No comment 5.

Ismét olvastam egy nagyon jó cikket. Nem is cikk ez, inkább kiáltvány, avagy tiltakozás … amellyel én tökéletesen egyetértek. ( A cikk eredetiének linkje a címre kattintva érhető el! )

Mindent megírni!

Mindent írjatok le! – kiáltotta sorstársainak kivégzésekor a rigai gettóban Simon Dubnow, a kultúrtörténész a zsidó nép tízkötetes jiddis nyelvű történelmének megalkotója. Dubnow azon a rettentő órán is hű maradt a háromezer évnél régebbi kötelezettséghez. Az írás az, ami a Tízparancsolat betűit kőbe véső Mózes óta. A könyve embereként élt. Tudta, hogy a szellem egyetlen módon képes győzedelmeskedni a zsarnoksággal szemben: mindent leírni, felmutatni a jelen s a jövő színe előtt.

Az írás, mint vádirat, megmarad, leleplezi s ezzel leláncolja az öntelt butaságot, a melldöngető ürességet..
Az írás, a folyton-mindent-megírás, mint kőre szüntelen hulló vízcseppek kivájják s végül szétrepesztik a hatalmaskodó hitványságot.
Ennek a mostani magát különlegesen magyarnak (magyarnak? Deák, Kossuth, Eötvös, Nagy Imre országában?) egyszóval magyarnak híresztelő, anakronisztikusságában nevetséges, de azért ön- és közveszélyes őrültségnek annál is hamarább vége lesz, mint azt kezdettől fogva reméltük.
Kárörömöt ne tanúsítunk azért, mert a kétszer kettő kérlelhetetlen igazsága a hangoskodó hülyéket visszakényszerítette a tegnap még kiátkozott IMF-hez. A rosszul nevelt, erőszakos, félműveltségétől zavarodott ember azt álmodta, hogy a világot fogja megforgatni, s most halára rémülten hisztériázik, mert magára döntötte a konyhakredencet. A valóság jól orrba vágta.

Úristen, másfél év alatt mit műveltek itt! Ezt a jobb sorsra érdemes országot, a nagy nyálbőségű álhazafiak a porba rugdosták, üveggyöngynél semmitérőbbé, 317 forint = 1 euróval mélységébe gyalázták le pénzünket, egy liter benzin ára közel 400 forint! Hova tették az útonállással magánnyugdíj-pénztárakból elrabolt százmilliárdokat? Kevés a csak Fideszes, álkeresztény-középosztálybeli úriembereknek kedvező, egykulcsos demagógia-adókból származó bevétel?

S közben áll a háború! Harcolnak a rabló komenisták által összehozott államadóssággal, amely kezd több lenni, mint amikor Orbán tábornagy megindította mohó talpasait; harcolnak a hajléktalanokkal, akiket tömlöccel fenyegetnek; harcolnak a szociállibsikkel, akikre épp most mondták ki,hogy Rákosiig hetedíziglen felelnek a pártállam összes bűneiért. A bukás vitustáncában rárohannak önmagukra. Minek neveket mondani? A szerencsétlen, kiégett Martonyitól, a tegnapi az MSZMP funkcionáris Népfront-alelnök Stumpf Istvánig, a “csak” párttag, gazdasági fantaszta, kártevő Matolcsyig, ki mindenkit fenyegetnek. Ja, a nemzeti-konzultáló PB-tag, államminiszter Pozsgayig, meg a nagyonmagyarrá előrerukkolt, minap még a KGB közelében kénytelenkedő moszkvai nagykövet Szűrös Mátyásig – velük mi lesz? Nem érdekes? Mert a cucilisták, mindent elloptak, különösen a Gyurcsány, aki éjszaka zsákkal a vállán járt az országban rabolni.

A rendszerszerűen fosztogató fidesznyikekről szó ne essék. Kaja Ibrahim még mesebeli kóborlovag a Happy and és Ezüst Hajó Kft-hez, a megannyi sáskahadként garázdálkodó polgármesterhez öcsémhez-bátyámhoz képest. Csak a szocik a nyavalyás enyveskezűek (akikkel szemben amúgy óráról órára foszlanak szét koholt vádak). Egy Alexis de Tocqueville nevű közismerten kommunista propagandista írta 150 évvel ezelőtt :”Ha sok konzervatív csak azért védte a kormányt, hogy megőrizhesse különféle juttatásit és pozícióját, akkor más fényben tűnik föl, hogy számos, adott pillanatban ellenzéki csak azért ellenkezett, hogy maga is szert tegyen kiváltságokra.

