LÁZADÁST! MOST, AZONNAL!

Ez egy nagyon rövid poszt lesz és a tőlem megszokottól formabontó!

A magyarországi Népszava ma (dec. 27.) délutáni (16:40 CET) híre szerint a “Királyi Televízió”, az épülete előtt már két hete éhségsztrájkoló munkatársait azonnali hatállyal és rendkívüli felmondással KIRÚGTA!

Az éhségsztrájkolók semmi mást nem akartak elérni, mint hogy a KRETÉNDIKTATÚRA és annak MameLuknyalói tartsák be azt a Médiatörvényt, melyet az Agyament Hatalom szavaztatott meg az Agykioperált Fejbólintó Testülettel (Országgyűlés, annak kormánypárti 2/3-a).

Az elmúlt hét csütörtöke óta, főnöki utasításra az éhségsztrájkolókat erős fényű reflektorokkal és ugyanazon két zeneszám 24 órán keresztüli harsogtatásával kell “nyomás alatt tartani”. Mivel így az éhségsztrájkolók nem tudnak aludni, az állami tulajdonú és a Kormány által kinevezett vezetőségű MTVA Zrt. elkövette az ENSZ és az EU által TILTOTT KÍNZÁS tettét!

Úgy gondolom, hogy mindezek után, mivel a kormányzat és a törvényhozási többség sokszorosan és folytatólagosan megszegte a 2010-es hatalomra jutásukkor az Országgyűlés Üléstermében esküvel vállalt kötelezettségeiket, Nekünk – mint az ő hatalmuknak jogforrásai – sincs semmiféle kötelességünk betartani azokat a játékszabályokat, melyeket az esküszegő Hatalom (törvényhozói és végrehajtói) alkottak meg!

Úgy gondolom, hogy a mai Magyarországot BITORLÓ HATALOM ÖNMAGÁT TETTE JOGFOSZTOTTÁ! Következésként az Orbán-diktatúrával, annak bármiféle képviselőjével, hivatalával, hivatalnokával, ügyészével és bírájával szemben egyetlen magyar állampolgár sem köteles semmiféle jogszabályt betartani!

Kivéve természetesen az ALAPVETŐ ERKÖLCSI NORMÁKAT!

Lázadást!

Most, azonnal!

… és ezt …

szendamORDÍTJA!


17 hozzászólás on “LÁZADÁST! MOST, AZONNAL!”

 1. […] váltott ki az ellenzéki bloggerektől, köztük a KMH olvasói számára már ismert Szendamtól. “Úgy gondolom, hogy a mai Magyarországot bitorló hatalom önmagát tette jogfosztottá! […]

 2. Avi szerint:

  Kedves “szendám”!
  Most így tele hassal (amíg lehet) a fotelből lázadni?………………:)
  Megvárjuk míg alánk tolják a demokráciát majd akkor elmondjuk, hogy milyen nagy lázadók voltunk! 🙂

 3. öregszeder szerint:

  Már bocsi, hogy beleszólok, de tele a dorkóm ezzel a fotel forradalmár nyavalygással! Ha birka vagyok, akkor szükségem van arra, hogy valakik után menjek. Példul a demokrata képviselőim, az újság-és TV hírműsor írók, előadó művészek, publicisták, kirúgott liberális filozófusok, egyházi-és civil szervezetek aktivistái után. Most ebben a pillanatban kell menni, amikor névtelenül, biztonsági őrők mögé bújva, dulakodva kordon mögé akarják zárni az éhségsztrájkolókat. Ennek most úgy kéne működnie, mint a hegyoldalban elgurított hógolyónak. Akkor azt is látnám, hogy nem csak nekem fáj a sajtószabadság felszámolása, hanem a “szakmának” is. Miért nem töltik meg az fogdákat?

  • Avi szerint:

   Ez a “fotelforradalmár” azoknak szól akik most nem mennek és hallatják a hangjukat hanem különböző fórumokon osztják az észt! Tehát gyakorlatilag ugyanazt mondom amit te csak én jelzővel látom el azokat akiknek csak otthonról “nem tetszik a rendszer”.

