Rekviem? Vádbeszéd!

Most olvastam az Amerikai Népszava egyik cikkét, melynek címe “Rekviem az alkotmánybíráskodásért”.

Az AN cikke (lásd itt !) igazából egy (majdnem) jól interpretált “vádbeszéd“, de sajna (nem is értem, hogy miért), nem “csapja le” azokat a bizonyos “magas labdák“-at.

Márpedig itt nagyon sok a “magas labda”, melyeket a szakmájuk és stallumuk által elvileg rájuk nézve kötelező “gerinc és tartás”-alapkövetelményét évek óta meghazudtolva, önmagukat így fényévekkel  a (A)Bányászbéka segge alá pozicionáló, állítólagosan “alkotmánybíráink” készségesen felkínáltak,  szó- és játszma-kontra nélkül hagyva önnön testületük kiherélését és felhigítását egy az alkotmányosságot, jogállamiságot még csak nem is ismerő, többségében “képzett jogászok“-alkotta Kormánynak!

“Rekviem az alkotmánybíráskodásért” – írja az “AN”! … most?

Magyarhonban már legalább a hülyeországi szemét-népszavazása ( a híres “300 forintos”) óta ilyesmi nem létezik! Azóta, hogy az AB egynehány magáról megfeledkezett tagja (a többség) akkor úgy vélte jónak, hogy kinyalintsa a Csúti Paraszt szaros alfelét, tisztán tartsa trágyaleves gumicsízmája talpát és nyögvenyelős indoklással utat engedjen egy egészen szemét indíttatású voksolásnak – kiherélve önnön korábbi állásfogalásait és utat engedve az Alkotmányosság, a Jogállamság és a Republikanizmus későbbi felszámolásának!

De csak hogy a legutóbbi és legszemetebb dologról írjak: Manyup-pénzek állami kizsarolása!

Már tavaly október (azaz több, mint egy teljes eszetndeje!) óta ott parkol az a párszáz beadvány a Talárosok előtt. Ítélet? Bármilyen határozat meghozatala azóta? NINCS!
Pedig csupán a “magántulajdon érinthetetlenségé“-nek alapelvét szetségtelenítette meg ez a TOLVAJ (és állítólag JOBBOLDALI, meg főleg POLGÁRI) KORMÁNY, amire a Hülye Testületnek, a Szemétládák Aranymedálos Baráti Körének mindössze annyi válasza volt, hogy “vizsgáljuk a problémát”! … és addig vizsgálták, amíg egy (Stumpf), majd további öt ( élükön a Senkiházi Balsaival!) nullakarcsi szépen beleplaccsant az “alkotmánybírák” által maguknak csináltatott langyos (de nagyon büdos) pocsolyába.
Osztán sajna kiderült az is, hogy az eddigi “ügyhátralék” jan. 1.-től való teljes megsemmisítésének ötlete magától az AB(alsaitestület)től, pontosabban annak jelenlegi elnökétől származik! Ezt nevezik az “írástudók árulásá“-nak?

Az bizonyos, hogy ez az egész, lopásra és látszatokra, “kommunikáció”-ra és idiotizmusra, illetve diktatúrára épülő orbanista rendszer hamarosan meg fog bukni … nagyon csúnyán! … sajna velünk együtt, és hasonlóan “csúnyán”!  Ezzel ABalsai Tákolmánybíróság valamennyi tagja is tisztában lehet, ha több az esze, mint pl. Balsainak, vagy a többi fidesznyik A(B)gyalágyultnak.

Éppen ezért nem értem, ugyan mi a “lószaporítószervben” reménykednek?

Abban, hogy a volt pártállami komcsik is simán megúszták sőt, némelyikük még a Vezérkancellár haverja (Szűrös), illetve alkotmány-koncepcionáló Főbarátja (Pozsgai) is lehetett? Arról már nem is beszélve, hogy úgy az első, mind a második Orbán-kormány külügyminisztere az a Martonyi lehetett, aki anno a Fidesz megalakulása  UTÁN alig egyetlen héttel lépet be az MSZMP-be?!

