Jó reggelt Laci Bácsi!

(Mielőtt még bárki infarktust kapna és leschmittpálozna előre bocsátanám, hogy tisztában vagyok azzal, miszerint a “bácsit” kis “b”-vel kell írni. Csakhogy itt és most Sólyom Lászlóról lesz szó!)

Sólyom László, az Alkotmánybíróság első, illetve a Magyar Köztársaság legutóbbi Elnöke a minap előadást tartott a “Történelemtanárok Egylete” országos konferenciáján. Mondandójából kiderült, hogy “Laci Bácsi” felébredt! … illetve dehogyis!

A “Történelemtanárok Egylete” budapesti “Alkotmány és történelem” címet viselő szombati (2011. okt. 8.) rendezvényén tartott előadásában Sólyom László komoly kritikával illette a jelenleg regnáló Kormányt, s az annak kétharmados országgyűlési többsége által az Országra oktrojált “Alptörvény“-ét, s az azzal kapcsolatos propagandát is.

Sólyom szerint (ahogyan azt a Népszava idézte) a “Húsvéti Tákolmány”  szövege “…titokban készült, a nemzeti konzultáción irreleváns kérdéseket tettek fel, az alaptörvény csak három héttel annak elfogadása előtt került nyilvánosságra, és ami lényeges lenne egy alkotmányban, arról kevés szó esik benne.”  Ennek ellenére Sólyom úgy vélte ( a 168 Óra cikke szerint) hogy “…az alkotmány működőképes lehet, ha a parlamentáris rendszert működtetni tudja“, illetve jónak nevezte, hogy “…végül sikerült megvédeni az Alkotmánybíróság bizonyos jogait, amelyek segítségével a testületnek lehet “hatalma a kétharmados parlamenti többség felett“.

Sólyom továbbá azon véleményének is hangot adott (a 168 Óra szerint – linket lásd feljebb!), hogy “…egy új alkotmányhoz “nem kell társadalmi változás, az egy technikai dolog”, s az alkotmány betűje és a valóság között felléphet disszonancia, ugyanazon alkotmány alapján szinte ellentétes rendszerek is működhetnek. Az, hogy Magyarországon milyen lesz a politikai rendszer, “az az intézményrendszerben részt vevő emberek szerepfelfogásán múlik” – mondta, hozzátéve: a rendszerváltás utáni eddigi parlamentek elfogadták, hogy az alkotmány felettük áll.

A volt köztársasági elnök (maradunk a 168 Óra cikkénél! – link fentebb!) kifejtette továbbá, hogy az 1989-90-es Alkotmány egy “hihetetlen érték” melynek megalkotási folyamatának írott anyagai a mai napig is elérhetőek, ugyanakkor azonban a 2012. január 1.-től életbe lépőnek “születési hibája” az, hogy még csak azt sem lehetett tudni, kik írták azt. Ez pedig szerinte “gyógyíthatatlan sebet ejt” az új alaptörvényen.

Nem folytatnám tovább Sólyom László recenzióit. Még azzal sem foglalkoznék, hogy ő “hihetetlen dilettantizmus“-nak nevezte a minden önkormányzatnak szabóerikailag kötelezően előírt “Alaptörvény Asztalá“-t, illetve a preambulumként szolgáló “Nemzeti Hitvallás” diákok közötti, brossúra-szerű terjesztését. Nem is szólva arról, hogy míg Sólyom ide-oda riszálós kritikával illeti a Tákolmányt, képtelen felülemelkedni a ballib-útálatán, s ezért szükségesnek látta megjegyezni azt, hogy “… az embereknek teljesen jogosan elegük lett az előző nyolc évből!

Inkább azzal foglalkoznék, hogy Laci Bácsi ugyan mi a lófaszt tett eddig azért, hogy mint az AB első elnöke, mint Köztársasági Elnök, s mint alkotmányjogász, hogy ez a minden létező, alapvető jogelvet, az alkotmányosságot és a republikanizmust jó magasról és alaposan leszaró áljobboldali Hatalom ne jöhessen létre?

Hát megmondom: SEMMIT! SŐT!

