Felhívás és Petíció

Az országossá szerveződött Magyar Szolidaritás Mozgalom december 17., szombatra tüntetést hírdetett az Orbán-kormány mielőbbi elkergetésére!

A Mozgalom demonstrációs felhívását a 168 ÓRA online kiadása részletesen ismerteti, ezért ennek tartalmával itt most nem foglalkoznék. A Szolidaritás ugyanakkor közzé tett egy Petíciót is:

Ketyeg Orbánék órája

A Fidesz nem gyarapítja, hanem pusztítja Magyarországot, megosztja a társadalmat és félelmet kelt az emberekben. Ezt a társadalom nem fogadhatja és nem is fogadja el! Orbán Viktoréknak távozniuk kell a hatalomból!

A Fidesz eddigi tevékenységének mérlege:

 • a demokratikus alkotmány eltörlése,
 • az állampolgári jogokat csonkoló új alaptörvény elfogadása;
 • az ország nemzetközi megítélésének rombolása;
 • jogszabályokkal túlszabályozott társadalom létrehozása;
 • közbiztonság megteremtése helyett, hatalmat kiszolgáló erőszakszervezet kiépítése;
 • katasztrofális gazdaságpolitika, amely könnyen a tönk szélére juttathatja hazánkat;
 • diktatúrákra jellemző visszamenőleges jogalkotás, a szerzett jogok elvétele;
 • új médiatörvény létrehozásával a média függetlenségének fokozatos felszámolása;
 • támadás az igazságszolgáltatás ellen, a bíróságok függetlenségének eltiprása;
 • az új munka törvénykönyvvel a munkavállalók érdekeinek semmibevétele;
 • a nyugdíjrendszer szétverése;
 • az egészségügy pusztulásának további felgyorsítása;
 • oktatási ellenreform megszavazása, amely a jövő nemzedék elűzéséhez vezethet;
 • az önálló demokratikus intézmények pártkatonákkal való feltöltése;
 • egyre növekvő korrupció;
 • nemzeti érdekeinkkel ellentétes, értelmetlen harc az egész világ ellen.

A Szolidaritás Mozgalom nem elégszik meg azzal, hogy kimondja: eddig és ne tovább!

Új gazdaság- és új társadalompolitikára van szükség. Új közéleti kultúrát kell együtt kialakítanunk. Ehhez nyitottságra, párbeszédre, a demokraták széleskörű összefogására van szükség: civilek és politikusok együttműködésére. A múltat nem változtathatjuk meg, a jövőnk azonban a mi kezünkben van. Az elkövetkező időszakot ennek a politikának a kimunkálására fordítjuk.

Arra kérjük a magyar polgárokat, hogy jelen kiáltványunk aláírásával fejezzék ki támogatásukat törekvéseink mellett, ezzel küldjünk határozott üzenetet Orbán Viktornak és hatalmi gépezetének, hogy ketyeg az óra: idejük hamarosan lejár!

 
Arra kérek mindenkit, hogy vegyen részt a tüntetésen! Ha ezt nem teheti, vagy nem meri megtenni, legalább aláírásával csatlakozzon a Kiáltványhoz, melyet annak utolsó soraiban kiemelt szövegrészére kattintva tehet meg!
szendam ezt előre köszöni!
Reklámok

8 hozzászólás on “Felhívás és Petíció”

 1. […] a Magyar Szolidaritás Mozgalom és erről, a demokrácia hívei számára fontos eseményről számol be Szendam, magyarországi bloggerünk. “A Fidesz nem gyarapítja, hanem pusztítja […]

  • Sayerné Handó Tündét, vele egy fajta, mint munkaügyi ülnök ismertem meg, írogatott is nekem mérgesen kioktató, kicsinyes leveleket. Ajánlottam u.i., adjon ki egy kiskátét ülnökök számára. Bosszújáéból egyetlen egyszer sem kaptam meghívást ülnökként, hanem csupa ócska, kommunista bókolgató elvtárs(nő). Olyas valakik, mint akiről Hoffer-Hofi Géza játszott el egy jellemet. Nem hiszem, hogy Handó Tündének lenne politikai meggyőződése.