Ezek annyira be vannak tokosodva abba a pártstruktúrába, ami eddig őket (mint “nagyobb darabokat”  – ‘****’ Murphy-idézetet lásd lentebb!) mindíg a jólfizetettek, a pöce-felszínén tartottak körébe soroltak, hogy most komolyan azt hiszik: a “Dűtés-Borítás“, amit egyszer (1989/90) már át kellet élniük (2002. és 06. idején meg pláne e, de csakis “békésen tüntve” és persze “szemkilőve“), soha vissza nem jön? És komolyan azt hiszik (együtt a “maradó” szocikkal), hogy “alkalmas” kommunikációval (tehát: hazudozással) minden létező társadalmi probléma  megoldható?

Közben pedig meg sem látják a közvélemény-kutatásokat, meg az egyre nagyobb létszámú kormány- és rendszerellenes tüntetéseket? Az alternatív és interneten (is) szerveződő antiorbanista, anti(naci)elitista mozgalmakat (Magyar Szolidaritás), az ezen alapuló újabb pártokat (4K, illetve DK)? Komolyan azt hiszik, hogy a népharag “csak” a Fideszt és az elmebeteg Orbánt fogja elsöpörni, de érintetlenül hagyja a Kiszolgálókat?

Komolyan?!

És azért van ebben a várakozásban némi racionalitás is. Hiszen az 1990-től megalakult kormányaink rengeteg “voltat” (MSZMP) vett be a saját döntéshozói és pártpénz-kigründolói közé. Ezen “mű”-ben az állítólagosan “nagyon-antikomcsi” és állítólagosan “jobboldali”, közös pénzen tartott (plusz: mutyik és korrupciók!) MDF, illetve … IGEN! … és FŐLEG a Fidesz/KDNP élenjáró volt. Ezen mutyizásban és közpénz-lenyúlásban ugyan egyetlen elődje és utódja nem volt tisztább kezű, de azt az orcátlanságot, azt a kérkedő szemtelenséget, cinizmust, pofánkba-belehazudást, amit a “zember-aki-még-soha-nem-hazudott” pártja (ezen “zemberrel” az élen), meg a teljesen gerinchúros “megmondó-emberek” (Szargyártó, LézerS8, ARrogán), illetve a “közgazdasági racionalitásra” és a “takarékos államháztartás” szükségességére úgy a Kormányt, mint Bennünket (igen! … minket! … “zembereket”!) felhívni soha nem rest Demján Sándor (nem emlegetném anyukáját, mert gondolom nem az “ő” hibája a pasas!), aki ugye általában magyar állami beruházások pénzeinek off-shore kimentéseiből, meg az alvállalkozók célszerűen elfelejtett kifizetéseiből él.

… azt hiszem, mindent leírtam erről a disznó-dagonyáról, amelyet “leánykori nevén” egyesek még “Magyarország”-nak neveznek … én is! … és tenném még hozzá a “KÖZTÁRSASÁG”-megnevezést, melyet az ország megnevezése szempontjából január 1.-től “alkotmányosan” már nem is haználhatunk!

…azt hiszem, most (320-as euronál, 270-es CHF-nél) van itt egy HATÁR! …

… amelyet átlépni “lehet” ugyan, de nem szabad! …

… pancserorban és (kurvára-mindent) Eltolcsy azonban “lépne” … még tovább a (magán-igényű) sakk-táblán, amelyen pl. mindenki oda léphet és veheti el az ellenél minden vagyonát, ahogy a szabályok azt lehetővé teszik … tegnapról mára és persze visszamenőlegesen.

Nagy már a baj!

…és ezt…

szendamkiabálja!

“****” – a Murphy-idézet: “A bürokratikus rendszerek feltűnően hasonlítanak az emésztőgödrökre. Mindíg a legnagyobb darabok úszkálnak legfelül!

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s