Mert a hataloméhség és élősdiség nem egy párt sajátja, egymásra fenekedve jobb és baloldal riasztó buzgósággal fosztogatja az adófizetőket. Ha a régi kormány ebbe szenvedett, az újak rádupláztak a gyógyíthatatlan kapzsiságra”.
Az undorító koncepciós pereken túl, most általános politikai autódafét hirdetnek, hogy a máglyafüst eltakarja a vert hadakat. A rohadt IMF ellen már nem szabad szabadságharcolni! Hanem levett kalappal eléjük járulnak, kunyerálnak, hogy a haldoklónak kikiáltott Nyugat pénzéből adjanak már valamennyit, hogy tovább – vircsaftolhassanak. Az istenadta nép meg hallgat, mint a barom, de meddig? Arra nem gondolnak jóuramiék, hogy egyik pillanatról a másikra megmozdul ez a megbetegített ország?

Aki folyton forradalomról halandzsázik, az megtapasztalhatja, ha a végső ínségbe szorítottak Hegyeshalomtól a Fidesz- főváros Debrecenig felemelik az öklüket.
Nekünk tollforgatóknak csak egyetlen dolgunk van, mindent megírni és leleplezni! Az a tisztesség és hazaszeretet által parancsolt dolgunk, hogy az égvilágon mindent megírjunk erről az őrült és bűnös rezsimről, amely rátenyerel a bíróságokra, amely oktatásnak csúfolt zárka-renddel akarja nyomorítani az iskolákat. Amely megzavarodott szerencsétleneket pártszektába csalogatott!

A hazug, farizeus, rablóbanda módjára működő hatalomról mindent megírunk, és látni fogjuk amint, miként hideglelős mesékben szokott lenni, eltűnnek a semmiben. Szörnyű rombolást hagynak hátra, de Magyarországnak, az igazinak, mint annyiszor, lesz ereje az újrakezdéshez És akkor a rossz álom elűzését, az ébredést és a talpra állást is megírhatjuk.

Szász István szaszi@nepszava.hu /

 

Reklámok

7 hozzászólás on “No comment 5.”

 1. gets szerint:

  Nagyon jó!
  Mindent le kell írni!
  Bár nekem is lenne ennyi tehetségem az írásra!
  Köszönöm.

 2. Kedves Szász István! – Köszönöm írását. Ehhez valóban nincs mit hozzátenni. Az újságíróknak kötelessége a “mindent-megírás” – vagyis a nyilvánosság biztosítása. Az olvasottakat természetesen ajánlani fogom ismerőseimnek, barátaimnak is (és ha kérhetem, vegye fel a kapcsolatot a Kanadai Magyar Hírlap főszerkesztőjével, ő biztosan örülne egy ilyen kitűnő tollú kollegának.)

  • szendam szerint:

   Kedves Tamás!
   Attól tartok, nem olvasta el figyelmesen a jegyzetet.
   Ezt ugyan Szász istván írta a magyarországi Népszavában (a cikk linkjét a címre kattintva elérheti!), de őt az én blogom válaszfelületén nem érheti el!
   Szász István email-címét az általam posztolt cikk végén, a névaláírás után találhatja meg!
   A jegyzet lehető legszélesebb körű terjesztését pedig nagyon köszönöm!
   Üdvözli Önt: szendam!

   • Tisztában vagyok/voltam a Szász-cikk olvasásakor azzal, hogy az a Népszavából átvett anyag… És bár Szász Pistával úgy kb. 1987/88 óta ismerjük egymást – nem levelezünk. Őt magát (abból a gárdából) tisztességes embernek ismerem, de a kollegái mindegyikéről már nem írnám le ugyanezt.

 3. getto boy szerint:

  A Fidesz hadjárata a dicső kereszetes hadjáratokra emlékesztet bennünket, amikor bizonyos lovagok a pápa őszentsége bűnt feloldozó igéretével a zsebében gyülekező civil tömegek – polgári körök – élén végigvonult Európán. Amerre csak mentek, nemcsak letarolt földek, de kifosztott falvak és városok jelezték szent zarándoklatuk vonalát… És mi maradt az utókor számára? Több-ezer szálka krisztus keresztjéből, na meg néhányszáz erőd meg vár őrzi emléküket… No és néhány írás, amelyet természetesen az ő krónikásaik – az elfogulatlan szerzetesek – zengtek dicsőséges tetteikről A halottak száma felmérhetetlen, az ember akkor fogyóeszköznek számított, azt maximum lovagi -értsd nemesi – szinten jegyezték le, mert hát a lélek úgyis a menyországba való… Több királyunk is megjárta ezt a szent utat és tette rövid időre Jeruzsálemet királysága, királyságunk részévé.
  A Fidesz is e királyok nyomdokain, a saját menyországát megalapozó alaptörvények szellemében, halad az örök dicsőség XXI.századi Jeruzsáleme felé .

  • szendam szerint:

   Kedves “getto boy”!
   Köszönöm, hogy kommenteddel megtisztelted blogomat. Tedd ezt máskor is!
   Egyébként tök’ egyetértek!
   Úgy látom nem csak az én hobbym a történelem.
   Baráti üdvözlettel: szendam!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s