Poszt a “jobberek”-nek

Az elmúlt két nap két posztban is foglalkoztam azzal az irgalmatlanul ostoba döntéssel, mellyel Budapest “dicsőnek” még a legjobb indulattal sem nevezhető Főpolgármestere a Dörner-Csurka páros, s rajtuk keresztül a magyarországi neonáci mozgalom kezébe juttatta, dobta martalékul a fővárosi “Új Színház”-at.

E két posztom (“Új(náci) Színház”, és “Neonáci Kultúrház Budapesten“) heves, bár nem váratlan reakciókat váltott ki a magukat természetesen “nemzeti érzelműek“-nek nevezők, a “náci” minősítést maguknak hevesen kikérők, hírdetett elméleteikkel és szóhasználatukkal mégis azzal tökéletesen megegyezők köréből.

Az elmúlt 12 órában olyan kommenteket kaptam (ezeket “köztisztasági” okokból kifolyólag kimoderáltam és “spam“-ba dobtam), melyek különböző szexuális aktusokra szólítottak fel hat esztendeje halott édesanyámmal, illetve az egykorvolt SZDSZ politikusaival. Mindezt azért, mert “nácinak” merészeltem nevezni a nácit, “idiótának” az idiótát, “zsírtáltos-aczélkedvenc-harihármasbesúgó-lovihuszár-pártpénztolvaly“-nak a Zsírtáltost, az Aczélkedvencet, a Harihármas besúgót, a Lovihuszárt, a Pártpéztolvalyt!

A heves széljobber indulatokat kiváltó posztjaim közül az elsőben részletesen, idézetekkel és linkekkel okadatolva ismertettem azt a kutyakomédiát, amely az “Új Színház” igazgatói posztjára kiírt “pályázat” és annak elbírálása során történt, illetve a teljesen agyalágyult döntést. A másodikban, kilenc pesti színigazgatóhoz társulva feltettem a kérdést: a tarlóhántott agyú, nyílvánvalóan kriptonáci Főpolgármester ugyan milyen alapon határozott egy olyan pályázat mellett, amelynek köze sem volt a “színházcsináláshoz”, de tökéletes manifesztuma volt a magyar neonácizmusnak?

Mindezen okadatolt bejegyzésemet a jobberek azzal honorálták, hogy – túl a szexuális aktusokra való felhívásaikkal – természetesen lebolsiztak, lezsidóztak és lekomcsiztak. Indokaik pedig (természetesen és szokás szerint) a minősítéseik voltak!

Hát kedves Jobberek!

A helyzet velem az, hogy közel sem vagyok olyan egyszerűen beskatulyázható, ahogy Ti a Világot szemlélitek(?). Azt töredelmesen beismerem, hogy én valóban:

 – “Liberálisvagyok azaz: elismerem, hogy mindenkinek joga van a saját véleményéhez és annak kifejtéséhez, képviseletéhez, államilag és alkotmányosan (ha tetszik: “alaptörvényesen”) védendőnek tartom ezt; ahhoz, hogy úgy és olyan elvek szerint élje életét mindenki, ahogy az neki tetszik, s ezen “normákat” semmiféle államhatalom, semmiféle politikusilag és ideologisztikusan önkényesen meghatározott “elvek” alapján neki kötelezően előírni ne merészelje, de mindezt csakis addig, amíg mások szabadságjogait nem korlátozza(!); hogy nem a “polgár” az “Állam”, hanem éppen fordítva! – az “Állam” a “polgár” szolgálója!

 – “Jobboldalivagyok viszont abból a szempontból, hogy kifejezetten kontraproduktívnak tekintem a gazdaság bármiféle államosítását, a túldúzzasztott állami bürokráciát és az annak fenntartása/finanszírozása érdekében alkalmazott túladóztatás, az Állam törvények általi túlszabályozását, mely megöli az autonom gazdaságot és a hivatali dzsungelbe tereli az egyéni kezdeményező-képességet, a kreativitást!