Laci Bácsi ugyanis simán eltűrte, hogy

 • az alapvető jogelveket (titkos szavazás!) megsértő módon válasszák meg őt a Haverjai, három és túltaktikázott, kutyakomédiás fordulóban Köztársasági Elnöknek!
 • hogy az országgyűlési választásokon elbukott Pártbarátai focipályák lelátóiról, meg náci bandákból verbuvált dűtős-borogatós-gyujtogatós-rendőrverős szabadcsapataival próbálja puccsal megbuktatni a törvényesen megválasztott parlamenti többséget és az általa hatalomra juttatott Kormányt!
 • hogy ez a puccsot megkísérlő, tehát a törvényességet és az alkotmányosságot felrúgó Párt Első Embere lemondásra felszólító “ultimátumot” intézhessen a törvényes Kormány ellen egy teleszart telehúgyozott téren felállított pulpitusról (s ezt ő, mint Közt. Elnök még támogatta is)!  
 • az általa nem is takargatott módon maximálisan pártolt orbanista párt emberkéi minden egyes gyurcsányi felszólalás alkalmával, hátsó lábukra ágaskodva kivonuljanak az Országgyűlés Ülésterméből, s ezáltal ne teljesítsék azon kötelességeiket, melyekre a polgárok megválasztották őket, s melyekért ugyanazan polgárok nem kevés pénzt fizetnek nekik!
 • hogy Hivatalának ablakai alatt rendezzenek meg egy újnáci rohamosztag avatását!

Lehetne még folytatnom a felsorolást, mert lenne mit, de nézzük csak meg, hogy Sólyom László ugyan mi az ördögöt tett azért, hogy ez az általa is bírált Tákolmány ne léphessen életbe?

Ezt is meg tudom mondani. SEMMIT! SŐT!

Írt ugyan egy alkotmány-esszét a HVG-nek tavaly októberben (akit érdekel klikk ide! , bár ez csupán idézetgyűjtemény, a teljes tanulmány csak “regisztráltak” részére elérhető! ), s ebben hangot ad azon véleményének, hogy bár van “adóssága” a “régi” Alkotmánynak, azt csakis rendkívül indokolt esetben szabad megváltoztatni (megváltoztatták Laci Bácsi és szerinted mi volt az a “rendkívüli indok”?!). Megjelent továbbá idén március 14.-én a “168 Órá“-ban egy összefoglaló és nagyon tanulságos cikk (klikk ide! akit érdekel) Barát Józseftől. Illetve Laci Bácsi adott még egy interjút idén áprilisban a Frankfurter Allgemeine Zeitung magyar származású újságírójának (G.P Hefty) is a témát illetően (ezt csak a “jokortv.hu” recenziójában találtam meg és itt olvasható!), de ezen túl egy nagy büdös semmi!

Sem arról, hogy a viktoriánus állam simán kirabolt majd’ 3 millió embert (Manyupok). Sem arról, hogy pornólapot főszerkesztő pártszolgálatos nénikét tettek meg a sajtószabadság legfőbb őrének. Sem arról, hogy oda nem való emberekkel (legelébb Stumpf Pisti, később Bal(fék)sai és pártkinevezett csapata) dúzzasztották fel a Tákolmánybíróságot. Sem arról, hogy a Tákolmány megszüntetni ítélte az “actio popularis” intézményét (azaz csak a “kijelöltek” fordulhatnak az AB-hoz, a “nép“, tehát a “zemberekle vannak szarva ebből a szempontból is!). Sem arról, hogy 2012. január 1.-től semmiféle korábban beadott felszólamlást nem köteles vizsgálni ABalsai-testület!

Nem, Laci Bácsinak ilyen “pimf” ügyekről szava nincs! Jó lenne tudni, hogy miért nem?!

Maradjunk annyiban, hogy

Jóreggelt Laci Bácsi! Tessen már felébredni és időnként az alkotmányjogi tankönyvét is elővenni! Osztán egyszer és végre nem riszálva nyilatkozgatni! Jó?! Tetszett érteni, avagy …

…ezt szendam kiabálja még bele egy párszor a meszes kagylófüleibe’!

Reklámok

2 hozzászólás on “Jó reggelt Laci Bácsi!”

 1. gets szerint:

  Kemény, de korrekt.
  Gratula, a többihez is!

 2. asher alexander szerint:

  -es melyik “alkotmanyra” gondolsz?,
  mert ez az “uj” egy boduletesen nagy baromsag!!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s