 2. hadusfalvi Mária szerint:

  Fogjuk már végre össze!

  • szendam szerint:

   Kedves Mária!
   Teljesen egyetértek! Fogjunk már végre össze és zavarjuk el ezt az orbanista Bandát, amely már az egész Ország ellopására készül!
   Ha Ön már aláírta a kiáltványt, akkor köszönöm és arra kérem: a lehető legszélesebb körben terjessze azt. Ennek céljából a blogom konkrét postjának címét is megadhatja bárkinek, aki RENDES MAGYAR ÉS DEMOKRATA!
   Köszönöm kommentjét és üdvözlöm!
   szendam

   • Na kérem, igy nézkiegy izraelita mocskolodás Magyar Honrol. Igy fröcsögnek a hontalanok, akiknek Magyarországra fáj a foguk. Most már a mi hazánk lett az uj igéret földje. De mi tanultunk a palesztin példábol és résen vagyunk.

   • szendam szerint:

    Pistikém! (már ha egyáltalán tényleg ez a neved)
    Azt hiszem lemaradtál néhány brossúrával és eltévesztetted a website-ot!
    Ahol az ilyesmit “értékelik”, az NEM az ÉN BLOGOM, amelyen pedig ÉN AZT ÍROK AMIT AKAROK és nem fogok SENKITŐL erre ENGEDÉLYT KÉRNI! Pláne nem az antiszemita náci barmoktól! … magadra ismersz Pistikém?
    Amiért egyáltalán beengedtem az ÉN OLDALAMRA a te bunkóságodat, az csakis azért volt, hogy mindenki okuljon: írtó nagy Isten magyarországi Állatkertje, de baromi alacsony benne a kerítés, illetve: “kommented” a példázata a blogom jelmondatának! … Mellesleg A. Einstein is izraelita volt, akárcsak Szilárd Leó, Neumann János, Teller Ede, Wiegner Jenő és Szentgyörgyin kívül az összes “magyar nóbeldíjas”, akik (Szetgyörgyin kívül) egytől egyig Magyarországról ELÜLDÖZÖTT “zsidók” voltak!
    Ugye Pistikém?
    Osztán tudnék még sorolni egy-két “nemzsidó” tudóst, feltalálót, okos embert is, akit a szokásos Magyar Ostobaság zavart külföldre, s a Haza helyett egy másik országnak hajtott hasznot tudása és tehetsége.
    A hozzád hasonló Barmok zavarták ki ezeket az embereket! És ez még akkor is így van Pistikém, ha a Hitvilágod mást mond neked!
    Pistikém!
    Tőlem AZ ÉN BLOGOMON bármelyik poszthoz hozzá szólhatsz feltéve, ha képes vagy az okadatolt és KULTÚRÁLT érvelésre! De ha még egyszer ITT zsidózni és “főmagyarkodni”, gyűlölködni merészelsz doblak a spam-kukába! … aztán próbálkozhatsz nálam az Itélet Napjáig is!
    Kellemes Karácsonyt!
    szendam (r.kat.- ha neked ez fontos!)

 3. szendam szerint:

  Bocsánat, de kifelejtettem Pistike részére adott válaszomból azt, hogy:
  “…ha annyit tanultál már a palesztinoktól, akkor esetleg nem tudnád felrobbantani magad?”
  Még egyszer bocsánat!
  … kéri ezt szendam

  • Tóth Anna szerint:

   A szocialista-liberális kormány örökségével küzd a jelenlegi kormány, amely az országot totális erkölcsi és anyagi csődbe juttatta. Lerombolta a család eszméjét, kiárusította az egészségügyet, kilövette az emberek szemét, meghonosította a diktatúrát. Lássunk már tisztán.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s