   • öregszeder szerint:

    Avi! Nem akarom a szőrszálat kefévé hasogatni, de én egy kicsit másra is gondoltam. A fotelből észosztást az tudja erősebb tettekre váltani, ha van kit követni, jelen esetben a sajtósokat ill. a demokratikus pártok képviselőit, nem véletlenül említettem a kirúgott filozófusokat, stb. Ha az ő aktivitásuk vérszegény, tőlem mennyire lenne hiteles és eredményes? Az a pár ember, aki éhségsztrájkol, nagyszerű emberek, de hol vannak a kollégáik? Azt lehet olvasni, hogy reggelente, munkakezdéskor félve üdvözölték őket és csak kevesen mertek velük kezet fogni. Hol vannak a már kirúgottak? A szakszervezeti vezető sztrájkol, a tagság meg lapít? És hol a többi szakszervezet szolidaritása? Hol van Gaskó, aki a karácsonyi pulykapénzért gördülő sztrájkolt? Azt gondolom, hogy most egy igazság pillanathoz érkeztünk. Kiderül, hogy kik azok akik valóban valamilyen társadalmi csoport valódi érdekképviselői, vagy csak üzleti vállalkozásként csinálják.

   • szendam szerint:

    Kedves Barátaim! Avi és “öregszeder”!
    Össze ne kapjatok már azon, hogy ki mennyire ért egyet a másikkal és mennyire útálja (teljes joggal) az orbáni idiótadiktatúrát!
    Hát igen: Viki Mouse ellen sokan csak a fotelből, illetve a kocsmában lázadozunk … jó hangosan, ha csak a haverok hallják … bár manapság még ezt is meg köll gondolni, lévén a Hatalom paranoiás és most dugja tele az egész országot a “NIBEK” nevű szupertitkos szolgálattal, mely “önként” gyűjti össze valamennyi adatunkat (huh! de jó, hogy a blogom egy amerikai szerveren fut!) kezdve a születési dátumunktól, végezve a rajtunk eddig elkövetett orvosi kezelésekig!
    Szóval anyázzátok le nyugodtan Hektort, mert nem köll tőle félni! A pasinger rövid időn belül meg fog bukni, csak az a baj, hogy Darth Victorius és “csapata” nem csak irgalmatlan kárt okoztak már nekünk, de kazalnyi pénzt utaltak már át maguknak … offshore!
    Szemenyei-Kiss Tamás lebaszott engem azért, mert szerinte én úgy vélem, hogy parancsszóra lesz magyarországon forradalom, Orbán-bedöntő megmozdulás és az utasítást majd pont az én “erőltetten titokzatos” blogomtól várja a Jónép! ….
    … hát, ha az én blogom posztjain múlna! …
    ,,, OVika ma már “poszt tőzeg” …
    … Bajnai Gordon pedig miniszterelnök lenne!

 4. kekec szerint:

  Szendam, forradalomhoz nem elég az “élcsapat” -ahhoz tömeg is kell. És olyan forradalmi helyzet, ami eléri a tömegek ingerküszöbét is. Ez még nem az, legtöbben nem is tudnak róla, vagy értelmiségi nyavajgásnak tartják. Meg kell (sajnos) várni, hogy tömegek ne tudjanak a síró gyerekeiknek vacsorát adni. Magyarán: amikorra az emberek pofája már meghaladja a zsemle átmérőjét! A “szabadság” és a “demokrácia” sem nem ehető, sem nem iható. “Csak azért” nem fognak tömegek az utcára menni. SAJNOS! Ez MAGYARország – vegyük tudomásul.

  • szendam szerint:

   Kedves “kekec”!
   Ha sokan firkálunk itt a neten össze, meg vissza abból “tömeg” lesz!
   Magam tapasztalata szerint az “egyszeri honi választó’polgár'” általában zsigerből szavaz – ezért nincs nekünk megválasztott és normális kormányunk! A Mi Legkedveltebb Vezetőnk éppen ezen zsigeriszavazásnak köszönhette a meg nem érdemelt túlhatalmát! … de ugyanez fogja majd tőle el is venni.

   Ebben biztos vagyok, de abban már nem, hogy kinek adja?

   Ugye nem Vonának?! … mert az sok szempontból csöbörből vödörbe lenne!

 5. Avi szerint:

  Osztom “kekec” véleményét. Ameddig nem 300 méteres hanem 3 kilométeres lesz a sor a Blahán a Krisnások ételosztásakor és nem csak Karácsonykor hanem a hét mindennapján addíg ebben az országban a pár ezer tüntetőn kívül senki sem fogja a s@ggét megmozdítani.
  Kertész Ákos nem az ujjából szopta ki amit leírt.

  • Kedves (és erőltetetten titokzatos) Szendam!
   Remélem, hogy a legutóbbi bejegyzése óta megnyugodott és talán már nem is annyira sürgős Önnek a LÁZADÁS… Engedje megkérdezni: életében eddig hányszor szállt szembe komolyan az államhatalommal, az önkényuralommal? (Esetleg hány évet töltött Rákosi vagy Kádár börtöneiben?)
   Úgy véli, hogy a lázadás (a forradalom) vezényszóra történik? Mondjuk Szilveszter után azonnal?