 – “Baloldalivagyok abból a szempontból, hogy kifejezetten elvárom az Államtól azt, hogy befizetett adóinkból segítse, támogassa az ilyen-olyan okoknál fogva egzisztenciálisan lecsúszott (pl.: nyugdíjas, avagy rokkant) honfitársainkat; hogy az átlagot meghaladó jövedelmeket (egy ésszerű határon belül) igenis fölözze le, s azt fordítsa társadalmilag hasznos célokra (pl.: oktatás, eü., infrastruktúra fejlesztése, stb.); hogy törvényeivel ne szolgáltassa ki a munkavállalót a munkaadónak (de vicaverza sem!), hanem a közös érdekek felkutatásával, egyeztetésével úgy törvénykezzen, hogy ezáltal (a kölcsönös engedmények mentén) egy mindenki által élhető viszonyokat hozzon létre!

Jó nagy “katyvasz” vagyok ugye?

S ezt még fokozni is tudom, kedves Jobberek, ugyanis erdélyi származású és mindmáig untárius felekezethez tartozó családom első “jegyzett” őse 1472.-ben I. (Hunyadi) Mátyás királytól kapott nemesi címet! Nem a királytalan Királyság tengermentes lovas-tengerészétől a “vitéz”-séget és nem a Kádár-rendszer hűséges kiszolgálásáért kapott Kossuth-, József Attila- és egyéb díjakat, meg a kedvezményes “kék”-útlevelet, illetőleg a szakszervezeti beutalókat és a tanácsi, meg az OTP-lakásokat! És még csak nem is a rögzített árfolyamos devizahitel-végtörlesztési lehetőséget! Ennyit az én zsidóságomról és komcsiságomról!

És akkor most nézzétek meg Önmagatokat, nézzetek Magatokba! Ti a fentebb felsoroltak alapján mégis kik/mik vagytok? Liberálisok, Jobboldaliak, Baloldaliak? Nemesek, vitézek? Kik vagytok Ti?

Ha ezeket a kérdéseket képesek voltatok majd megválaszolni Magatoknak, akkor jöjjetek ide a blogomba engem minősíteni! De csakis észérvek alapján vitatkozva!

Akik pedig ennyire sem képesek, azok mennek a “spam”-kukába!

…és ezt…

szendamondja!

Reklámok

8 hozzászólás on “Poszt a “jobberek”-nek”

 1. Avi szerint:

  Szép volt 🙂

 2. asher alexander szerint:

  Haaaaat kerem mas mar nem is “hianyzott” onnet-(magyarorszag)-mint egy Antiszeita szeminarium-(amit ugy csufolnak nagykepuen hogy;”szinhaz”)-!!!

  • szendam szerint:

   Kedves “asher alexander”!
   Köszönöm, hogy immáron másodjára is megtiszteltél a kommenteddel!
   Ígérem, nem fogok hűtlen lenni az ELVEINKhez!
   Írom a postjaimat, amíg kell és lehet!
   Üdvözlettel: szendam!

 3. Geyza szerint:

  Szendam:
  Akkó mostantól szólíthatlak ” tekintetes uram ” .-nak ? … 😀 😀

  • szendam szerint:

   Kedves “Geyza”!
   Ismerjük már egymást az “AN”-ről! Így pontosan tudod, hogy miért írtam, amit írtam.
   Tőlem nyugodtan szólíthatsz engem “tekintetes”-nek, de jobban esne, ha “Kedves Barátom”-nak!
   Egyébként köszi a kommentet, meg a klikket!
   Baráti üdvözlettel: “szendam”

  • asher alexander szerint:

   Geyza!
   ha gondolod………….ezutan szolits nyugodtan ugy Oszentsege!!
   lol-lol-lol-lol!!!!

 4. asher alexander szerint:

  Szendam!
  igazan nincs mit koszonni!!
  -en leirom amit gondolok errol a formedvenyrol amit mint irtam, Nagykepuen ugy csufolnak hogy “Uj Szinhaz”!
  kivancsi lennek a musorfuzetre!!
  Dorner mint HITLER vagy SZALASI epuletes lehet!!
  Csurka meg elmenne Beregffy szerepeben,de akar GORING-kent is!!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s