Tüntettük Mátékám!

Tegnap (okt. 1.) mintegy HATVANEZREN(!!!!!) tüntettünk  az ORBANISTA SENKIHÁZIAK DIKTATÚRÁJA ellen Budapesten. A megmozdulás jelentőségét persze sokan  próbálták lenullázni, néhány “véleményalkotónak” pedig még szava sem volt róla!

Tegnap 60 ezernyi tüntető vonult ki Budapest utcáira, hogy kifejezze tiltakozását a diktatorikus és éppen ezért antidemokratikus, a jogállamiság és a köztársaságiság alapvető elveit alaposan leszaró Orbán-rezsimmel szemben. A megmozdulás még csak nem is hasonlított arra a szaros-húgyos, gyújtogatós, dűtős-borogatós puccskísérletre, amelyet Orbán és Bandája kísérelt meg 2006 őszén, nem is egyszer!

… kell ezen csodálkozni? … tessék csak megnézni a “jobboldal” választó“polgárait”, meg a Baloldalét! … a különbség közöttük, mint az “Australopithecus” és a “Homo Spiens” között!

Tehát mintegy HATVANEZREN tiltakoztunk tegnap, Budapesten az Orbán-diktaúra ellen. Kevesebben voltunk, mint a Rákay “Filip” által 2002-ben(ugyanezen területre) a szószékről bejelentett KÉTMILLIÓ, de mintha jobban töltöttük volna ki a rendelkezésünkre álló (hasonló nagyságú) teret, mint az Orbanizmus első bukása miatt “sűvét” állóak!

És micsoda különbség volt a két “tömeg” között! Az “övéké” csupa lehorgasztottfejű, a választóilag bukásra ítélt Kormányzat hatalomvesztése (meg a maguk vélt, avagy valós előjogai elvesztése) miatt búsongók, de öklüket rázók és revansra vágyók (azt ígérők) csoportosulása volt. Míg a (tegnapi) Mieink csupa kedélyes, a későőszi nyárnak örülő, egymással barátian beszélgető, bár időnként “anyázó” (amikor meghallottuk a Mi Boldogságunk, Napsugaras Éjszakánk és annak Soha Nem Feledhető, a Nemzeti Ügyek Kormánya nevét!) csoportosulás volt.

Ha a Szeretett Vezető véletlenül közénk keveredett volna (TEK-mentesen!), minden bizonnyal megúszta volna nehány keresetlen mondattal, de nem kapott volna tőlünk se kokikat, sem sallerokat … pedig megérdemelte volna!

Mi nem szartuk-húgyoztuk össze a Főváros egyetlen közterületét sem. Nem borogattunk fel kukákat, nem gyújtottunk fel semmit, nem vertünk, köveztünk meg rendőröket (pláne azért, mert a szolgálatba berendeltek is nyílvánvalóan Bennünket, azaz Önmagukat támogatták!) és nem foglaltuk el az MTV-t! … pedig az a miénk … lenne … normális esetben!

Hazatérve kíváncsi voltam, a Mi kedélyes dzsemborink sajtóvisszhangjára. Nem voltak illúzióim, így nem is csalódtam … nagyot.

A pártsajtó, meg a “közszolgálati” (utóbbi élén a kiherélt MTI) csak azt “hozta”, amit vártam tőlük: számháború (“párszázan” …”néhányezren“), meg hogy a Kormányzat kijelentette, hogy a “zemberekérdekeitmiképviseljükésnemaszakszarvezetisek” és ezen szakszervezetisek azok “akikcsakamagukpecsenyéjétsütögetik” …

… amikor ezt a “Nemzeti Trubadúr“-os kijelentést közölték Velünk, Kónya felszólította a Népet, hogy egyetlen percre némán fordítson hátat a Parlamentnek. Megtettük, s minden “utasítás” nélkül, valahogy mindenki úgy érezte, hogy fel kell emelnie ökölbe szorított kezét, melyből a középső ujját ki kell nyújtania az ég felé … mereven!

De mit tettek az “ellenzéki pártok“?

Gyakoratilag semmit!

Csupán az “elempés” Schiffer jelent meg … minden létező és értékelhető reakció nélkül. 

A tömeg peremén jobbikosok osztogattak szórólapokat … el lettek hajtva a … szóval ODA!.

És feltűnt a “lakliszemüveges” is! … igen Ő! … és ováció fogadta! Semmiféle “TEK”-re nem volt szüksége ahhoz, hogy testi épsége megmaradjon! … minő furcsaság! … ugye?

És mit tett az “Ellenzéki Sajtó“, annak deklaráltan egyetlen és nyomtatott változata, a Népszava?

Idézte Gyömöre Mátépolitológus” rendkívül “okos” (sehúsehal) “elemzését“!

Nem szeretnék idézni belőle, mert nem éri meg a karakterleütésekre fordítandó energiát sem! Itt a “klikk” lehetősége, aki akarja, olvassa!

Amit én a Gyömöre által kigyötörtebakelitpolitológusi“, állítólagosan szakmai elemzéséhez kommentként hozzá tudok tenni, az csak a magam tapasztalata. Ezt pedig úgy tudom leírni:

“TÜNTETTÜNK MÁTÉKÁM!” – ez neked nem tűnt föl?

A gálám kivan a hozzád hasonló “elemzőktől” ( Kumin, Giró-Szász, Török ésatöbbi!)! Szakmátok szégyenei vagytok, s jártatjátok a szátokat tévétől újságokig, meg blogokat indítottok csakis azért, hogy (méltán) el ne feledjen titeket egyetlen kifizetőhely sem!

… és ezt …

… szendamondja!

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s