi oly’ ügybuzgalommal nyalintotta fényesre a Szeretett Vezető és az ő Rablóhordájának alsó fertályát, amelyhez hasonlatosat csak ünnepnapokon lehet tapasztalni a “polgári napilap“-ban.

De míg a perselyfosztogatóit és pedofiljait mindenféle igazságszolgáltatás elől gondosan rejtegető katolikusokat nem zavarja, hogy a legalapvetőbb erkölcsi elveket (meg az összes vallást) magasról leszaró Orbán szolgájává tegyék már magát Jézust is, vannak olyan istenszolgák, akik ezt nem tűrik szótlanul. Így pl. Dr. Majsai Tamás a MET lelkészképző főiskolájának dékánja tegnap (jan. 16.) a Népszavában megjelent és Navracsics Tibor igazságügyi miniszternek címzett dörgedelmes nyílt levelében szólította fel a Hatalmat saját törvényeinek betartására, illetve a kipécézett vallási közösségeknek már-már a Kádár-rendszerhez hasonlatos üldözésének befejezésére.

Lesz-e bármiféle foganatja a derék lelkész felszólításának? Aligha. Az önmagába beleszeretett Hatalomnak, annak elmeháborodott Birtokosának csak szolgák kellenek: kézből etehtető, bűnben fetrengő, s ezért zsarolható “politikusokra”, “egyházakra”, s a vallás útján is elámított, becsapott, kihasználható alattvalókra!

… és ezt …

szendamondja!


5 hozzászólás on “Jézus Orbánt szolgálja?”

 1. […] Tovább Szendam teljes blog bejegyzéséhez! Like this:TetszikJelezd elsőként, hogy neked ez tetszik: post! « Isten munkatársai? […]

 2. dr. regos peter szerint:

  egyben biztosak lehetunk, az izraelita vallas az Orban-kormany alatti idoben nyilvan egy nemkivanatos egyhaznak minosul.

 3. dr. regos peter szerint:

  meg nem unjak? meg mindig szorakoznak velem? tovabbra is moderaciora kell varakoznia a hozzaszolasomnak
  ez tenyleg nagyon unalmas es mar untig elegge tele van a tokom vele. nagyon fel Vagyok haborodva ettol. tegyen meg nekem egy borzasztoan nagy meretu szivesseget,meg pedig azt, hogy legyenek szivesek NYALJAK KI A SEGGEMET es SZOPJAK KI A LANKADT, METELT FASZOMAT IS.
  nagyon szepen koszonom ezt a nagy szivesseget, igazan szep gesztus volt vagy lenne ez Onoktol a Reszemre. megerdemlik az elismerest ezert es nagy dicseretet is erdemelnek.

 4. dr. regos peter szerint:

  le vannak jo magasrol szarva kedves kanadai testvereim!

  • szendam szerint:

   Kedves “dr. regos peter”!
   Ha egy kicsit jobban odafigyelt volna már a KMH website-ján, akkor azt olvashatta volna Ch. Adam cikkének azon részén, amelyre rákattintott, hogy “Tovább szendam blogjához!”. Ez pedig ugye azt jelenti, hogy az én blogoldalamra került, s az írás, amit olvasott az én postom és nem a KMH-é! Következésképp a hozzászólása nem a KMH címére futott be (ahol önt már ismerik, s így moderációra nem kell várnia), hanem értelemszerűen a “szendamondja.woerdpress.com”-ra, ahol azonban ön még nem járt, nem kommentelt, így a moderációt nem ugorhatta át. Bejegyzései, melyek itteni idő szerint 02:39 és 02:53 között történtek – amikor én sajna aludni szoktam! – így csak most válhattak jóváhagyottakká.
   Egyébként mindhárom “szerzeményét” csakis és kizárólag azért hagytam megjelenni, hogy ha véletlenül ismét erre járna, elolvasná a saját bejegyzéseit, meg az én válaszomat is, akkor talán baromira el kezdi szégyelni magát. Nem csak azért, mert figyelmetlen és igazságtalan volt, hanem még alpári is!
   Ugye?
   Mellesleg: az orbáni egyháztörvény a magyarországi zsidó egyházközösségeket (mind a hármar
   t!) az automatikusan “bevettek”-nek minősített 14 felekezet közé sorolta! … tehát még ebben sem volt igaza!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s