   • szendam szerint:

    Kedves (Sz.-K.) Tamás!
    Bocsásd meg nekem, hogy “csak” 44 éves vagyok, így nem volt alkalmam a recski “kultúr”(tényleg az volt!) kényszermunka-táborban egyetlen napot sem töltenem! … bár ahogy Hektort és Csapatát nézem, hamarosan ott fogok kikötni … hacsak Ők nem buknak meg (az Országgal együtt) hamarosan.
    Szóval az itten a helyzet, hogy én (mint az egyik posztomban /”Úton a szakadékba 1.”/ is olvasható) a Rendszerváltás idején csupán alig több, mint 20 esztendős voltam, de igyekeztem kivenni ebből a részemet. Így pl. az SZDSZ egyik ALAPÍTÓ TAGJA voltam szeretett, de engem utáló városomban (lehet, hogy ezért útál engem a Városom, és Te is Sz.K.T.? – mert ugye az egyik posztomra küldött válaszodnál már megegyeztünk a “per Tu”-ban!).
    Tehát szerintem itt az a “nagyonlényeg”, hogy ÉN szembe kívánok szállni a Diktatúrával, és éppen ezért írom a posztjaimat! Én így harcolok (44 évesen) az orbanizmussal!
    “Erőltetetten titokzatos” lennék? Az “erőltett”-et Te akasztottad rám, a “titokzatost” pedig Ch. Adam (KMH), az azonban bizonyos, hogy amíg a Gumicsízmás Kandúr meg nem bukik (sajna velünk együtt!), nem vállalom az arcképemet! Miért? Mert HÁROM FIAM VAN ORBANISZTÁNBAN!
    Egyáltalán nem gondolom, hogy a “lázadás”, majd “vezényszóra” fog történni. Ez már “Viki Mouse”-nak sem jött be 2006-ban, pedig neki jólszervezett verőlegény-bandája volt TV-székházzal és rendőrökkel szemben! …
    ….
    Ámde mi az Úristent magyarázok én?
    Tamás!
    Ha nem teszik amit írok, hát ne olvasd! Ugyanis az ÉN BLOGOMON AZT ÉS ÚGY ÍROK, AMI NEKEM TETSZIK! És sem Orbántól, sem Szannamáriától, sem pedig Tőled nem fogok engedélyt kérni!
    Egyébként kívánok Neked és minden szerettednek nagyon kellemes szilveszterezést és SOKKAL BOLDOGABB ÚJ ÉVET!

  • szendam szerint:

   Kertész Ákos híres, AN-nek írt levelében MINDEN SZÓ IGAZ! … SAJNOS!

 6. Gonoszka szerint:

  Mint látod, megritkultam, sőt el is fogytam. Mit gondolsz, miért?

  • szendam szerint:

   Kedves Gonoszka!
   Mert hülyeségeket írok? Bocsáss meg érte, de én nem pont ugyanazon a szemüvegen keresztül nézem a világot, mint Te, lévén nem ugyanazokat tapasztaltam. Ennek ellenére szerintem vannak közös pontjaink. Vagy nem?

 7. Gonoszka szerint:

  Félreértettél. :)) Az AN oldalain szűntem meg. Már elég markánsan látszik
  Orbán bukása, csak abban bízom, hogy nem jön vissza Gyurcsány.
  Persze, most törhetjük a fejünket. :)))

 8. Kedves Jó Szendam! – Köszönöm az őszinte szavakat (ez is ritkaság mostanában!) – azonban a “három fiam van Orbanisztánban” kezdetű bejegyzéseddel egyszerűen nem lehet mit kezdeni…
  A demokraták 99%-a (az igaziak százszázaléka!) névvel-címmel-fényképpel vállalja – meri vállalni! – a saját véleményét… Te pedig a három fiadra hivatkozol?
  Annak idején, lapozz vissza a történelemkönyvben, demokraták százai az ÉLETÜKET, ezrei pedig a személyes szabadságukat adták a demokráciáért… és nem hivatkoztak semmire, senkire.
  Úgy egyébként – engedd meg, mert jóval idősebb vagyok – kár érted…, kár, hogy ennyire félsz. Jó meglátásaid vannak, hasznos tagja lehetnél a demokratikus ellenállásnak – de az esetedben kétségtelenül megmutatkozó FÉLELMET vesd le! (Ellenfeleink, ellenségeink is csak emberből vannak… nem legyőzhetetlenek.)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s